Al nouălea mormânt – seria Fabian Risk vol.2 de Stefan Ahnhem, Editura Litera, Colecția Buzz Books

0

Al nouălea mormânt

(Den nionde graven – 2015)

Stefan Ahnhem

Editura Litera

Colecția Buzz Books

Traducere: Dana Ligia Ilin

Data apariție: 25 iunie 2019

1. Victimă fără chip – Offer uden ansigt – 2014 – prezentare
2. Al nouălea mormânt – Den nionde graven – 2015
3. Arton grader minus – 2016
4. Motiv X – 2018
În cea mai friguroasă zi a anului, ministrul suedez al justiției dispare fără urmă pe drumul dintre parlament și propria mașină. În aceeași noapte, o vedetă daneză găsește un străin care se ascunde în casa ei de la nord de Copenhaga. Cadavrul său este descoperit nu după mult timp.
Curând sunt găsiți alți morți, tuturor cadavrelor lipsindu-le diferite părți ale corpului. Pe măsură ce inspectorul criminalist Fabian Risk și omologul său danez Dunja Hougaard încearcă să pună cap la cap informațiile existente, sunt târâți într-o conspirație mai teribilă decât și-ar fi putut imagina.
„Stefan Ahnhem știe cum să scrie un thriller sofisticat și să mențină suspansul pe parcursul întregii cărți. Al nouălea mormânt este la fel de captivant ca romanul său de debut, Victimă fără chip.“ – BTJ, Suedia
„Ahnhem ar putea fi foarte bine următorul Stieg Larsson cu acest thriller care depășește frontierele internaționale, scoate la iveală o potențială conspirație guvernamentală și ne prezintă o iubire care transcende moartea.“ – Criminal Element, SUA
„Plin de atmosferă și complex… cu polițiști extraordinar de abili și criminali înfricoșători și plini de imaginație.“ – Sunday Times, Marea Britanie
„Odată cu apariția lui Stefan Ahnhem, s-a ivit în sfârșit un demn moștenitor al lui Stieg Larsson.“ – NDR, Germania
„Mai înfricoşător decât Jo Nesbø, mai întunecat decât Stieg Larsson.“ – Tony Parsons
„Fanii romanului noir scandinav nu trebuie să rateze cu nici un preț acest thriller.“ – Publishers Weekly

Fragment din carte:
„- Și dacă nu sunt de acord cu asta?
– O să fii. Și, ca să te scutesc de dureri de cap inutile, am deja aprobarea lui Crimson.
Fabian s-a uitat la Edelman, care ședea tăcut, fără să facă nici cea mai mică mișcare. Preșul tocmai îi fusese tras de sub picioare și o știa. Fără știrea lui, Furhage luase legătură cu comisarul poliției și primise permisiunea să țină Biroul Național departe de investigație. Foarte probabil, la ordinele lui Crimson erau informați acum. Fuseseră lucrați pe la spate.
Însă șeful lui stătea acolo și lăsa secundele să se scurgă fără să dezvăluie ce gândea. Și-a luat cu o mâna, calm, cutia cu țigări rulate în foaie de tutun, în vreme ce scotea cu cealaltă din buzunar vechea lui brichetă Ronson și, înainte să poată spune cineva vreun cuvânt, țigară avea vârful de un roșu furios. Nici Furhage, nici celelalte „cravate” n-au zis nimic și de-abia după două fumuri lungi, Edelman a stins-o într-unul dintre pahare.
– Bine. Am terminat aici. Abia aștept să primesc informațiile despre mersul anchetei.
– Desigur. Furhage i-a întins mâna. Ești primul pe lista mea. Știi asta.
Edelman n-a băgat în seama mâna întinsă și și-a întors privirea spre Fabian, care s-a ridicat și a părăsit cubul, reamintindu-și să nu spună niciodată, cât o trăi el, „da” dacă i s-ar propunere o funcție de conducere.
Cât au mers spre ieșire prin labirintul de coridoare, Edelman a fost la fel de tăcut pe cât fusese la venire. N-aveai cum să știi dacă era din cauza că își făcea griji că l-ar auzi cineva sau era, pur și simplu, prea furios că să vorbească, iar Fabian a tăcut și el, cu toate că întrebările i se buluceau în minte.”

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro

Recenzii și prezentări cărți thriller

About Author

Spune-ți părerea!

%d blogeri au apreciat: