Delicatese Literare
Recenzii

Alegerea potrivită de Hanna Lee, Editura Stylished – recenzie

Alegerea potrivită

Hanna Lee

Editura Stylished

Anul apariției: 2019

Număr pagini: 220

Cum evadezi din cotidianul de zi cu zi? O aventură! Unde? Într-un oraș străin! Cu cine? Cu una dintre cele mai bune prietene. Dar ce se întâmplă când în această rețetă magică se strecoară și un anumit bărbat ce va condimenta mai mult călătoria?

Seoul, orașul tuturor posibilităților îi oferă Anei un refugiu pentru a evada din monotonia pe care soțul ei i-o oferă de fiecare dată.

Însă toate planurile i se prăbușesc atunci când îl întâlnește pe tânărul afacerist, Lee Hae Joon. Bărbat cu simțul responsabilității și iubitor, Lee o face pe Ana să experimenteze tot ce n-a trăit cu soțul ei. E interzis să simți că trăiești?

Toți cred că este căsnicia perfectă , că sunt un cuplu minunat,dar nimeni nu cunoaște răceala dintre ei, care este tot mai apăsătoare pentru Ana. Decisă să ia o pauză de la viața de zi cu zi, aceasta pleacă cu prietena ei cea mai bună într-o vacanță liniștită în Seoul, orașul pe care mereu visa să îl  vadă. Dar planurile îi sunt date peste cap când îl cunoaște pe cel care o citește din prima clipă ca  pe o carte deschisă, care îi intuiește toate nevoile și nu se sfiește să îi arate cât de mult o dorește. Într-un loc unde ea trebuia să regăsească flacăra unei căsnicii monotone , descoperă pasiunea alături de un bărbat care îi cere să rămână cu el. Tu ce ai alege? Căsătoria stabilă de acasă sau flacăra întâlnită într-o vacanță?

Hanna Lee este o tânără autoare contemporană care scrie literatură erotică și care a început să scrie pe platforma wattpad, având până în prezent mai multe cărți publicate: Seria Billionaires – Lady S și bodyguardul, Lady T și hitman-ul, Lady A și profesorul, Lady C și străinul, Lady T și fermierul, Ducele S și jurnalista, precum și  Planul ascuns al destinului, Intenții indecente, Jocul și Alegerea potrivită!

Mărturisesc că nu sunt la prima întâlnire cu cărțile autoarei, am citit două  pe wattpad și am rămas plăcut surprinsă de modul în care scrie, și, cu toate că sunt axate pe erotism, poveștile în sine sunt frumoase și inedite, motiv pentru care o felicit !

,,Alegerea potrivită” este o carte  frumoasă și emoționantă despre viață și destin, trăiri și sentimente, prietenie și iubire, despre  regăsire și alegerile pe care suntem nevoiți să le facem, și  care uneori sunt definitorii  în viață!

Este povestea Anei al cărei vis urmează să se împlinească atunci când pleacă în vacanță la Seoul, un loc care o atrăgea în mod inexplicabil, alături de prietena ei cea mai bună, Sabina, care îi  împărtășea spiritul acestei aventuri cât și fascinația pentru această țară plină de povești, cu o cultură total diferită față de a noastră. Înainte de a-și închide telefonul mobil, îi dă un ultim mesaj soțului său Mihnea, comunicându- i că urmează să decoleze și că îl va anunța când va ajunge la destinație, dar nu pentru că acesta o controla, fiindcă acest concept nu exista între ei, el acordându-i libertatea necesară doar pentru că era foarte ocupat.

Îl cunoscuse pe Mihnea cu mulți ani înainte și, cu toate că nu fusese dragoste la prima vedere, se îndrăgostise pe parcurs, fiind dependenți unul de celălalt în sensul că firma de contabilitate la care lucra îl avea pe el cel mai mare client, acesta având împreună cu tatăl său o firmă de construcții, și nu numai aspectul fizic o încântase ci și cadourile scumpe pe care acesta i le oferise dându-i de înțeles că alături de el nu va duce lipsă de nimic. Toate acestea au venit și cu un cost, timpul petrecut de acesta la firmă devenind prioritar și atunci când compania a trecut printr-o perioadă mai grea, efectele s-au resimțit și în relație și totuși s-au căsătorit după șase ani de relație, însă nici după căsătorie lucrurile nu s-au schimbat, ba chiar s-au accentuat, între ei intervenind relaxarea și oarecum distanța. Așa că această călătorie venea acum și cu speranța că această distanță va reaprinde un dor nebun între ei și va schimba cursul lucrurilor care acum părea că intrase într-o rutină plictisitoare.

Ajung la destinație pe o vreme ploioasă și, după ce se cazează la hotel, pornesc să viziteze frumusețile orașului, fiind fascinate de arhitectura veche pierdută printre clădirile moderne și admirând statuile impunătoare, căutând pe net povestea fiecăreia iar odată cu lăsarea serii se întorc la hotel pentru o binemeritată odihnă, însă somnul Anei  este tulburat de un vis straniu.

A doua zi pornesc din nou la drum având o listă întreagă cu locuri de vizitat, însă se opresc la recepție pentru a cere câteva recomandări pentru locuri de distracție și așteptând ca recepționera să fie liberă, observă că este analizată de un bărbat frumos și elegant dar cu privirea încruntată. Era obișnuită ca lumea să o privească ciudat fiind o femeie înaltă dar și pentru că își vopsise părul într-un roșu aprins și după ce vorbește cu recepționera, aproape se ciocnește de  tipul care o analizase și care îi zâmbește cald și o complimentează pentru tatuajul pe care îl are la încheietura mâinii, o lună plină în care erau desenate chiar și craterele formate de asteroizi. După o zi obositoare dar care i-a oferit multă bucurie și satisfacție cade într-un somn adânc, însă visul din seara precedentă are continuitate iar dimineața simte un gol în suflet care o neliniștește și o face să caute chipul bărbatului din vis printre oamenii pe lângă care trece.

În holul hotelului se întâlnesc din nou cu bărbatul misterios care le înmânează cartea lui de vizită și astfel află că îl cheamă Lee Hae Joon și, după ce fac cunoștință, acesta le propune să-și petreacă seara împreună într-un bar select, iar Sabina îl invită acolo și pe noul ei prieten virtual și, după ce au parte de momente minunate împreună, ajung să se cunoască mai bine, văzând că poate avea încredere în el, accepta propunerea acestuia de a merge a doua zi în Busan, orașul lui natal, unde puteau merge la plajă și unde vor avea parte de o binemeritată relaxare.

Urmează o zi idilică pentru ei, și Ana descoperă că este atrasă irezistibil de Joon, comportamentul lui fiind al unui adevărat cavaler, elegant, atent, care o citește ca pe o carte deschisă, care îi intuiește toate nevoile și nu se sfiește să îi arate cât de mult o dorește, și descoperă că  până și tatuajele lor au legătură și chiar îi spune că îi va dezvălui o poveste fantastică pe care sigur nu o va crede. O singură scânteie este de ajuns pentru a declanșa o întreagă gamă de emoții și sentimente, pasiunea dintre ei fiind explozivă și că urmare vor avea parte de două zile și nopți de dragoste înflăcărată.

Modul cum decurge povestea lor de dragoste, ce obstacole vor întâmpina dar și greutățile prin care va trece Ana la întoarcere vă las să descoperiți singuri citind această carte frumoasă al cărei final vă va încânta cu siguranță!

,,Mulți m-au întrebat: ,,De ce Seoul?” Pentru ce vreau să vizitez acest oraș și nu mă duc la Tokyo sau la Hong Kong unde aș avea mai multe de văzut, dar nu știu dacă ei ar putea să înțeleagă, pentru că nici eu nu înțeleg pe deplin dorința mea de a merge tocmai în acea țară. ,,Ceva mă atrage acolo”, le răspundeam mereu, după care veneam cu tot felul de explicații mai rezonabile, care să nu mă facă să par chiar atât de nebună pe cât m-ar fi crezut dacă le ziceam că este ceva care mă cheamă acolo și eu trebuie să aflu ce.”

,,Lunile au trecut și situația aceasta a devenit una naturală, chiar și când criza trecuse și la firmă totul revenise la normal. Eu am continuat să am rolul de femeie în casă, de multe ori chiar primind reproșuri dacă stau peste program și nu mai am timp să fac ceva de mâncare. Mâncarea comandată era o alternativă care mă făcea să mă simt vinovată ,iar cea luată de la mama lui, mă făcea să mă simt și mai inutilă ca și femeie, așa că făceam tot posibilul să îmi îndeplinesc sarcinile cu conștiinciozitate. Încet, nevoia de afecțiune care în multe momente stârnea cele mai urâte certuri între noi, a fost înlocuită cu cărți și filme, să îmi umple timpul și să mă facă să uit că bărbatul meu este prea obosit să mă ia în brațe când ajunge acasă. Până la urmă afecțiunea lui, așa cum zicea el, era manifestată tocmai prin volumul de muncă prestată de el, pentru că, așa cum îmi repeta de nenumărate ori, el lucra atât de mult tocmai ca eu să am o viață liniștită și împreună să ne bucurăm de luxul în care trăiam.”

,,Gândurile îmi zboară în toate părțile și nu știu dacă am greșit sau pur și simplu ceea ce simt este ceva frumos la care nu trebuie să mă gândesc atât de mult și să îi dau atâta importanță. Sunt confuză și sincer nu cred că sunt pregătită să îmi dau seama de ce. Cuvintele Sabinei din acea dimineață îmi revin în minte: ,,Ce se întâmplă în Seoul, rămâne în Seoul.” Dar de ce îmi fac atâtea griji? Că nu se întâmplă nimic!”

,,De ce? Chiar îmi doresc așa mult să petrec cât mai multe zile cu el? Nu sunt sănătoasă la cap… îmi dau seama. De acord să mă las un pic purtata de val, de spațiu acesta mirific, de el, de spiritul de aventură, însă nu vreau să trec într-o stare mai serioasă. Doamne ferește să mă îndrăgostesc… Aș fi chiar nebună să ajung până acolo. Resping imediat gândul și mă concentrez pe valurile mării și, inevitabil, îmi amintesc momentul de mai devreme din apă. Îmi apar fluturi în stomac și instinctiv îmi ridic privirea spre Joon, care pare că mă citește ca pe o carte deschisă și îmi zâmbește cald.”

,, – Mama mea, femeie cu credința ei… are un shaman în Busan la care se duce din când în când. Are și ea o problemă: când se însoară băiatul ei. Și shamanul ăsta îi dă mereu speranțe sau nu, însă i-a zis că nu poate vedea nimic clar legat de mine până nu mă duc personal. Așa că acum câțiva ani, când am venit din nou în Coreea să îmi vizitez părinții, m-am lăsat târât de ea la această femeie.

    – Așa că femeia asta mi-a zis de la început că viața mea este mereu schimbată de alegerile mele, însă legat de femeia din viitorul meu, va depinde și de alegerea ei. Nimic deosebit până aici, însă mi-a spus că într-o zi voi întâlni o femeie cu o culoare ciudată la păr și cu semnul lunii pe ea, explicându-mi că semnul lunii poate să fie un tatuaj sau cel mai probabil un desen pe un tricou.

Își ridică mâneca de la cămașă și îmi arată că pe antebrațul lui are tatuat un mic soare.”

Recomand această carte tuturor iubitorilor de cărți de dragoste, veți avea parte de o lectură ușoară și plăcută, cartea fiind bine scrisă, personajele sunt bine conturate și credibile, coperta este frumoasă și, chiar dacă aparține genului erotic, nu este deloc vulgară, iar finalul superb vă va bucura sufletul, făcându-vă să credeți în destin, alegeri făcute cu inima și suflete pereche!

Cartea Alegerea potrivită de Hanna Lee poate fi comandată pe elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Stylished

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *