Delicatese Literare
Prezentari carti

Am uitat sa fim fericiti de Liane Moriarty, Editura Trei

am-uitatAm uitat sa fim fericiti

Liane Moriarty

Editura Trei
Colectie: Fiction Connection
Nr. pagini: 532
Traducerea: Luminita Gavrila
Titlu original: What Alice Forgot
Când se trezeşte întinsă pe podeaua sălii de gimnastică, după o puternică lovitură la cap, Alice Love crede că este încă o tânăra de două­zeci şi nouă de ani, dornică de distracţii, aflată la început de drum alături de un soţ minunat şi însărcinată cu primul lor copil.
Însă descoperă cu uimire că lovitură la cap i‑a şters ultimii zece ani din memorie şi că acum este o femeie de treizeci şi nouă de ani, cu trei copii şi un bărbat care o urăşte.
Cum e posibil că viaţă ei să se fi schimbat atât de dramatic? Şi de ce nu‑şi aminteşte nimic?
Alice nu se mai recunoaşte şi nici nu‑i place persoană în care s‑a transformat. Trebuie să decidă dacă pierderea memoriei este un blestem sau o bine­cuvântare şi cum să o ia de la capăt.
Fragment dinroman:
Eraora cinci şijumătate, duminicădupăamiază. Maiera o jumătate de orapânăcând Nick îi aducea pe copil acasă.
Alice avea o stare de agitaţieşi de gol în stomac, de parcăurmăseducălaprimaîntâlnire cu un băiat.
Seîmbrăcase cu o rochie drăguţă, cu model floral, se machiase şiîşi ondulase părul o mamaserioasă ce era, dar pe urmă s-a gânditexagerează. Probabil de obicei nu seîmbracă precum o casnicădin anii ’50 cândse duce la o petrecere. Aşa s-a întorsîncamera ei, s-a demachiat şişi-a scos panicată rochia. Şi-a pusnişte blugi cu un tricou alb şişi-a întinspărul. Fără bijuterii. Doar brăţară de la Nick şiverighetă pe care o găsiseîn fundul unui sertar, împreună cu inelul de logodnăalbunicii Love. S-a întrebat de ce nu-i returnase inelul de logodnă, Nu aşaseîntâmplăîn timpul unui divorţ? La un moment dat, eaîşi scotea verighetă de pe deget şi i-l aruncă lui înfaţăîntr-o criză de furie.
S-a privit înoglindădin dormitor. Eramultmai bine: avea un aspect lejer, natural – deşiaratămaipalidăşi foarte îmbătrânita. A rezistat tentaţiei puternice de a trece prin acea uluitoare rutinăcompusădintot felul de gesturi careîi transformau chipul. Probabil de obicei nu se machia pentru a petrece acasă o seară deduminică.
Mai devreme, după ce plecaseră Elisabeth şi Ben, îşidăduse brusc seamaprobabileatrebuia le dea de mâncare copiilor. O sunase pe maicăşi o întrebase ce ar trebui gătească pentru cină, zicândea dorea le pregăteascămâncareapreferată. Barb stătusedouăzeci de minute-i descrie toate preferinţeleşi aversiunile alimentare ale fiecărui copil înparte de-a lungul timpului. „Ţii minte când Madison a trecut prinfazavegetariană? Şi normal, trebuia fie exact când Tom refuză categoric legumele. Iar Olivia nu sehotăradacămănânce numai legume Madison sau refuze legumele Tom! Vai, îţi smulgeai păruldin cap când venea oramesei!”

alice

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net, librex.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

15 Comments

Spune-ți părerea!