Delicatese Literare
Prezentari carti

Aisha, seria Iubirile Orientului, de Marek Halter, Colectia Carti Romantice

Aisha (Aïcha) – 2015

Marek Halter

Colectia Carti Romantice

După Khadija, bogata văduvă care i-a dăruit lui Mahomed nu doar o afecțiune profundă, ci și mijloacele de a se impune în societatea închisă din Mecca, și Fatima, fiica plină de cutezanță și devotament, Aisha ocupă un loc de frunte atât în viața personală a lui Mahomed, cât și în istoria omenirii.
Inteligentă și înzestrată cu o memorie prodigioasă, fiica lui Abu Bakr a stat alături de soțul ei în cele mai importante bătălii și, mai mult, a consemnat revelațiile divine ale lui Mahomed și faptele lui, contribuind la dezvoltarea doctrinară a noii religii.
Înainte de orice însă, Aisha a fost îndrăgostită de Mohamed de când i-a devenit logodnică, la o vârstă fragedă, până când a părăsit această lume pentru a-și regăsi iubitul în paradis. O dragoste cu momente senine, accese de gelozie chinuitoare, o perfectă complicitate intelectuală și, mai ales, o tandrețe infinită.
Fresca istorică a lui Marek Halter, realizată cu talent și sensibilitate, oferă o perspectivă nouă asupra unei epoci tumultuoase, punând în evidență rolul jucat de niște femei extraordinare.

„Prefer ca ochii mei să vadă strălucirea stelelor în noaptea limpede care se lasă peste acoperişurile din Medina. În întuneric, precum şi în scânteierile infinite ce iluminează universul lui Allah, ghicesc uneori privirea soţului meu unic şi minunat.”

„– Frumoasa mea soţie, îngerul meu de miere!
Glasul lui era la fel de gingaş ca mângâierea degetelor. Mai întâi am crezut că visez şi nu am încercat să mă trezesc din somn. În curând însă, plăcerea mă făcu să mă rostogolesc pe pat ca o frunză luată de iureşul apelor. Sărutările lui Mahomed transformau noaptea în lumină. Inima îmi bătea în piept cu atâta putere, încât trupul îmi tremura.”

„–O, preaiubite! i-am răspuns. Nu te mai văd, şi când vii o faci doar ca să-mi încredinţezi o nouă soţie! Cine va avea grijă de mine când tu vei avea zece sau o mie?
Cu o tandreţe pe care nu i-o cunoscusem de foarte mult timp, Mahomed mă cuprinse în braţe.
– Îţi promit, nu voi avea niciodată o mie ca regele Solomon, strigă el râzând. Îmi sărută buzele şi pleoapele înainte de a redeveni serios: Dulceaţa zilelor mele, tu eşti Aisha, şi niciodată vreo soţie nu te va înlocui.”

AISHA de Marek Halter, volumul al treilea al seriei Iubirile Orientului, apariţie vineri, 12 februarie 2016, la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei.

Sursa: Cărți Romantice

aisha

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Cărți Romantice

9 Comments

Spune-ți părerea!