Delicatese Literare
Recenzii

Acea scânteie de Vi Keeland, Editura Midnight Books – recenzie

Acea scânteie

(The Spark – 2021)

Vi Keeland

Editura Midnight Books

An apariție: 2022

Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topul New York Times. Cu peste două milioane de exemplare vândute, titlurile sale sunt traduse în peste 20 de limbi.
Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani.
Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

De aceeași autoare, au apărut la Editura Trei: Indecent, Șeful, Bilete înveninate, Ticălos la patru ace, Mister Moneybags (scrise împreună cu Penelope Ward) și Egomaniac, iar la Bookzone Rivalii, Invitația, Acea scânteie și Prieteni cu beneficii.

Niciodată nu știi ce povești de viață se ascund în spatele unui om.

Niciodată nu știi ce povești de viață îi pregătește în continuare universul...

Autumn și Donovan sunt protagoniștii unui joc al sincronicităților. Destinul îi include pe amândoi într-o serie de întâmplări și circumstanțe din care nu au cum să scape. Trebuie să se vadă, trebuie să colaboreze, chiar dacă tensiunea dintre ei crește și devine insuportabilă. Cu fiecare întâlnire, Autumn se simte din ce în ce mai atrasă de el, ceea ce o face să vrea să fugă și mai mult. Și mai departe.

Trecutul o urmărește, e ca o umbră care-i acoperă inima. Însă Donovan nu e doar sexy și nu are doar skill-uri de avocat de succes, ci e perseverent și, ușor-ușor, străduindu-se mai mult de un an să o convingă de sentimentele lui, reușește să dărâme zidul. Autumn îi împărtășește cel mai întunecat și mai dureros secret din viața ei. Surprinzător, felul în care el îi susține vulnerabilitatea o face să capete încredere în el și să îi ofere o șansă. Totul decurge de minune între ei, până când...

”acea SCÂNTEIE a devenit noua mea carte favorite scrisă de Vi. E o poveste de dragoste care arde mocnit și care trezește atât de multe emoții de-a lungul cărții, încât nu m-am putut opri până la ultima pagină, și apoi mi-a părut rău că s-a terminat. – Cat’s Guilty Pleasure

Acea scânteie ne oferă un amestec foarte reușit de umor și romantism, dar și momente emoționante.

Ca de obicei, Vi Keeland a reușit să creioneze personaje foarte interesante și situații inedite. Deși am empatizat cu Autumn și m-am bucurat când, în sfârșit, a reușit să se debaraseze de traumele trecutului și să-și recapete încrederea în viitor, din punctul meu de vedere Donovan este cel care adaugă sarea și piperul cărții – sexy, inteligent, amuzant, amabil, răbdător, bun, înțelegător și generos. nu ai cum să nu-l îndrăgești!

În ciuda faptului că acum era un avocat de succes, plin de bani și îmbrăcat la patru ace cu haine de firmă, Donovan era departe de a se fi născut cu o linguriță de argint în gură. Fiul unei prostituate, care era preocupată mai degrabă de următoarea doză de drog decât de propriul copil, Donovan a pendulat mult timp în adolescență pe muchia dezastrului, riscând să-și distrugă orice șansă de viitor, intrând în anturaje nepotrivite și fiind atras în activități ilegale. Norocul lui a fost Bud, un bărbat cu inimă de aur, care a devenit cea mai apropiată figură paternă din viața lui, insuflându-i principii de viață și schimbându-i perspectivele. Iar când un avocat versat a reușit să convingă un judecător că merita să i se acorde o șansă de îndreptare, planurile de viitor ale lui Donovan au căpătat un contur precis, canalizându-și toate energia pentru o carieră de succes ca avocat pledant. Eforturile lui au dat roade și, la doar 27 de ani, era la doar un pas distanță în a deveni cel mai tânăr partener la prestiogioasa firmă de avocatură în cadrul căreia practica.

Însă, când Autumn, femeia fascinantă cu ale cărei drumuri se intersectase în urmă cu un an, petrecând un weekend fabulos, dar după care ea dispăruse fără urmă și fără a-i lăsa un mesaj, reapare în viața lui, Donovan este gata să sacrifice totul, inclusiv țelul lui de până atunci, pentru a o cuceri, deoarece Autumn era prietena șefului lui, cel care avea cuvântul hotărâtor în promovarea lui ca partener…

Motivul pentru care Autumn revenise în viața lui Donovan era acela că Storm, un copil genial dar cu probleme de comportament, provenind dintr-o familie dezorganizată, și care acum se afla în grija lui Autumn, asistentul lui social, recidivase din nou și avea nevoie de un avocat care să-l reprezinte pro-bono. Donovan s-a regăsit pe sine în Storm la vârsta acestuia și cine ar fi fost mai potrivit în a-l îndruma pe acesta decât Bud, îngerul păzitor al lui Donovan în copilărie și adolescență? Mi-a plăcut mult triunghiul Donovan – Bud – Storm, modul în care cei doi adulți reușesc să înțeleagă psihologia copilului și mecanismele ce trebuiau aplicate, precum și efectul benefic asupra personalității lui Storm.

Dacă aducerea lui Storm pe calea cea bună se desfășoară cu succes, nu acelați lucru se poate spune despre campania de cucerire a lui Autumn. Victimă a unui abuz în trecut (vom descoperi abia la sfârșit întreaga dimensiune a dramei trăite de aceasta), Autumn își construise un întreg mecanism de autoapărare și fugea de Donovan tocmai că se simțea mult prea atrasă de el. Însă, călit în greutățile vieții, Donovan nu se dădea niciodată bătut prea ușor. Îndrăgostit până peste cap de Autumn, Donovan se înarmase cu o tonă de răbdare și înțelegere, fiind dispus la orice manevră pentru a o cuceri. Din fericire, nu asistăm la un triunghi amoros. Relația lui Autumn cu șeful lui Donovan era abia la început și ea nu avea sentimente față de acesta, conform regulii stricte pe care și-o autoimpusese cu ceva timp în urmă de a nu se mai implica în nicio relație cu cineva de care era îndrăgostită. Corectitudinea i-a dictat să încheie relația cu acesta când primele fisuri în jurul platoșei ridicate în jurul inimii ei au început să apară, Autumn cedând din ce în ce atracției pe care o simțea față de Donovan.

Când în sfârșit Autumn a lăsat garda jos, apare o întorsătură neașteptată de situație… Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte ce se întâmplase atât de grav în trecutul lui Autumn, precum și deznodământul relației pline de suișuri și coborâșuri dintre cei doi propagoniști.

Vă recomand cu drag Acea scânteie de Vi Keeland – o carte foarte caldă, emoționantă și romatică despre a doua șansă, despre încredere, speranță, depășirea fricilor, curajul de a-ți asuma riscuri și de a te implica total într-o relație de iubire.

Cartea Acea scânteie de Vi Keeland poate fi comandată pe bookzone.ro

Cărțile autoarei Vi Keeland pot fi comandate pe librex.roelefant.ro, libris.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Vi Keeland

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți Editura Midnight Books

10 Comments

Spune-ți părerea!