Delicatese Literare
Recenzii

Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab, Editura Herg Benet – recenzie

Acest cântec neîmblânzit

(This Savage Song – 2016)

Victoria Schwab

Editura Herg Benet

Colecţia Cărţile Arven

Data aparitiei: aprilie 2017

Nr. pagini: 464

Genul: Fantasy, Young-Adult, Paranormal, Romance

1. Acest cântec neîmblânzit – This Savage Song – 2016

2. Duetul nostru întunecat – Our Dark Duet – 2017

Victoria „V.E.” Schwab este rezultatul melanjului dintre o mamă britanică, un tată din Beverly Hills și o educație specifică sudului american. De asemenea, spune povești.
Adoră basmele, folclorul și poveștile care te îndeamnă să găsești în această lume mai mult decât realitatea aflată aparent la îndemână îți poate oferi.
Citatul ei favorit: „Nu poți găsi o cană de ceai mult prea mare sau o carte mult prea lungă pe care să nu o pot dovedi.” (C.S. Lewis)
Acest cântec neîmblânzit” a ajuns încă din prima săptămână de la lansare pe locul întâi The New York Times Bestsellers List, iar drepturile de ecranizare au fost deja achiziționate de către Sony Entertainment.
Nimic nu poate asigura liniștea într-un oraș frânt de război, într-un oraș copleșit de monștri. În acest extraordinar roman fantasy urban al aclamatei autoare Victoria Schwab, o tânără adolescentă trebuie să aleagă între calea eroinei sau cea a nelegiuiților, între cea a prieteniei sau a adversarilor, totul cu riscul de a înclina balanța întregului viitor al propriei sale lumi.
Kate Harker și August Flynn sunt moștenitorii unui oraș divizat – un oraș în care violența de zi cu zi a dat naștere unor monștri cât se poate de reali. Tot ceea ce își dorește Kate este să fie la fel de nemiloasă precum tatăl ei, care obligă oamenii să îi plătească pentru protecția pe care le-o oferă împotriva întunericului neînduplecat. Tot ceea ce își dorește August este să devină uman, cu o inimă tot atât de bună precum cea a tatălui său, și să joace un rol mult mai important în sprijinirea celor inocenți – însă cum poate dacă el este chiar unul dintre monștri? Unul care poate să fure sufletul cuiva cu un simplu acord al muzicii? Când se ivește ocazia de a o putea supraveghea pe Kate, care tocmai ce a fost dată afară de la cea de a șasea școală și se întoarce astfel acasă, August se dedică în întregime misiunii sale.
Victoria Schwab creează cu măiestrie atmosfera unei metropole tulburate și efervescente, în care eroii sunt puși în fața luptei cu monștrii de pretutindeni – atât cei care îi copleșesc în jur, cât și cei dinlăuntrul lor…
O nouă lume captivantă și plină de pericole pe care cititorii o vor îndrăgi pentru ritmul alert și terifiant.” (Publishers Weekly)
O poveste cu o atât de întunecată precizie a textului, încât mai mult ca sigur îți va provoca fiori pe șira spinării.” (Booklist)
Debordant de energică, această carte este întocmai biletul pentru o noapte neîntreruptă de lectură.” (Kirkus Reviews)

Vă invit să vă delectați cu un fantasy young-adult fermecător, cu fine tușe de romance, care exploatează trăiri, slăbiciuni și sentimente, fiind perfect pentru cei care adoră poveștile palpitante cu aventuri și mister.
Cu un stil de scriere care atrage, narațiunea curge lin, autoarea știe să dozeze totul astfel încât să creeze o poveste frumoasă, construcția personajelor fiind unul din marile atuuri ale poveștii.
Suntem în vremurile în care lumea este stăpânită de monștri și violență este la putere. Orașul Verity este destrămat, rupt în două jumătăți despărțite de Cusătură, un zid ce împarte metropola în Verity de Nord, condus de guvernatorul Callum Harker, și Verity de Sud, condus de luptătorul Henry Flynn. În Sud domnește haosul, iar oamenii luptă cu propria viață pentru siguranță lor, locul fiind plin de ruine, răni și cicatrici. În Nord domnește ordinea iar oamenii plătesc bani pentru siguranța lor într-o jumătate de oraș  strălucitoare care dă iluzia de normalitate.
Noaptea sunt vânați monștri, existând trei tipuri de creaturi care trăiesc printre oameni: CORSAI, MALCHAI și SUNAI. Corsaii nu ies pe lumină hrănindu-se cu carnea și oasele oamenilor, Malchaii au dinți ascuțiți că de rechin, fiind isteți și vicleni, hrănindu-se cu sângele oamenilor iar Sunaii reprezintă justiția, echilibrul, hrănindu-se cu energia oamenilor care fac rău, fiind cele mai rare creaturi.
Kate Harker este o adolescentă rebelă, bătăușa și hărțuitoare, o răzvrătită exmatriculată de șase ori în ultimii cinci ani care are un singur scop: face tot posibilul să fie dată afară din fiecare școală pentru că vrea să se reîntoarcă acasă! Mama ei a murit într-un accident stupid de mașînă pe când fugeau amândouă de tatăl ei, Kate fiind pe atunci o copila cu frici și temeri. Tatăl ei, Callum Harker nu o dorește prin preajma lui pentru că știe că este slabă și sensibilă ca mama ei. Kate însă dorește să-i demonstreze că este o Harker până în măduva oaselor așa că își „planifică” cu minuțiozitate fiecare exmatriculare. Callum este un tiran lacom și impunător care știe cum să-și facă dușmani și cum să facă bani, reușind să supună monștri Malchai și Corsai. Acum însă, dorește că tot orașul Verity să-i aparțină !
Henry Flynn este cel care guvernează Verity de Sud și are drept arme mortale pe Sunai. Cu toțîi își riscă viață în fiecare noapte împotriva celorlalți monștri Malchai și Corsai controlați de Harker, pentru că lui Harker nu-i pasă de armistițiul încheiat între cele două jumătăți de oraș, el vrea tot Verity-ul pentru el!
Sunaii sunt extrem de rari, doar trei, Leo, August și Ilsa, frați, și toți sunt armele mortale ale lui Flynn. August, ca și fratele și sora lui, nu este OM, este făurit din întuneric sub înfățișarea umană. Nu s-a născut ci s-a trezit sub formă unui băiat de doisprezece ani care poate să vadă  ceea ce alții nu văd, umbrele oamenilor răi și poate detecta minciuna din vorbele lor. Adevărată lui plăcere este muzica, aceasta fiind cea mai de temut armă, prin ea atrăgând sufletele păcătoase! Tot ce își dorește August este să devină OM, să fie ceva ce nu este, și să împiedice încălcarea armistițiului. Ocazia se ivește când Henry Flynn îi dă o misiune importantă, cerându-i să se infiltreze ca elev la Academia Colton, în Verity de Nord, pe teritoriul inamic, acolo unde va fi coleg cu Kate Harker, să o observe și să o umarească pe rebelă fată a lui Callum Harker.
Va reuși August să-și îndeplinească misiunea și să nu fie deconspirat? Va reuși el să dejoace planurile diabolice ce sunt puse la cale de minți omenești și de forțe ale întunericului? Va reuși să devină ceva ce nu este?
Vă las pe voi să aflați citind această captivantă poveste fantasy despre monștri,  oameni și „monștri din sufletul oamenilor”.

Cărțile apărute la Editura Herg Benet pot fi comandate pe hergbenet.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Herg Benet

Recenzii și prezentări cărți fantasy

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *