Delicatese Literare
Recenzii

Ai grijă de ea, de K.A. Tucker, Editura Litera – recenzie

Ai grijă de ea

(Keep Her Safe – 2018)

K.A. Tucker

Editura Litera

Colecția Moon Light

Numar pagini:  480

K.A. Tucker s-a născut în orășelul Ontario, Canada, și a scris prima ei carte la vârsta de șase ani, cu ajutorul bibliotecarei din școala primară. În prezent  locuiește într-un orășel de lângă Toronto împreună cu soțul ei, cu două fiice precum și cu o numeroasă familie de simpatice necuvântătoare.

Este o cititoare împătimită și autoarea a peste 20 romane devenite bestselleruri. Seria Zece respirații scurte a propulsat-o în rândul autoarelor consacrate ale genului New Adult.

Noah Marshall este un tânăr atrăgător, care a dus o viață lipsită de griji datorită mamei sale, șefa Departamentului de Poliție din Austin. Dar totul se schimbă când ea îi mărturisește că poartă vina de a fi distrus familia unui polițist nevinovat. Deși e nevoit să nu dezvăluie nimănui acest secret, Noah este hotărât să ajute acea familie și decide să o caute pe fiica acelui polițist.
Gracie Richards, o tânără a cărei frumusețe exotică atrage privirile multor bărbați, nu s-a născut într-un parc de rulote, dar după paisprezece ani petrecuți într-un astfel de loc, asta e singura viață pe care o știe. Însă totul ia o turnură neașteptată când la ușă apare un tânăr fascinant.

Noah și Gracie își dau seama că vor să afle răspunsuri la aceleași întrebări, iar asta îi face să ia o hotărâre: să descopere secretele din trecutul Departamentului de Poliție din Austin, dar și ale părinților lor.

Cu cât ancheta lor avansează, cu atât atracția dintre ei crește, iar amândoi simt că nu-și mai pot ține în frâu focul interior. Însă scandalul declanșat de investigația lor ia amploare, iar crudul adevăr le schimbă viața și amenință să-i îndepărteze pentru totdeauna. Dar acum mai pot trăi unul fără celălalt? 

„Un thriller romantic absolut captivant!“ – Publishers Weekly
„«Ai grijă de ea» este un roman pe care nu-l poți lăsa din mână, cu o intrigă abil construită, în care povestea romantică se îmbină cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate.“ – Kami Garcia, autoare de bestselleruri The New York Times
„O maestră a poveștilor fierbinți, K.A. Tucker țese tensiunea sexuală dintre Noah și Gracie pe tot parcursul investigației din acest mister romantic pătimaș.“ – Kirkus Reviews

Ai grijă de ea de K.A. Tucker este un thriller romantic captivant, cu o intrigă deosebit de interesantă. Romanul este scris la persoana întâi din perspectiva mai multor personaje, acțiunea pendulând între prezent și trecut.

Întreaga viață a lui Noah Marshall a fost zdruncinată din temelii într-o seară ce avea să se sfârșească tragic. Ajuns acasă după o zi obositoare petrecută în birourile procuraturii, procuror șef fiind unchiul său, Silas, Noah a găsit-o pe mama lui, Jackie Marshall, șefa Departamentului de Poliție din Austin, într-o stare psihică deplorabilă. Nu era prima dată când aceasta abuza de alcool, problemele ei bahice începuseră în urmă cu 14 ani, atunci când fostul ei partener, Abe, fusese ucis la o întâlnire cu un dealer de droguri, dovedindu-se ulterior că acesta era un polițist corupt. Însă acum Jackie bâiguia ceva despre o fată Betty, continuând apoi spunând că Abe fusese nevinovat, că ”ei” erau cei răi, cerându-i lui Noah să-i promită că o va găsi pe Gracie, fata lui Abe, și îi va spune adevărul despre tatăl ei. Tulburat din cale afară, Noah a convins-o pe mama lui să bea multă apă, rugând-o să se culce și să vorbească a doua zi dimineață. Din păcate, la scurt timp după aceea, în timp ce făcea duș, Noah a auzit o împușcătură…

Silas, fratele lui Jackie, i-a oferit imediat un sprijin necondiționat lui Noah după sinuciderea acesteia, spunându-i să vină să locuiască la el o perioadă nedeterminată, până când va reuși să depășească trauma. Când Noah i-a relatat ultima discuție avută cu mama lui, Silas a reacționat vehement, spunându-i că nu existase niciun dubiu în privința vinovăției lui Abe. El însuși verificase cu atenție cazul și probele erau indubitabile. De altfel, copleșită de rușine după ce faptele soțului ei ieșiseră la iveală, Dina, soția lui Abe, plecase din oraș împreună cu fiica lor în vârstă de 5 ani, Gracie.

Deși Noah își respecta și admira fără rezerve unchiul, care reprezentase un model pentru el până atunci, nu dorea nici să-și încalce promisiunea făcută mamei sale. Astfel, în momentul în care a găsit o scrisoare lăsată de mama sa, cu instrucțiuni clare care să-l conducă la o ascunzătoare în care se afla o geantă cu 98000 de dolari și tocul pistolului lui Abe, împreună cu indicația de a-i duce acei bani lui Gracie, Noah nu a ezitat nicio clipă și s-a înhămat la un drum de 12 ore, fără a-i spune lui Silas, temându-se că acesta ar încerca să-l oprească.

Noah a fost șocat când a descoperit în ce condiții mizere trăiseră Gracie și mama ei în ultimii 14 ani. Totuși, deși era evident că avea o nevoie disperată de bani, Gracie refuză să se folosească de ei până nu descoperă proveniența acestora și ce legătură aveau cu tatăl ei. Ani de zile trăise în suflet cu durerea de a fi avut un tată corupt, iar acum, aflând că era posibil ca totul să fi fost o înscenare, prioritatea lui Gracie era să-i reabiliteze memoria, cu orice risc.

Noah și Gracie încep o investigație pe cont propriu, încercând să descopere ce s-a întâmplat cu adevărat în urmă cu 14 ani. Surprinzător, se părea că și FBI începuse să investigheze circumstanțele morții lui Abe. De ce acum și nu în urmă cu 14 ani, vom descoperi abia spre sfârșit.

Misterul ni se dezvăluie treptat, adunând indicii din capitolele ce ne redau gândurile mai multor personaje, atât din prezent cât și din trecut. Dintre acestea, cele din perspectiva lui Abe le-am citit cu un nod în gât, știind  deja că acel bărbat, cu un caracter atât de nobil, nu a avut nicio șansă în fața unui sistem corupt.

Jackie Marshall este un personaj controversat. Pe de o parte, pare un om cu principii, pe de altă parte, și-a trădat mișelește fostul partener. Este drept că a fost ulterior aspru pedepsită pentru fapta ei, însă nu de justiție, ci de propria conștiință… Sinceră să fiu, am bănuit pe la jumătatea cărții care a fost motivația ei, întrucât era singura explicație logică pentru modul în care s-a comportat.

Nu mi-a plăcut deloc de Dina, în ciuda faptului că a fost o victimă nevinovată. Deși a fugit din oraș cu scopul de a-și proteja fiica, speriată de ucigașul soțului ei, numai asta nu a făcut. Un caracter slab, Dina și-a înecat nefericirea în alcool și droguri, ajungând chiar să se prostitueze pentru o nouă doză. În timp ce ea stătea cu mintea amorțită, fiica ei ar fi putut sfârși tragic în nenumărate moduri.

Din fericire, Gracie moștenise în special genele lui Abe, având un caracter dârz și principii solide de viață, învățând de mică să se descurce singură și chiar să-și protejeze mama, de parcă ea ar fi fost adultul și nu invers.

Mi-a plăcut mult de Noah, care a reușit să răscumpere din plin toate greșelile mamei lui. Abe fusese pentru el ca un al doilea tată, iar el îl venerase. În ciuda consecințelor personale nefaste pentru el, Noah a luptat până la capăt pentru dezvăluirea adevărului.

În plan secundar, o frumoasă poveste de dragoste se dezvoltă între Noah și Gracie.

Vă invit să descoperiți singuri în carte întreaga poveste!

Cărțile autoarei K.A. Tucker pot fi comandate pe litera.ro, librarie.net, elefant.rolibris.ro, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Cărțile din colecția Moon Light pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți K.A. Tucker

Recenzii și prezentări cărți romantic-suspans

Recenzii și prezentări cărți din colecția Moon Light

6 Comments

Spune-ți părerea!