Delicatese Literare
Recenzii

Achiziția de T L Swan, Editura Corint, Leda Bazaar – recenzie

Escala

(The Takeover – 2020)

T L Swan

Leda Bazaar

Data apariție: 2022

Nr. pagini: 528

Traducerea: Maria Adam

Psiholog într-o altă viață, TL Swan este acum cu adevărat dependentă de fiorul scrisului și nu mai concepe să trăiască fără a se dedica literaturii. Țelul ei este să aducă în fața cititorilor povești de dragoste pline de pasiune și neprevăzut. Adoră ciocolata, să bea cafea și să mănânce prăjituri. Locuiește la Sydney, împreună cu soțul ei, cei trei copii ai lor și o mulțime de animale de companie teribil de răsfățate.

  1. Escala – The Stopover – 2019 – recenzie
  2. Achiziția – The Takeover – 2020
  3. Casanova – The Casanova – 2021 – recenzie
  4. Provocarea – The Do-Over – 2022 – recenzie
  5. Miles Ever After – 2023

L-am întâlnit pentru prima dată pe Tristan la o întâlnire de afaceri, când încerca să preia compania întemeiată cu atâtea sacrificii de răposatul meu soț.

Era puternic, arogant și enervant de chipeș, iar eu l-am urât cu toată ființa. Trei zile mai târziu, am avut parte de surpriza vieții mele, căci m-a invitat în oraș, la o întâlnire.

Să fie ultimul bărbat din lume, și tot nu aș face asta, m-am gândit, deși, recunosc, mi-a ridicat moralul. Când l-am refuzat a fost momentul meu de glorie.

Șase luni mai târziu, l-am redescoperit în ipostaza de speaker la o conferință organizată în Franța.

Încă era arogant și enervant, dar și surprinzător de fermecător și spiritual deopotrivă.

Când m-a privit, am simțit fluturi în stomac.

Dar nu pot face așa ceva!

Tristan e doar un fustangiu îmbrăcat într-un costum croit impecabil, iar eu sunt o văduvă cu trei băieți rebeli și greu de strunit.

Tot ce îmi doresc este ca afurisita asta de conferință să se termine odată!

Pentru că toată lumea știe că Tristan Miles obține întotdeauna ce își dorește, iar el mă dorește pe mine.

„Cartea asta m-a făcut să râd, să plâng și să țip în timp ce o citeam. Achiziția este o poveste de dragoste superbă despre eliberarea de durere, găsirea iubirii și întemeierea unei familii alături de oamenii pe care îi îndrăgești cu adevărat.” – AGRANDROMANCE.COM

„Scenele sexy sunt de-a dreptul incendiare, dar punctul forte al cărții îl reprezintă umorul. Mămicile singure vor aprecia cât de protectoare este Claire când vine vorba despre băieții ei și vor fi fermecate de relația pe care Tristan o leagă cu băieții iubitei sale. […] O lectură în egală măsură supersexy, plină de căldură și condimentată cu momente amuzante.” – STACYALESI.COM 

„O poveste de dragoste incredibil de captivantă despre doi dușmani de moarte care, în final, se îndrăgostesc unul de celălalt. Un roman pe care nu l-am mai putut lăsa din mână.” – HARLEQUINJUNKIE.COM

Achiziția de T.L. Swan este o comedie romantică savuroasă, cu multe scene de dragoste fierbinți, replici spumoase și încurcături delicios de amuzante, dar și momente emoționante și înduioșătoare.

Tristan și Claire sunt un cuplu atipic, dar cu atât mai fermecătoare este povestea lor de dragoste. El are 34 de ani, este un om de afaceri de succes și un burlac vânat de toate femeile. Ea are 38 de ani, este o mamă singură ce își crește cu greu cei trei băieți, încercând din răsputeri să mențină pe linia de plutire afacerea moștenită de la soțul ei, după ce acesta murise într-un accident în urmă cu 5 ani.

Relația lor nu a debutat sub cele mai bune auspicii. Când Tristan i-a făcut o ofertă de preluare a afacerii ei, Claire a reacționat cu ostilitate, deși prețul era unul corect. În ochii ei, Tristan era ceea ce disprețuia cel mai tare – un om de afaceri rapace, care pândea vulnerabilitatea unei societăți, pentru a o prelua și a o face bucăți. Astfel, i-a refuzat categoric atât propunerea de afaceri, cât și surprinzătoarea invitație la cină, lansată trei zile mai târziu.

Șase luni mai târziu, soarta i-a adus din nou față în față. Împinsă la spate de Marley, secretara și buna ei prietenă, Claire s-a înscris la un curs motivațional în Franța, descoperind cu stupoare, ajunsă acolo, că unul dintre lectori era chiar Tristan!

Deși încercase din răsputeri să-și mențină atitudinea arțăgoasă față de el, Claire a fost nevoită să admită, în sinea ei, că prima ei impresie fusese una greșită. Tristan era amuzant, relaxat și incredibil de sexy. Pentru prima dată după 5 ani, Claire se distra de minune, râdea cu poftă și simțea din nou fluturi în stomac. Astfel, a decis să urmeze sfatul prietenei ei, Marley, și să-și permită să aibă o aventură care să o ajute să-și încarce bateriile.

Realistă fiind, Claire era conștientă că săptămâna minunată petrecută, prelungită cu un weekend de vis la Paris, nu fusese decât un basm frumos, care avea să se încheie odată cu revenirea acasă. În fond, ea și cu Tristan se aflau în perioade diferite ale vieții. Tristan își dorea cu siguranță să-și întemeieze o familie și să aibă copii, pe când Claire avea deja o familie, educația celor trei băieți ai ei – Fletcher, în vârstă de aproape 18 ani, Harry, de 13 ani, și Patrick, de 9 ani, fiind principala ei preocupare și prioritate. Oricât de frumoasă și pasională fusese perioada petrecută împreună, sub nicio formă nu ar fi vrut să pună în pericol stabilitatea emoțională a fiilor ei, astfel că l-a anunțat pe Tristan că trebuie să pună punct relației lor.

Însă Tristan nu ajunsese degeaba un redutabil om de afaceri! Când își dorea ceva cu orice preț, dacă îl dădeai afară pe ușă, intra pe fereastră și tot obținea ce voia! Prin urmare, a făcut rost de adresa de acasă a lui Claire și s-a dus glonț acolo, decis să o răzgândească. Deși Claire îi explicase principalul motiv al reticenței ei, Tristan era convins că-i va cuceri pe cei trei mici îngerași ai lui Claire cu farmecul lui, iar aceștia îi vor mânca din palmă, spulberându-i astfel lui Claire toate îndoielile. Însă Tristan a avut un adevărat șoc când a ajuns la destinație! Spre deosebire de locuința lui spațioasă, ordonată și elegantă, numai bună de pus într-o revistă de  amenajări interioare, casa lui Claire se vedea că era bine locuită. Mai multe biciclete și alte chestii stăteau claie peste grămadă în curte, iar la intrare erau o grămadă de încălțări desperecheate, de parcă o grămadă de miriapozi locuiau acolo. În plus, Tristan a nimerit și în cel mai prost moment posibil. Fletcher, băiatul cel mare, tocmai descoperise o pereche de chiloți bărbătești în bagajul mamei lor și, când l-a zărit pe străinul cel chipeș la ușă, s-a repezit furios la el, cu venele inflamate pe gât de parcă era Hulk, încercând să-i înghesuie chiloții pe gât. Luat prin surprindere, Tristan a făcut un pas în spate și s-a împiedicat de un skateboard, sucindu-și glezna. Iar asta nu a fost tot! Fletcher a părut de-a dreptul inofensiv în comparație cu fratele lui mijlociu, Harry. Acesta, cu o mutră de criminal în serie, i-a făcut un semn inconfundabil lui Tristan, arătându-i că-i taie gâtul, ca mai apoi să apară cu un ursuleț de pluș, spânzurat de o curea. În plus, în casă mai erau și două animăluțe, un câine și o pisică, Găgăuță, care avea reputația de a se urina pe toate încălțările și hainele pe care le găsea la îndemână. Năucit de-a dreptul, Tristan a fugit mâncând pământul.

Cu tristețe, Claire s-a gândit că teoria ei s-a adeverit cu repeziciune, fiind convinsă că Tristan dăduse definit bir cu fugiții. Nu putea să se înșele mai tare! După fuga lui rușinoasă, Tristan își dăduse doar un scurt răgaz până să-și regândească strategia. E drept că și soarta i-a venit în ajutor, Fletcher înscriindu-se pentru un post de stagiar la Miles Media.

Am râs în hohote la câteva faze petrecute la întâlnirile dintre Tristan și copiii lui Claire. Decis să câștige războiul, Tristan nu s-a dat la nimic în lături, inclusiv în a se coborî la mintea unui adolescent, răspunzând la farse cu farse, jucând necinstit și folosindu-se de puterea lui financiară pentru a-i momi pe copii cu recompense. Încetul cu încetul, Tristan a început să doboare barierele din calea lui. După adorația lui Patrick, mezinul, pe care a avut-o garantată încă de la început, Tristan a câștigat respectul și admirația lui Fletcher, iar apoi, după multă perseverență, încrederea și afecțiunea lui Harry. Cea mai grea redută de cucerit rămânea însă Claire, în ciuda faptului că aceasta se îndrăgostise nebunește de el.

De multe ori ne sabotăm propria fericire, pornind de la premise sau prejudecăți greșite. Cu cât se îndrăgostea mai mult de Tristan, Claire se simțea tot mai copleșită de un sentiment acut de vinovăție, având impresia că-și trădează fostul soț și principiile de viață ale acestuia.

Gafele ei au fost uriașe, iar un bărbat mai slab de înger s-ar fi retras de mult. Din fericire, a avut de-a face cu Tristan!

Tristan este un personaj adorabil, păcat că nu prea întâlnești astfel de specimene în viața reală! Sexy, inteligent, carismatic, amuzant, romantic, perseverent și sufletist, Tristan a fost capabil să treacă peste propriul lui orgoliu și să-și regândească toate planurile de viitor de dragul persoanei iubite.

În carte l-am reîntâlnit pe Jameson, personajul principal din Escala. M-am amuzat văzând că acum i-a venit rândul lui pentru a face haz pe seama fratelui lui mai mic, tachinându-l fără milă de câte ori i se ivea ocazia, iar ocazii s-au ivit destule! Vă las plăcerea să le descoperiți singuri în carte.

Recomand cu mult drag tuturor persoanelor romantice această poveste fermecătoare de iubire. Vă asigur că vă veți amuza, vă veți înduioșa și vă veți îndrăgosti de personaje.

Eu una aștept cu nerăbdare următoarele două cărți din serie!

Cartea Achiziția de T.L. Swan poate fi comandată pe edituracorint.ro, bookzone.ro, elefant.ro, libris.ro, librex.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, emag.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *