Delicatese Literare
Cărți pentru copii

24 de ore în pielea unui doctor de Pascal Prévot, Editura Galaxia Copiilor

24 de ore în pielea unui doctor

(24 heures dans la peau du docteur – 2021)

Pascal Prévot

Editura Galaxia Copiilor

Grupul Editorial ALL

Data apariție: iunie 2021

Nr. pagini: 48

Traducător: Liliana Urian

Editura Galaxia Copiilor publică în limba română un volum menit a susține dezvoltarea unei relații bazate pe încredere și pe cooperare între pacientul-copil și medic, în care să nu își găsească locul frica, panica și ezitarea.

24 de ore în pielea unui doctor de Pascal Prévot, cu ilustrații de Anne-Charlotte Gautier, este o carte interactivă dedicată familiarizării copiilor cu termeni și proceduri medicale.

Rolul principal îi revine chiar cititorului, odată cu responsabilitatea de a trata zece urgențe medicale apărute la camera de gardă. Un băiețel cu apendicită și cu o mare teamă de medici, o gravidă care trebuie să nască gemeni, un profesor cu amnezie, membrii unei orchestre străine, care nu înțeleg decât limba lor nativă și acuză o serie de afecțiuni ciudate, – acestea sunt doar câteva dintre ele. Textul îl ghidează pe cititorul-medic în labirintul spitalului pe parcursul a 24 de ore în care stă de vorbă cu pacienții, îi examinează, le pune diagnosticul și îi tratează. Practic, povestea se țese în jurul ideii că doctorul este un detectiv de boli, iar analizele, radiografiile, ecografiile și fișele medicale funcționează ca niște indicii utile pentru rezolvarea cazurilor.

Bogat ilustrată și ingenios concepută, cartea se adresează copiilor de peste 11 ani pregătiți să descopere cum funcționează lucrurile într-un spital, cu ce se ocupă diverși specialiști și în ce constau investigațiile medicale. În același timp, vor deprinde o serie de noțiuni fascinante despre corpul uman și vor realiza o dată în plus cât de important este să ne protejăm sănătatea și să ne adresăm doctorului la nevoie. Volumul este presărat cu activități preluate din lumea medicinei de urgență, recreând în mod realist atmosfera palpitantă a unei gărzi în spital. Sperăm ca pe unii dintre copii această lectură captivantă să îi inspire să urmeze o carieră în domeniul medical.

Fuguța, te așteaptă pacienții!

Această carte interactivă, cu cititorul în rolul personajului principal, este dedicată familiarizării copiilor cu tot ceea ce înseamnă vizite la doctor și proceduri medicale. 

Zece pacienți ajung la secția Primiri Urgențe cu afecțiuni precum apendicită, gripă, fracturi, amnezie, boli contagioase și altele. Iar medicul care îi va trata este nimeni altul decât micul cititor! Pe parcursul gărzii de 24 de ore urmează să stea de vorbă cu fiecare dintre ei, să-i examineze, să le pună un diagnostic și să-i trateze. Cititorul trăiește intens această aventură la finalul căreia va simți mulțumirea de a le fi redat sănătatea pacienților săi. 

Bogat ilustrată și ingenios concepută, cartea surprinde o experiență completă în lumea enigmatică a medicinei de urgență. Este presărată cu activități captivante inspirate din fascinanta viață medicală, recreând în mod realist atmosfera palpitantă a unei gărzi în spital. Ilustrațiile amuzante și dinamice cuprind detalii care stimulează atenția. 

Povestea se țese în jurul ideii că doctorul este un detectiv de boli. Analizele, radiografiile, ecografiile și fișele medicale funcționează ca niște indicii cu ajutorul cărora micul medic va rezolva cazurile. De aceea, cititorul va fi fascinat de această misiune în spital ca de o carte cu detectivi și investigații misterioase!

În același timp, va descoperi în amănunt cum funcționează lucrurile într-un spital, cu ce se ocupă diverși specialiști și în ce constau investigațiile medicale. Va deprinde o serie de noțiuni fascinante despre corpul uman. Astfel, va realiza o dată în plus cât de important este să ne protejăm sănătatea și să ne adresăm doctorului la nevoie, fără niciun fel de teamă.

Editura Galaxia Copiilor face parte din Grupul Editorial ALL, alături de editurile ALL, ALL Educaţional, ALLFA, Sian Books şi Helen-Exley România. Grupul Editorial ALL a fost fondat în 1991, numărându-se printre primele edituri apărute în România post-decembristă.

Cărțile Editurii ALL pot fi comandate de pe all.ro, elefant.ro, libris.ro, librex.rocarturesti.rolibrariadelfin.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *