Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize romantice – gânduri și recomandări – Carmen

Iubirea se exprimă oricând și sub orice formă, dar în zilele speciale, când se sărbătorește dragostea, iubirea și prietenia oamenii demonstrează parcă într-un mod special și mai profund afecțiunea față de persoană iubită.
„Te iubesc nu doar pentru ceea ce ești, ci și pentru ceea ce sunt eu când sunt în preajma ta” – Roy Croft
Pentru mine, iubirea adevărată, profundă, a venit la maturitate, după o perioadă grea în viața mea, plină cu dezamăgiri și suferință. Singurele momente cu adevărat memorabile, în acea perioadă, au fost venirea pe lume a fetiței mele și cariera mea profesională, găsind în muncă și în copilul meu puterea de a merge mai departe, sprijinul și curajul de a încerca să o iau de la capăt! Pe soțul meu l-am întâlnit… la piață! Nu râdeti, a intrat în viață mea dărâmandu-mi sacoșele pline de cumpărături, din „neatenție”!? O întâlnire mai „altfel” decât își imaginează în general femeile, cu sacoșe răsturnate, priviri, bâlbâieli, nervi din partea mea, timiditate din partea lui, și cu gestul de mare cavaler de a mă duce acasă cu mașină și cumpărăturile, dacă domnul tot a provocat un „dezastru” casnic! Și din acea zi, suntem o familie frumoasă, zâmbim mereu, pentru că soțul meu este responsabilul cu buna dispoziție și optimistul familiei.
Luna de miere, consumată mai târziu decât ne-am dorit noi, am petrecut-o într-o destinație turistică la care ne-am reîntors cu mare drag de câte ori am putut: Creta!
Legendă spune că insula Creta este locul natal al lui Zeus, locul iubitorilor de atmosferă intimă, un paradis uimitor, celebru în lumea întreagă pentru ospitalitatea locuitorilor ei și nu numai. Este un tărâm minunat unde peisajele se succed că într-un basm, cu stânci maiestuoase, munți înalți, plantații de măslini, case desprinse parcă din poveste, golfuri liniștite și văi domoale. Cu plaje de vis, istorie și vin parfumat, Creta are o personalitate distinctă și mult farmec propriu, fiind o destinație romantică pe care o recomand cu sufletul. Este insula contrastelor uimitoare, a armoniei și a liniștii. Bineînțeles că de-a lungul timpului am experimentat o mulțime de alte destinații, toate cu acel „ceva” distinct, al lor, splendide toate, dar Creta este locul unde ne-au rămas inimile.

„Le-aș demonstra oamenilor cât greșesc gândind că încetează să iubească atunci când îmbătrânesc, fără să știe că îmbătrânesc numai când încetează să iubească” – Gabriel Garcia Marquez
Și cum dragostea se exprimă foarte bine și în scrieri, recomandarea mea romantică este seria Clanul Gallagher din Ardmore de Nora Roberts – o maestră a romanticului și a poveștilor de iubire. O autoare cu un dar nemaipomenit: știe să unească inimi, suflete și situații, are povești optimiste cu finaluri frumoase și luminoase. Descrierile și recenziile cărților ei le găsiți pe Delicatese literare, o pagină dedicată tuturor iubitorilor de frumos.
LOVE STORY a fost și rămâne în topul preferințelor mele în ceea ce privește filmele romantice, chiar dacă este o dramă romantică. Oliver Barett al IV-lea provine dintr-o familie bogată în care membrii ei au fost absolvenți ai Universitățîi Harvard. Oliver, student la Harvard, se îndrăgostește iremediabil de Jenny Cavelleri, o față ce provine din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College. Se căsătoresc împotriva dorinței familiei lui Oliver, pierzând astfel suportul financiar al bogatei familii Barett, luptându-se să supraviețuiască și să-și continuie studiile. Decid să aibă un copil care să le împlinească viața de familie și astfel, după mai multe încercări nereușite , consulta un specialist, care după analize, ii informează că Jenny este bolnavă de leucemie. O poveste tulburătoare în care iubirea este mai presus de cuvinte! „Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îți pare rău”!

Cu Ali MacGraw și Ryan O’Neal în rolurile principale, doi actori care au cucerit inimile tuturor romanticilor, drama are la baza un scenariu scris de Erich Segal după care a fost adaptată cartea „Love Story”, cucerind un Premiu Oscar și cinci Premii Globul de Aur fiind nominalizată și la alte șapte statuete.

Dar dragostea „trece și prin stomac”, așa că un desert festiv pe care-mi place să-l savurez în momente romantice speciale este „Mousse de ciocolată albă și piersici” (sau orice fruct preferați voi), un desert rapid pentru care nu trebuie să aprinzi cuptorul aragazului. Putem folosi fructe proaspete sau din compot după ce le scurgem pe o sită de bucătărie și 20 grame de ciocolată albă, 600 ml smântână pentru frișcă, vanilie, biscuiți/pișcoturi. Se încălzesc pe foc 200 ml de smântână, înlăturăm de pe foc și adăugăm ciocolata albă ruptă în bucăți, amestecăm până când ciocolata se topește și punem la frigider pentru 6 ore. Mixam apoi acest amestec după ce l-am răcit, timp de 2 minute, adăugăm vanillia și restul de 400 ml smântână și mai mixăm 1 minut (dacă mixăm mai mult se transforma în unt!). Punem în boluri/cupe un strat generos de mousse apoi cubulețe de piersici și bucăți de biscuiți/pișcoturi, punem din nou mousse și ornăm cu felii de piersici. Din nou punem la rece bolurile/cupele și… Poftă bună!
Muzica, la fel ca și cărțile, este cea care ne înțelege în orice moment, este cea cu care trecem prin toate etapele iubirii și cea care ne rămâne alături indiferent de deznodământ. O melodie dragă sufletului meu, care îmi trezește nostalgii, este cea interpretată magistral, cu multă sensibilitate de John Legend- All of me.

Vă las în compania iubirii, muzicii, filmelor și destinațiilor romantice și vă doresc SĂ IUBIȚI ȘI SĂ FIȚI IUBIȚI !
„Nu frumusețea ne face să iubim, ci iubirea ne face să vedem frumusețea” – Lev Tostoi

 

Cutiuțe cu surprize romantice

17 Comments

 • Oli

  Splendidă cutiuță, plină de gânduri și amintiri prețioase. Mulțumesc din suflet că le-ai împărtășit cu noi!
  Minunate recomandările tale romantice! Iar rețeta e un deliciu, o s-o încerc și eu, cu siguranță.

 • Tyna

  Minunat articol! ❤ M-a emoționat și mi-a atins sufletul! ❤ Am rezonat cu multe dintre gândurile și recomandările tale. Creta este și pentru mine o destinație deosebită, față de care mă leagă multe amintiri plăcute, Nora Roberts este una din autoarele mele preferate, iar Love Story este unul dintre filmele mele de suflet, care m-a emoționat profund. Voi incerca rețeta de desert, pare delicioasă! ❤

 • anasylvi

  Superb! Clanul Gallagher din Ardmore este trilogia mea romantica preferata, iar toate celelalte sunt deosebit de romantice si frumoase, inclusiv inceputul povestii de dragoste. Reteta e sigur pe placul meu, iar desertul suficient de usor sa il prepar si eu, care nu ma pricep la dulciuri mai deloc. Multumesc pentru aceasta cutiuta plina de dragoste!

 • Daniela Balan

  Foarte frumos articolul, felicitări ❤️ Mi-ai transmis foarte multă emoție ❤️ povestea ta de dragoste e inedită și amuzantă iar recomandările minunate : ,,Love story ” este unul din filmele mele preferate , Nora Roberts e genială iar melodia superbă ! Cu siguranță voi încerca rețeta ! Pupici ❤️

Spune-ți părerea!