Delicatese Literare
Prezentari carti

Alimentația echilibrată a omului sănătos. Principiile dietei naturiste de Pavel Chirilă, Editura National 

Alimentația echilibrată a omului sănătos. Principiile dietei naturiste

Pavel Chirilă

Editura Național

Anul apariției: 2016
Nr. pagini: 144 pagini
Redactor șef: Violeta Borzea
Redactori: Roxana Nacu
Tehnoredactor: Mihaela Gavriloiu
Coperta: Elena Drăgulelei-Dumitru
Majoritatea specialiștilor sunt de părere că alimentația modernă este principala cauza incriminată în apariția și răspândirea largă a bolilor din vremea noastră.
Dezastrul ecologic a început în secolul al XIX-lea; odată cu schimbarea alimentației, s-a schimbat și patologia; anumite comunități care au rămas la alimentația ancestrală nu cunosc bolile moderne.
Conceptul alimentației ancestrale se afirmă tot mai multe în lume. Această carte va oferă noțiunile fundamentale ale acestui concept; precum și rețete elaborate pe baza principiilor alimentației echilibrate a omului sănătos.
Această carte vine în sprijinul consumatorului, oferindu-i informații extrem de utile despre un domeniu insuficient cunoscut în România. Majoritatea specialiştilor sunt de părere că alimentaţia modernă este principala cauză incriminată în apariţia şi răspândirea largă a bolilor din vremea noastră. Dezastrul ecologic a început în secolul al XIX-lea; astfel, odată cu schimbarea alimentaţiei s-a schimbat şi patologia. Cea mai bună dovadă în acest sens este că anumite comunităţi care au rămas la alimentaţia ancestrală nu cunosc bolile moderne. Conceptul alimentaţiei ancestrale se afirmă tot mai mult în lume. Cartea de faţă vă oferă noţiuni fundamentale ale acestui concept, precum şi reţete elaborate pe baza principiilor alimentaţiei echilibrate a omului sănătos.
Se recomandă că 80% din alimentație să fie generatoare de alcalinitate și 20% generatoare de aciditate. În felul acesta organismul va funcționa la parametri optimi (adică urină și salivă la un PH de 6,5 iar sângele la un PH de 7,35-7,45).
Se știe că o aciditate mare a umorilor și a țesuturilor predispune la instalarea unor boli grave: cancer, imunopatii, reumatisme, ateroscleroza etc. Această carte vine în sprijinul consumatorului, oferindu-i informații extrem de utile despre un domeniu insuficient cunoscut în România. Majoritatea specialiștilor sunt de părere că alimentația modernă este principala cauza incriminată în apariția și răspândirea largă a bolilor din vremea noastră. Dezastrul ecologic a început în secolul al XIX-lea; astfel, odată cu schimbarea alimentației s-a schimbat și patologia. Cea mai bună dovadă în acest sens este că anumite comunități care au rămas la alimentația ancestrală nu cunosc bolile moderne. Conceptul alimentației ancestrale se afirmă tot mai mult în lume. Cartea de față va oferă noțiuni fundamentale ale acestui concept, precum și rețete elaborate pe baza principiilor alimentației echilibrate a omului sănătos.

Cuprins: Alimentația echilibrată a omului sănătos. Principiile dietei naturiste, Pavel Chirilă

Capitolul 1. Echilibrul acido-bazic
Capitolul 2. Greșeli în alimentația modernă
Folosirea exclusivă sau abuzivă a pâinii albe
Zahărul. Aditivii. Folosirea sării albe extrafine.
Rafinarea uleiului.
Renunțarea la alimentele integrale.
Organisme modificate genetic.
Abuzul alimentar. Abuzul de carne și grăsimi.
Folosirea apei de rețea și a straturilor de suprafață.
Poluarea hranei. Folosirea înlocuitorilor.
Consumarea băuturilor răcoritoare nenaturale.
Tratarea termică abuzivă.
Tehnologii și produse care denaturează starea naturală a alimentelor.
Consumarea excesivă a alimentelor moi.
Poluarea cărnii și a produselor din carne.
Consumul unor alimente sărace în pigmenți vegetali.
Alimentație excesivă.
Lipsa alimentației naturale a sugarului. Vasele în care se prepară mâncarea.
Efectul radiațiilor asupra alimentelor. Afumarea alimentelor.
Substanțe administrate animalelor și plantelor.
Poluarea solului. Lipsa convingerilor și a practicilor legate de postul alimentar.
Capitolul 3. Consecințele alimentației moderne
Capitolul 4. Principiile dietei naturiste
Alimentul integral. Cerealele. Fructele. Apă. Legumele. Zarzavaturile. Ciupercile. Mierea. Peștele. Ouăle. Lactatele. Problema fibrelor. Problema vegetarianismului. Problematica alcoolului, cafelei, ceaiurilor și condimentelor. Grăsimile. Carnea. Postul. Ritmul meselor. Sfaturi practice. Dieta și cancerul. Dieta și ateroscleroza. Dieta și obezitatea. Dieta și alergiile. Alimente ce trebuie evitate. Sarea. Conținutul în principii nutritive al unor alimente.

Capitolul 5. Rețete care respectă principiile alimentației
Micul dejun. Prânzul. Supe. Ciorbe. Mâncăruri. Cină. Condimente. Salate. Deserturi. Pâine de casă și specialități. Prepararea iaurtului de casă. Prepararea borșului de casă. Prepararea ceaiului și a cafelei. Băuturi naturale.

Beneficiile rezultate din vânzarea acestei cărți sunt destinate Centrului de îngrijiri paliative ”Sf. Irina” din București. Cumpărând această carte contribuiți la alinarea suferinței bolnavilor de cancer (Editura National)

Cărţile apărute la Editura Național pot fi comandate pe edituranational.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Național

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți cu rețete

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

 

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *