Delicatese Literare
Prezentari carti

A meritat așteptarea, de Jamie Beck, Editura Litera

A meritat așteptarea

(Worth the Wait – 2015)

Jamie Beck

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Nr. pagini: 304

Traducerea: Irina Fulger

O nouă autoare și primul volum al seriei „St. James”.

  1. A meritat așteptarea – Worth the Wait – 2015
  2. A meritat strădania – Worth the Trouble – 2016 – prezentare
  3. Worth the Risk – 2016
JAMIE BECK este una dintre autoarele ale cărei romane, vândute în peste 3 milioane de exemplare, au intrat constant pe lista de bestselleruri a Wall Street Journal, USA Today sau Publishers Weekly. A fost de două ori finalistă la Booksellers’ Best Award și a câștigat National Readers’ Choice Award.
Jamie visa să scrie scenarii de film sau de televiziune, însă în cele din urmă a urmat cursuri de drept și timp de zece ani a lucrat ca specialist în drept imobiliar. După ce s-a căsătorit și a rămas acasă să-și crească cei doi copii a început să cocheteze cu ideea scrisului.
De atunci așterne pe hârtie povești despre iubire, familie, re-descoperire de sine și ispășirea greșelilor.
Când nu scrie, dansează prin bucătărie în timp ce gătește sau face drumeții montane.

Cu treisprezece ani în urmă, Vivi LeBrun l-a cunoscut pe David St. James, de care s-a îndrăgostit din prima clipă. Dragostea ei a crescut de-a lungul anilor, ca urmare a apropiatei ei prietenii cu membrii familiei lui, care au salvat-o de la copilăria singuratică și plină de încercări. Pregătindu-se pentru o vacanță alături de frații St. James, la casa lor de pe insula Block, Vivi visează cu ochii deschiși la reîntâlnirea cu David, sperând ca acesta să o vadă, în sfârșit, ca pe sufletul lui pereche.

După moartea mamei sale, David s-a îndepărtat de frații lui, hotărât să îi ferească de un devastator secret de familie, care îl macină și care l-a făcut să rupă legătura cu tatăl lor. Acum, reîntors acasă după o perioadă în care a lucrat în Hong Kong, și-a adus cu el și iubita ‒ una care așteaptă un angajament serios din partea lui. Ultimul lucru de care mai are nevoie David printre toate provocările cărora trebuie să le facă față este atracția lui intensă și neașteptată față de Vivi.

Tensiunea capătă proporții, iar atitudinea lui David declanșează o serie de evenimente care l-ar putea face să piardă dragostea pe care a luat-o întotdeauna ca pe un bun dat și pe Vivi, cea care îl cunoaște cu adevărat și care i-a fost alături ca nimeni altcineva.

Fragmente:

„Dintr‑odată David se întoarse spre Vivi și îi trase capul la pieptul lui, după care își lipi obrazul de fruntea ei, așa cum o făcuse de atâtea ori. Mâinile lui îi atinseră ceafa și umerii în timp ce o strângea mai puternic decât o făcuse vreodată.
Inima îi bătea mai tare în timp ce corpul îi tremura.
Apoi o sărută pe creștet și pe o tâmplă. Închise ochii, savurând felul în care mâinile ei îi mângâiau spatele. Felul în care ea îi șoptea cuvinte liniștitoare, vărsând raze de lumină în întuneric.“
„David rămase fără aer în plămâni, de parcă primise o lovitură în piept. Se poticni înapoi din cauza forței geloziei lui, gândurile i se împrăștiară și în inimă i se întinse o durere profundă.
Se convinsese că nu puteau fi vreodată împreună.
Încă era convins de asta. Dar, pentru prima dată, își dădu seama că, într‑o zi, poate foarte curând, ea avea să fie a altcuiva. Într‑o zi, avea să lumineze viața altui bărbat, nu pe a lui. Și, oricine avea să fie acel bărbat, exista riscul ca el să limiteze prieteniile lui Vivi cu alți bărbați, inclusiv cu David.“
„Mereu se uita la Vivi. Ea îl făcea să se simtă ușor și vesel într‑un fel în care nimeni nu putuse să o facă vreodată. În ultimele săptămâni, ajunsese să recunoască în sinea lui că o iubea – și nu doar ca pe o
prietenă. Dar la ce era bună iubirea care se termina cu o inimă frântă? Și la ce era bună iubirea fără iertare?“

Veți citi întreaga poveste în romanul A MERITAT AȘTEPTAREA de Jamie Beck, o nou autoare și primul volum al seriei „Frații St. James“.

De vineri, 11.02.2022, la chioșcurile din toată țara.

Sursa: Cărți Romantice

Cărțile apărute la Editura Litera/ Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Listă cărţi apărute în Colecţia Cărţi Romantice ordonate după autor şi serii

Recenzii și prezentări cărți din colecția Cărți Romantice

Colecția Cărți Romantice februarie 2022

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *