Delicatese Literare
Recenzii

Adevărul de Elle Kennedy, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Adevărul

(The Score – 2016)

Elle Kennedy

Editura Epica

Colecția EpicLove

Nr. de pagini: 416

An apariție: 2021

Traducerea: Sorin Petrescu

Autoare de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal, Elle Kennedy a crescut în suburbiile orașului Toronto, Ontario, fiind licențiată în engleză la Universitatea York. De la o vârstă fragedă, știa că vrea să devină scriitoare. A publicat până în prezent peste patruzeci de romane, multe dintre ele figurând pe listele de bestselleruri din diferite țări. Iubește personajele feminine puternice, eroii alfa sexy, adoră să creioneze scene romantice, presărate și cu pericole, ca să păstreze lucrurile interesante.

1. Pactul – Editura Epica – The Deal – 2015 – recenzie

2. Greșeala – Editura Epica – The Mistake – 2015 –  recenzie

3. Adevărul – The Score – 2016

4. Scopul – The Goal – 2016 – recenzie

5. Finalul – The Legacy – 2021 – prezentare

Allie Hayes trăiește o criză existențială. Momentul absolvirii se apropie, și totuși ea încă nu s-a hotărât ce va face după facultate. Chiar mai rău, suferă după ce a pus capăt unei relații îndelungate cu iubitul ei. Cu siguranță, sexul de consolare nu este o soluție, însă chipesul hocheist Dean Di Laurentis este irezistibil. Prin urmare, ce o costă să se cupleze cu unul dintre starurile echipei de hochei a universității? Dar - își promite Allie - o s-o facă o singură dată, pentru că viitorul ei este incert și nu are de gând să-și complice mai mult viață incurcandu-se cu regele aventurilor de o noapte.

Dean Di Laurentis are parte de orice își dorește: fete, faima și popularitate. Înainte de Allie, nicio față nu l-a mai trimis la plimbare după prima noapte petrecută împreună. Dean e uluit. Încă nu se simte pregătit să renunțe la frumoasa blondă. În timp ce se străduiește să o cucerească în adevăratul sens al cuvântului, apar situații neprevăzute care îl fac să se întrebe dacă nu cumva a venit timpul să i se dedice unei singure fete... și iubirii.

În Adevărul, a treia carte din seria Off-Campus, Elle Kennedy ne oferă o altă poveste spectaculoasă de iubire, presărată cu multe scene incendiare de dragoste, tachinări spumoase, dar și momente deosebit de emoționante.

Pe cei doi protagoniști ai cărții îi cunoșteam deja din precedentele cărți din serie.

Încă din Pactul am remarcat-o pe Allie, prietena trăznită și exuberantă a lui Hannah, o fire veselă și aventuroasă, mereu gata să încerce o nouă fantezie sexuală cu Sean, prietenul ei, pe care să i-o împărtășească apoi lui Hannah. M-a impresionat loialitatea ei față de Hannah, pe care a sprijinit-o necondiționat ori de câte ori aceasta a trecut prin momente dificile. În Adevărul, a venit rândul lui Hannah să-i întoarcă favoarea…

Dean, prietenul lui Garrett, părea exact opusul ideii de iubit. Conform reputației pe care și-o căpătase pe bună dreptate, era gata oricând să aibă o aventură fierbinte, însă doar de o noapte – conform unei reguli stricte autoimpuse -, cu o nouă fată din colegiu, ”bifându-le” deja pe aproape jumătate din ele.

Trebuie să recunosc că am fost uimită inițial aflând că Allie și Dean vor fi protagoniștii din Adevărul, ținând cont că Allie și Sean îmi lăsaseră impresia unui cuplu drăguț și sudat în prima carte din serie. Însă, la vârsta lor, senzația de fluturi în stomac este adesea confundată cu iubirea, ignorând semnele de incompatibilitate, cu atât mai mult cu cât experiența de viață este încă limitată, iar maturizarea nu este pe deplin dobândită.

Din fericire, Allie a realizat la timp că relația ei cu Sean nu avea un viitor atâta timp cât el avea pretenția ca ea să renunțe la visul ei de a deveni actriță pentru a-l urma și a-l sprijini în schimb pe el în cariera lui.

După mai multe despărțiri și împăcări în doar câteva luni, Allie a avut curajul să pună punct definitiv relației.  Cum Sean refuza să accepte situația, făcând presiuni asupra ei, Allie s-a refugiat, la sfatul lui Hannah, care era plecată din localitate, în apartamentul lui Garrett unde, prin forța împrejurărilor, în acel moment era prezent doar Dean.

După câteva pahare de alcool, confuză și răvășită emoțional, sexul de consolare cu Dean i s-a părut lui Allie o idee bună. A urmat o noapte extrem de fierbinte, care i-a marcat pe amândoi în feluri la care nu se așteptau.

Dean, regele aventurilor de o noapte, care se plictisea instantaneu de o fată imediat ce se culca cu ea, refuzând ulterior să mai repete experiența, s-a trezit că toate gândurile îi erau invadate de Allie, pierzându-și interesul față de oricare altă fată, fiind înnebunit să o convingă să accepte o nouă întâlnire cu el.

Allie, deși la început fusese îngrozită de eroarea ei de judecată, s-a surprins singură fiind tentată tot mai mult să continue aventura cu Dean, căruia i-a descoperit noi fațete surprinzătoare ale personalității: amuzant, inteligent, perseverent, capabil de multă răbdare și bunătate în relația cu copiii pe care-i antrena în timpul liber, ca acțiune de voluntariat.

Viața în stilul lui Dean părea una perfectă: provenind dintr-o familie obscen de bogată, făcea ce dorea, când dorea, fără să-i pese deloc de ce părere aveau cei din jur despre asta.

Deși Allie era din ce în ce mai fermecată de Dean, simțind că se îndrăgostea tot mai mult de el, tatăl ei suferind și morocănos a prevenit-o că Dean nu era bărbatul  potrivit pentru ea, întrucât crescuse în puf până atunci, iar la prima greutate serioasă din viața lui va da bir cu fugiții.

Când prima fisură serioasă s-a produs în viața lui Dean, tragedia lovind pe neașteptate, acesta s-a aflat în fața celui mai important examen din viața lui: cel al maturității. Va confirma el părerea proastă a tatălui lui Allie sau se va reinventa, renăscând din propria cenușă și devenind bărbatul de care Allie avea nevoie? Vă las plăcerea să descoperiți singuri răspunsul în carte.

Abia aștept să descopăr în următoarea carte povestea de iubire dintre Tuck și Sabrina, cea din urmă fiind un personaj destul de controversat până acum.

Cartea Adevărul de Elle Kennedy se poate comanda pe librex.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți young adult

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *