Delicatese Literare
Cărți pentru copii

24 de povești de citit înainte de Crăciun de Brigitte Weninger, Eve Tharlet, Editura Nemira, colecția Nemi – recenzie

24 de povești de citit înainte de Crăciun

Brigitte Weninger, Eve Tharlet

Editura: NEMIRA

Colectie: Nemi

An apariție: 2018

Nr. pagini: 128

Ediție cartonată

Traducător: Marilena Iovu

Titlu original: Geschichten aus dem Weihnachtswald – 2015

24 de povești de citit înainte de Crăciun – 24 de povești emoționante de citit în cele 24 de zile de dinaintea Crăciunului și care vor transforma așteptarea nopții magice într-o tradiție pentru întreaga familie.

Brigitte Weninger si Eve Tharlet, autoarele seriei de succes Aventurile iepurașului Matei, și-au unit din nou forțele pentru a le face copiilor un minunat cadou: o colecție de povești de iarnă menite să îmbogățească atmosfera sărbătorilor.

BRIGITTE WENINGER s-a născut în 1960, în Kufstein, Austria. După ce a lucrat timp de 20 de ani ca educatoare la grădiniță, s-a dedicat scrisului. A publicat peste 50 de cărți, a fost tradusă în 30 de limbi și, de-a lungul timpului, a primit numeroase premii. Unele dintre cele mai de succes cărți ale sale sunt cele care îl au ca personaj pe simpaticul iepuraș Matei. Aventurile iepurașului Matei sunt povești pline de farmec și umor, cu un important conținut educativ.

EVE THARLET s-a născut în Franța în 1956 și a crescut în Germania. A studiat la Ecole Supérieure des Arts Décoratifs din Strasbourg. Din 1981 ilustrează cărți pentru copii pentru care a primit numeroase premii. Stilul său artistic, bogat în detalii și în culori calde, i-a cucerit pe copii și pe părinți deopotrivă.

E iarnă, e decembrie, e vremea poveștilor! Tot timpul și oricând e vremea poveștilor, dar serile din preajma sărbătorilor de iarnă au ceva magic, iar cărțile citite atunci au un farmec aparte. E vremea tradițiilor, cele preluate de la părinți și bunici, și cele pe care să le creăm pentru copiii noștri, iar poveștile de seară sau de noapte bună nu pot lipsi dintre acestea, mai ales cele cu tema Crăciunului. Pentru copilași sunt o încântare, dar la fel sunt și pentru părinți și bunici, care, citindu-le celor mici, intră la rândul lor în spiritul sărbătorilor, încărcându-se cu energia pozitivă pe care o degajă acestea.

24 de povești de citit înainte de Crăciun” de Brigitte Weninger și Eve Tharlet picură în sufletul celor mici, poveste cu poveste, câte un strop din magia Crăciunului. Să ”domolim” nerăbdarea copiilor din perioada din preajma sărbătorilor, plină de anticipare și încântare, prin povești.

Cartea de față e o splendidă culegere de povești de iarnă, de Crăciun, povești cu miez, povești cu tâlc, pline de învățăminte. E ca un calendar de Advent (timpul de așteptare plin de bucurie de dinaintea nopții sfinte), filele acestuia fiind povești de spus la gura sobei în așteptarea Crăciunului.

O bijuterie literară în sine, cartea, cu o copertă și ilustrații minunate, o salbă de 24 de povești scurte înșirate ca mărgelele pe ață, scrise într-un stil prietenos, accesibil și ușor de înțeles, îi va captiva pe micuții cititori și ascultători.

Protagoniștii poveștilor sunt la rândul lor copilași, cuminți și ascultători, sau animale, care și ele cinstesc și sărbătoresc la rândul lor Crăciunul, în căsuțele lor din pădure. Unele sunt inspirate din basme clasice, binecunoscute, cum e ”Cei trei purceluși de Crăciun”, iar altele sunt originale, cu personaje interesante, pe care cei mici le vor îndrăgi de cum le vor cunoaște, cum sunt micuții frați gemeni Vilia și Vali și al lor înțelept bunic Moise, care le spunea povești lângă foc. Animalele îi cunoșteau drept ”Oameni Mici”, bunicul Moise fiind bătrânul pitic al pădurii, și cu toții având pelerine care îi făceau invizibili, și care se salutau cu un salut foarte simpatic: Bim bam bum!

Toate sunt povești cu mesaje frumoase, îndemnând copiii să fie ascultători, să fie miloși, să iubească animalele, să facă, pe cât le stă în micile lor puteri, fapte bune. În ”Plimbarea cu săniuța spre aventură”, de exemplu, cunoaștem trei frați, Sonia, Adi și Ionuț, care, prin intervenția lor, au salvat viața unui ren.

Din povestea ”Turta dulce a Ninei” am luat o idee grozavă de forme de fursecuri! Veți vedea despre ce e vorba!

Mi-a plăcut tare mult povestea ”Punciul dorințelor”. Ați auzit de punciul cu miere al dorințelor ? Cei mici vor dori sigur să bea câte o ceșcuță din el!

Vilia și Vali și-au întins imediat ceștile-ghindă.

”Bunicul le-a umplut și a spus:

– Haideți să bem și să ne trimitem visurile și poveștile într-o călătorie spre stele. A fost odată ca niciodată… ”

Cartea 24 de povești de citit înainte de Crăciun de Brigitte Weninger și Eve Tharlet poate fi comandată de pe nemira.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

 

 

 

9 Comments

Spune-ți părerea!