Delicatese Literare
Prezentari carti

Agenda Coelho. Drumuri (2019)

Agenda cu citate din romanele lui Paulo Coelho

Ilustrații de Catalina Estrada

Humanitas Fiction

Titlu original: Caminhos

Selecția citatelor: Marcia Botelho

Traducerea citatelor în limba română: Gabriela Banu, Pavel Cuilă, Micaela Ghițescu, Simina Popa, Robertina Sfetcu, Carmen Vasilescu

 

O călătorie de-a lungul unui an, însoțită de citate aparținând lui Paulo Coelho.
Paulo Coelho, considerat de milioane de cititori drept un alchimist al cuvintelor, este unul dintre cei mai influenți scriitori ai acestui secol.
Cărțile sale, pe lângă faptul că se găsesc în fruntea topurilor de vânzări, provoacă dezbateri culturale și sociale. El scrie despre teme, idei și concepții care răspund aspirațiilor atât de numeroșilor săi cititori, aflați în căutarea unui drum propriu și a unor noi moduri de a înțelege lumea.
Catalina Estrada a fost întotdeauna fermecată de natura luxuriantă, fremătând de viață din țara copilăriei sale, Columbia. Astăzi Catalina este o renumită ilustratoare și trăiește la Barcelona. Fascinația cu care privește mereu în jur este ușor de observat în arta ei, marcată de elegante explozii de culoare.

Agenda ”Drumuri” e o agendă anuală însoțită cu citate din romanele scriitorului Paulo Coelho, având la început o fotografie a acestuia.
Conține Calendarul 2019, 2020, cu mențiunea sărbătorilor legale și zile libere în România, format săptămânal.
Agenda e foarte frumos ilustrată, cu motive florale, prezentarea grafică e deosebită, la fel calitatea filelor și a coperții. La fiecare început de lună e o imagine, un cuvânt sub care să stea luna respectivă – Stăruință, Cale, Împărtășire, Destinație, Direcție, Alegeri, Încredere, Forță, Legământ, Întâlnire, Așteptare, Izbândă – și un citat semnificativ.

De asemenea, pe fiecare filă regăsim citate, foarte inspirat alese, cu precizarea cărții de unde sunt culese.

Despre numele agendei – Drumuri – sunt de părere că nu e deloc întâmplător ales, având în vedere că tema Drumul/ Călătoria, este, într-un fel sau altul, prezentă în multe din cărțile sale. Făcând o paranteză, de curând am citit ”Hippie” și am fost foarte plăcut impresionată de călătoria pe care am făcut-o alături de personajele cărții.
”Peisajul se schimbă, oamenii se schimbă, nevoile se transformă, dar trenul merge înainte. Viața este trenul, nu gara.” (Aleph)
”Mă gândesc la viața mea și îmi dau seama că memoria e un râu care curge întotdeauna înapoi.” (Spioana)
”Cred că lumea va fi mai fericită dacă doi oameni, doar doi oameni, sunt mai fericiți.” (Zahir)
„Energia Pământului trebuie reînnoită.
Ideile noi au nevoie de spațiu.
Corpul și sufletul au nevoie de noi provocări.
Viitorul a devenit prezent, și toate visurile – cu excepția acelor care includ prejudecăți – vor avea șansa de a se manifesta.“ – Paulo Coelho, Manualul războinicului luminii (citat coperta 4)

 

Agenda Drumuri 2019 – Paulo Coelho este disponibilă DOAR în rețeaua de hypermarketuri Carrefour și în librăriile Humanitas din București și din țară.

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *