Delicatese Literare
Prezentari carti

X feluri de a muri vol. 5 din seria Fabian Risk de Stefan Ahnhem, Editura Litera, Colecția Buzz Books

X feluri de a muri

(X sätt att dö – 2019)

Stefan Ahnhem

Editura Litera

Colecția Buzz Books

An apariție: 2020

1. Victimă fără chip – Offer uden ansigt – 2014 – recenzie
2. Al nouălea mormânt – Den nionde graven – 2015 – recenzie
3. Minus optsprezece grade – Arton grader minus – 2016 – recenzie
4. Motivul X – Motiv X – 2018 – prezentare
5. X feluri de a muri – X sätt att dö – 2019
Stefan Ahnhem s-a născut în Helsingborg, Suedia, şi în prezent locuieşte în Stockholm. Timp de mulţi ani a fost scenarist şi a lucrat, printre altele, la adaptarea pentru televiziune a seriei „Kurt Wallander“ a lui Henning Mankell. De asemenea, este membru al comitetului director al Uniunii Scriitorilor din Suedia. A debutat cu romanul Victimă fără chip (Offer utan ansikte, 2014), care a câştigat Premiul pentru cel mai bun roman poliţist al anului în Suedia şi care face parte dintr-o serie ce îl are ca protagonist pe detectivul inspector Fabian Risk. Următoarele romane din serie sunt: Al nouălea mormânt (Den nionde graven, 2015), Minus optsprezece grade (Arton grader minus, 2016),  Motivul X (Motiv X, 2018) și X feluri de a muri (X sätt att dö, 2020).
La căderea nopţii, o barcă pneumatică iese din portul Råå. La bord se află un individ care poartă o sabie ascunsă la spate, sub haine. Misiunea lui a fost hotărâtă de zaruri: cineva trebuie să moară. Cine anume, nu ştie încă.
Timp de patru săptămâni, poliţia din Helsingborg s-a ocupat de investigarea complexă a unor crime aparent fără legătură, pe care poliţiştii le cred, în sfârşit, rezolvate. Dar când este descoperită o nouă victimă, ei sunt nevoiţi să accepte că tot ceea ce cred că ştiu este greşit.
X feluri de a muri, cel de-al cincilea roman din seria Fabian Risk, începe din momentul în care acţiunea s-a oprit în Motivul X. Stefan Ahnhem continuă să dezvolte în forţă construcţia sa epică de investigaţie şi universul în plină expansiune din jurul lui Fabian Risk şi al colegilor lui, iar cititorul este invitat să se alăture cursei finale împotriva omului cu zarurile.

Cartea va fi disponibilă din 15.09.2020 la toate punctele de difuzare a presei la prețul special de 29.99 lei.

Cărțile autorului Stefan Ahnhem pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Stefan Ahnhem

Recenzii și prezentări cărți thriller

2 Comments

  • Cristian

    Pentru ca este primul comentariu aici, am sa încep prin a va mulțumi pt recenzii și despre informațiile privind aparițiile editoriale, sunt foarte folositoare. Acum, strict cu privire la seria Fabian Risk, poate ca ar fi bine ca cei care vor sa înceapă sa citească romanele lui Ahnhem sa știe ca ordinea în care se citesc aceste carti e alta, cronologic prima carte din serie fiind vol. 2, „Al nouălea mormânt”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *