Delicatese Literare
Recenzii

Alekzandre vol.2 de A. Stephanie, Seria Alekzandre, Editura Bookzone – recenzie

Alekzandre vol.2

A. Stephanie

Seria Alekzandre

Editura Bookzone

Anul apariției: 2019
Număr de pagini: 268
  • Seria Alekzandre

  1. Alekzandre vol. 1 – recenzie
  2. Alekzandre vol. 2
“Poate că drumul de la cine naiba ești până la te iubesc nu e chiar atât de lung, dar Alek și Zhavia au pornit de fiecare dată cu stângul. Oricât de mult și-au dorit până acum să depună armele unul în fața celuilalt, niciodată nu au făcut-o în același timp.
Și cu toate astea, când sunt unul în preajma celuilalt, Zhavei nu îi mai pasă de siguranța inimii sale și uită să o mai protejeze, iar Alek realizează că ura nu e singurul sentiment care-i curge prin vene.
Zhavia îi amintește lui Alek de persoana care era înainte să aibă inima frântă.
Alek își dă seama că fata cu veștile proaste s-ar putea, de fapt, să fie miracolul la care a încetat să mai spere.
Zhavia decide să nu mai lupte împotriva singurului om care o face să se îndoiască de toate credințele și principiile sale.
Alek își dă seama că poate și-a consumat toată ura, iar acum nu i-a mai rămas decât dragostea și că, dacă încearcă, ar putea să se împace cu trecutul.
E nevoie de o inimă frântă ca sarecunoască o alta și poate că tot așa se și vindecă, făcând schimb de bucăți până când cioburile uneia se potrivesc în cealaltă.
Alek și Zhavia decid să depună armele.
Și, dacă o fac în același timp, poate că ar putea fi fericiți.”

Povestea lui Alek este impresionantă, plină de suferință și neîncredere în viitorul care se așterne în fața sa.
Volumul al doilea începe chiar de sărbătorile de iarnă, Zhavia fiind alături de familia ei, neștiind pe unde este Alek…
“Timpul nu vindecă rănile. Nu cu adevărat. Doar le estompează. Le cicatrizează. Dar ceva rămâne alterat pentru totdeauna. Rămân fisuri în suflet. Dar tot pe acolo, în timp, intră lumina.”
În Ajunul Crăciunului se trezește că Alek apare în oraș și o invită la o cafea… iar Zhavia fluctuează între bucuria revederii și prudență, deoarece nu-și dorește să sufere din nou atunci când acesta va pleca.
“Mi-e greu să îmi protejez inima când sunt atât de dispusă să mă arunc în brațele lui la doar câteva secunde după ce l-am văzut.”
Atâtea și atâtea îndoieli și confuzii apar în mintea Zhavei încât este clar că plecarea lui Alek a rănit-o profund. Acum este circumspectă, își dorește să nu se mai implice atât de mult în relația cu acesta și simte că-l urăște pentru toată durerea pe care i-a provocat-o:
“Îl urăsc pentru că oricât de mult aș vrea să mă mint, știu că încă sunt îndrăgostită de el. Și că din nou sunt pe cale să îmi încalc o mulțime de principii și să îi mai dau o șansă, să văd unde duce asta, deși nu am nici cea mai vagă idee.”
O carte bine scrisă, care ne vorbește despre realizarea greșelilor pe care le face omul de-a lungul vieții și despre lupta pentru îndreptarea lor.
“- Îmi pare rău că te-a făcut să te simți așa, Alek! De parcă ești greu de iubit.
Înainte aș fi simțit că mă aruncam în nisipuri mișcătoare dacă aduceam vorba de Anna, dar acum știu că dacă Alek va reacționa la fel, totul e o fațadă.”
Volumul doi din “Alekzandre” ne poartă pe drumul iertării și al curajului de care ai nevoie pentru a te ridica după ce soarta te-a trântit la pământ. Este lupta pe care o poartă fiecare dintre eroii noștri. Atât Alek cât și Zhavia, trebuie să facă pace cu trecutul dureros și să privească cu încredere spre viitor.
“Urăsc că îl iubesc.
Asta urăsc.”
Oare așa să fie?
Alek este invitat la familia ei acasă de Crăciun, deși mama ei are grijă să o anunțe că l-au invitat și pe Carter – fostul ei prieten… Este momentul în care Zhavia simte că explodează de nervi. Pur și simplu îi comunică mamei sale că ea nu va participa.
Se dovedește că cina de Crăciun cu familia ei este un adevărat dezastru. Fratele ei pleacă în urma unei cerți cu mama; apoi Alek are o confruntare violentă cu Carter iar mama Zhavei are în sfârșit parte de o discuție în care fiica ei îi spune despre nemulțumirile sale.
Urmează și o discuție cu Alek în care Zhavia scapă adevărul:
“- Mă îndrăgostesc de tine și tu pleci. Tipic, Alek! Atât de tipic…
Mă trezesc dintr-odată lipită de corpul lui, într-o îmbrățișare care aproape îmi sfărâmă oasele, iar el râde și îmi fuge pământul de sub picioare.
Clipesc nedumerită. O, Doamne! Ce tocmai am spus? De ce nu m-am oprit din vorbit în urmă cu câteva minute, când încă mai aveam timp să mă retrag cu demnitatea oarecum intactă?”
Zhavia și Alek fac un mare pas înainte atunci când se deschid unul în fața celuilalt. Relația lor avansează, fiecare capătă încredere unul în celălalt. Iar Alek o asigură pe Zhavia că inelul de castitate și promisiunea făcută surorii ei sunt în regulă, el nedorind să o facă să se simtă obligată cu ceva față de el. Că dorințele ei sunt ascultate și respectate.
Maturizarea lor, faptul că încep să comunice, este o dovadă clară a faptului că relația devine din ce în ce mai serioasă.
Faptul că Alek s-a schimbat cu adevărat devine evident când îi spune Zhavei:
“- E o promisiune că o să fac tot posibilul să fiu cea mai bună versiune a mea pentru tine. Că nu o să-ți îngrădesc niciodată libertatea, că o să te las să fii tu și n-o să te forțez niciodată cu nimic. Îmi doresc să mă iubești, Zhav. Chiar sper să ajungem acolo, dar îmi doresc să iubești viața, expiră adânc. Să ajungi în toate locurile pe care vrei să le vezi, să citești tot ce vrei să citești, să înveți toate lucrurile pe care ți-ar plăcea să le știi, să te bucuri de nisipul fierbinte sub tălpile tale, de razele soarelui pe pielea ta, de râsul sincer al unui copil, acum zâmbește, dar vocea îi e slabă. Vreau să faci tot ce îți dorești să faci, fără să îți fie teamă că o să fii judecată. Vreau să nu te simți niciodată incompletă. Și îți promit că, dacă mă lași, o să fiu omul care te ajută să faci orice vrei. Îți promit că o să poți oricând să te cuibărești în brațele mele după o zi în care n-ai avut timp să mă suni pentru că erai atât de concentrată să faci ceea ce îți place. Îți promit că o să fiu omul tău, Zhav!”

O poveste de dragoste impresionantă!
“Alekzandre” este o carte despre ale tinereții valuri, despre lecțiile pe care ți le predă viața, care-ți sunt de folos mai târziu. Chiar dacă, la început, au produs multă suferință!
“Îl urmez fără să știu unde mergem.
Indiferent că destinația e raiul sau iadul, atât timp cât Alek mă ține de mână, aș putea merge oriunde.”

Cartea Alekzandre vol. 2, ca și pachetul „Alekzandre” – Vol.1 + Vol.2

de A. Stephanie poate fi comandată de pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *