Am scris noaptea în jurnal de Veera Hiranandani, Editura Epica

1

Am scris noaptea în jurnal

(The Night Diary – 2018)

Veera Hiranandani

Editura Epica

An apariție: 2019

NEWBERY HONOR BOOK WINNER, 2019
WALTER DEAN MYERS HONOR AWARD, 2018
MALKA PENN AWARD FOR HUMAN RIGHTS IN CHILDREN LITERATURE, 2018
În ziua în care împlineşte doisprezece ani, Nisha primeşte un jurnal – acesta îi oferă ocazia să-şi scrie gândurile pe care nu le poate rosti, dar care prind contur în mintea ei pe măsură ce începe să vadă lumea cu ochi tot mai maturi.
Însă nu doar Nisha se schimbă. Ea nici măcar nu-şi mai recunoaşte ţara.
Suntem în anul 1947, iar India, abia eliberată de sub dominaţia britanică, este împărţită în două state, din motive religioase: Pakistanul şi India. Intensificarea tensiunilor dintre hinduşi, musulmani, sikhi şi cei de alte confesiuni determină o mişcare în masă a populaţiei, de o parte şi de alta a graniţei dintre cele două state, în timpul căreia mulţi pier ucişi.
Nisha nu ştie de care parte a baricadei ar trebui să se afle şi nici de ce trebuie să aleagă o anumită tabără. După ce şi-a pierdut deja mama la naşterea ei şi a fratelui său geamăn, Nisha nu poate să accepte faptul că va trebui să-şi piardă şi ţara.
Mama fusese musulmană. Tatăl este hindus şi susţine că Pakistanul nu le mai oferă siguranţa de odinioară. Astfel, Nisha şi familia ei devin refugiaţi, fiind nevoiţi să pornească într-o călătorie primejdioasă şi să străbată, cu trenul sau pe jos, un drum lung spre noul lor cămin, aflat de cealaltă parte a graniţei, în India.
Sub forma unui jurnal pe care Nisha i-l scrie mamei sale, romanul înfăţişează povestea unor momente dramatice din istorie, dar şi a aventurii unei fetiţe pornite în căutarea unui cămin, a identităţii şi a unui viitor plin de speranţă.

Cărțile apărute la Editura Epica se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

About Author

Un comentariu

Spune-ți părerea!

%d blogeri au apreciat: