Delicatese Literare
Prezentari carti

Acolo unde femeile sunt regi de Christie Watson, Editura Trei

Acolo unde femeile sunt regi

Christie Watson

Editura: TREI

Colectie: Fiction connection

Nr. pagini: 384

Titlu original: Where Women are Kings

Autoare laureată a Premiului Costa pentru roman de debut
Christie Watson (n. în 1976) este o autoare britanică al cărei roman de debut, Tiny Sundbirds, Far Away, a câştigat premiul Costa First Novel Award în 2011.
Născută în Stevenage, a abandonat şcoala la vârstă de 16 ani şi, după un an de voluntariat în cadrul organizaţiei Scope, a devenit asistentă medicală. Mulţi ani a îngrijit copii înainte să se apuce de scris şi să îmbine cele două profesii. A câştigat bursa Malcolm Bradbury, ceea ce i-a permis să urmeze cursul de creative writing de la University of East Anglia.
În prezent, este director de program în cadrul cursului de creative writing de la St Mary’s University. Locuieşte la Londra împreună cu copiii săi.
Cartea lui Christie Watson vorbeşte despre iubirea maternă în cele mai felurite reprezentări ale sale, dar prezintă şi lumea exotică a Nigeriei, cu senzaţiile, culorile şi mirosurile care o definesc.
Elijah, un băieţel nigerian de şapte ani, născut în Anglia, se luptă cu propriul comportament deviant, pe care îl consideră provocat de un vrăjitor dinăuntrul sau.
Aflat în plin proces de adopţie, Elijah este împărţit între iubirea pentru mama biologică, Deborah, şi cea adoptivă, Nikki. La un moment dat, asistenţii sociali descoperă că Elijah a fost abuzat şi traumatizat fizic şi psihic.
În lupta lui de a se accepta şi de a-şi găsi liniştea alături de noua sa familie, Elijah vrea să se convingă, totuşi, de dragostea lui Deborah, iar preţul pe care îl plăteşte este devastator.
Watson zugrăveşte portretul unei lumi sfâşiate de conflicte legate de credinţă, rasă sau apartenenţa la o categorie socială. Cartea devine tot mai convingătoare şi adesea, în mod neaşteptat, capătă accente comice pe măsură ce personajele pline de viaţă insuflă umor şi autenticitate unei poveşti pe alocuri teribil de dureroase.” – New York Times Book Review
Watson creează o suită de personaje extraordinare şi construieşte o poveste remarcabilă despre dragostea familială pe fundalul tensiunilor sociale.” – Booklist
O carte sofisticată, scrisă pe mai multe planuri, care vorbeşte despre ce înseamnă cu adevărat o familie şi despre ceea ce trebuie să facem pentru cei pe care îi iubim.” – Kirkus Reviews

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net, librex.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *