Delicatese Literare
Recenzii

Amantul – vol. 1 din seria Amantul de Jodi Ellen Malpas, Editura Trei, Colectia Eroscop – recenzie

Amantul

(This Man – 2012)

Jodi Ellen Malpas

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Camelia Ghioc

542 pagini

Jodi Ellen Malpas s-a născut și a crescut în orașul englez Northampton, unde locuiește cu cei doi băieți ai săi și cu un cățel beagle. Este de profesie visătoare, fan Converse și mojito și are o slăbiciune teribilă pentru masculii alfa. Este pasionată de scrierea unor povești de dragoste intense și crearea unor personaje care dau dependență – o pasiune pe care acum o împărtășește cu cititorii ei devotați. A urcat până pe primul loc în topul celor mai bine vânduți autori New York Times, iar șapte dintre romanele sale au devenit bestselleruri New York Times, Sunday Times și internaționale. Cărțile ei au fost publicate în peste 23 de limbi.

1. Amantul – Editura Trei – This Man – 2012 – recenzie
2. În brațele lui – Editura Trei – Beneath This Man – 2013 – recenzie
3. Mărturisirea – Editura Trei – This Man Confessed – 2013 – recenzie
3.5 All I Am: Drew’s Story – 2017
4. Împreună cu el – With This Man – 2018 – recenzie

Ava O’Shea este designer de interior și are o carieră de succes. E frumoasă, elegantă, puţin aiurită… și habar n-are ce o aşteaptă la Conac, unde se duce pentru un nou proiect.

Acolo o întâmpină Jesse Ward, un tip extrem de arătos, destul de infatuat, indecent de bogat, un pic playboy, deosebit de atent și nemaipomenit de atrăgător pentru Ava.

Ea tocmai a ieşit dintr-o relaţie dezamăgitoare şi, deşi se luptă din răsputeri să nu cadă în mrejele fermecătorului Jesse, nu poate controla dorinţa pe care acesta i-o stârnește. Iar Jesse o doreşte la rândul lui şi e decis s-o aibă.

Nu ai cum să nu te îndrăgostești de personajele lui Jodi Ellen Malpas.” – ScandaliciousBookReviews.com

„Amantul e o aventură sexy, sălbatică, provocatoare. Toate răsturnările de situație îți dau fiori… De-abia aștept continuarea!” – TheBookListReviews.blogspot.com

Te captivează de la prima pagină. E plin de erotism, de pasiune și romantism… Te face să vrei mai mult.” – BookishTemptations.com

Nu poți să te desprinzi de cartea aceasta!” – FictionVixen.com

Amantul

Amantul este o carte romantic-erotică, cu trăiri intense și momente înflăcărate, amuzantă pe alocuri, cu personaje fascinante și puțin mister.

Cartea își merită pe deplin locul în colecția Eroscop, scenele fierbinți abundă la tot pasul, iar limbajul este extrem de colorat.

Autoarea a ”împrumutat” câteva din clișeele deja consacrate: un bărbat super bogat și foarte sexy, chinuit de demoni din trecut, o fată relativ cuminte care se îndrăgostește până peste cap de el și față de care el dezvoltă o adevărată obsesie, devenind excesiv de posesiv și protector, în scurt timp ea devenind centrul universului lui, o femeie malefică din viața lui care urzește să-i despartă, secrete întunecate din trecut care le amenință relația. Totuși, autoarea a adus și propria sa notă de originalitate, astfel că fanii genului vor fi încântați de această carte.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Ava O’Shea, o tânără ambițioasă frumoasă și elegantă, cu ochi căprui și piele măslinie, care, la vârsta de douăzeci și șase de ani, reușise să ajungă un designer de interioare extrem de apreciat, dovedind un real talent și depunând o muncă asiduă în acest sens.

Ava încerca să se refacă sufletește după ce tocmai ieșise dintr-o relație de patru ani cu Matt, descoperind că acesta o înșelase constant de-a lungul relației lor cu diverse femei.

Până să-și găsească o nouă locuință, Ava se mutase cu buna ei prietenă Kate, care avea o afacere în domeniul cofetăriei. Kate avusese cândva o relație cu Dan, fratele Avei, după care părea că nu-și revenise nici până în prezent, nemaireușind să aibă o relație stabilă, netrecând de stadiul primei întâlniri cu niciun bărbat.

După ce Ava înregistrează un succes fulminant decorând un apartament de lux din complexul Lusso, patronul firmei o anunță că a fost solicitată în mod expres pentru decorarea unui conac. Solicitarea o nedumerește pe Ava, întrucât ea se specializase în decorarea locuințelor moderne și nu a celor de epocă, alți doi colegi ai săi ocupându-se de acel departament.

”Întâlnirea asta mi-e tot mai antipatică pe minut ce trece. Nobilii de țară și conacele lor cu sânge albastru nu sunt specialitatea mea.”

Totuși, în momentul în care ajunge la Conac, este copleșită de casa care i se înfățișează în fața ochilor.

”Îmi scot ochelarii de soare și mă holbez la casa uriașă, care se înalță în fața ochilor. E superbă.”

Decorul din interior este opulent și extrem de luxos, iar Ava nu poate să nu se întrebe ce anume ar mai putea oricine să mai redecoreze ceva.

”Decorul e opulent, bogat și de-a dreptul copleșitor. Tonurile închise de albastru, griurile-taupe cu accente aurii și lemnăria originală, împreună cu parchetul luxos, din mahon, dau reședinței un aer izbitor și fantastic de extravagant. E exact așa cum mă așteptam să fie și fără nicio legătură cu stilul meu de design. Pe de altă parte, uitându-mă în jur, nu înțeleg deloc ce-ar putea căuta aici un designer de interioare, oricare ar fi acesta.”

Observând mai multe persoane luând masa relaxate și un bar la care se serveau băuturi, Ava trage concluzia că acesta era de fapt un hotel de lux.

Surpriza cea mai mare pentru Ava este însă când îl cunoaște pe proprietar, Jesse Ward. În locul moșierului în vârstă, cu un pahar de porto într-o mână și un trabuc în cealălaltă, pe care se aștepta să-l întâlnească, Ava se trezește în fața unui bărbat extrem de atrăgător, care-i face inima să o ia la galop, transformând-o într-o piftie tremurătoare, incapabilă de vreă reacție.

”Bărbatul acesta e așa de perfect, că e aproape dureros pentru mine să-l privesc. Părul de un blond murdar arată de parcă a încercat fără tragere de inimă să-l aranjeze cât de cât, dar a renunțat. Ochii lui sunt de un verde mlăștinos, dar sclipitori, și au o privire mult prea intensă, iar începutul de barbă care-i acoperă mandibula pătrată nu reușește nicicum să ascundă trăsăturile frumoase de dedesupt. E un pic bronzat și de-a dreptul… Dumnezeule mare, e absolut criminal.”

În curând, se lămurește și de scopul vizitei ei. Proprietarul dorea să extindă Conacul, iar ea urma să decoreze noile dormitoare. Cerințele lui despre cum dorea să arate i se par puțin bizare, dar nu comentează.

”- Senzual, intim, luxos, energizant, excitant…

Face o pauză să-mi studieze reacția.

Mă încrunt. Nu e o listă de cerințe obișnuită. N-a pomenit relaxant, funcțional sau practic.”

La plecare, Jesse îi întinde o singură cală din aranjamentul floral gigantic care domina piesa de mobilier.

”O studiază o clipă, apoi mi-o întinde.

– Eleganță discretă, spune încetișor.

Nu știu de ce – poate că am creierii terci – dar iau floarea.”

Ava este bulversată de reacția ei față de el și încearcă să scape de contract pasându-i-l unui alt coleg. Dar era imposibil să scape de Jesse! Era evident că atracția fusese reciprocă, iar Jesse era mai mult decât decis să o aibă. Insistent, arogant, obraznic sau jucăuș, Jesse îi slăbește din ce în ce rezistența lui Ava, care ajunge să-i cedeze.

”Bărbatul acesta e frumos, intens și pasional. Și s-ar putea să-mi frângă inima.”

Deși Ava simte că o ia valul prea repede și încearcă să pună o distanță între ea și Jesse, acesta nu o slăbește deloc. Apare în permanență în jurul ei, tachinând-o, copleșind-o cu atențiile și pasiunea lui. Partidele de dragoste dintre ei sunt extrem de toride, indiferent de forma lor: de trezire dimineața, de aducere aminte, de ”împrietenire”, de pedepsire, de scuze sau de mulțumire. Mă amuza cum Jesse îi zicea mereu ”domniță” și îi făcea întruna reproșuri când ea înjura, în ciuda faptului că limbajul folosit de el era foarte murdar.

În ciuda rezistenței ei din ce în ce mai firave, Ava se îndrăgostește din ce în ce mai tare de Jesse.

”Of, Doamne, mă simt așa de copleșită! Nu m-am simțit niciodată atât de dorită și nici un bărbat nu m-a făcut să simt că are atâta nevoie de mine. Timpul petrecut cu Jesse, cu bune și rele, cu răzvrătiri și afecțiune, a redus la tăcere orice alte sentimente pe care le-am avut vreodată.”

Curând, Jesse nu se mai mulțumește să-i controleze doar viața socială. Plătind o sumă exorbitantă firmei la care lucra, solicită servicii complete din partea ei , consultație pentru design și manager de proiect, ca să fie sigur că ei nu-i va mai rămâne timp să se mai ocupe de niciun alt proiect.

”- Ți-am mai spus, Ava, fac orice e nevoie.

– Ca să ce? șoptesc abia auzit.

– Ca să te păstrez.”

În ciuda independenței ei de până atunci, Ava constată cu stupoare că și ea își dorea același lucru.

”Dar are perfectă dreptate… vreau să mă păstreze. Sunt total dependentă de el ca de un drog.

Am nevoie de el.”

Totuși, tendințele lui dominante, posesivitatea și gelozia lui obsesivă o îngrijorează pe Ava. În același timp, într-un moment de pasiune, Jesse dezvăluie și o vulnerabilitate surprinzătoare.

”- Am mare nevoie de tine, spune cu o expresie de deznădejde care mă derutează total. Am mare nevoie de tine, iubire! (…)

– De ce ai nevoie de mine? întreb cu o voce răgușită.

– Am. Te rog, nu mă părăsi niciodată.”

Ava realizează că nu știe prea multe despre Jesse. Părinții și sora lui trăiau în Spania, la Marbella și nu țineau legătura cu el din motive obscure. O ruptură se produsese între ei pe când Jesse avea optsprezece ani și el trăise cu unchiul lui, care îi lăsase moștenire conacul și afacerea pe care o avea pe când Jesse avea douăzeci și unu de ani. O cicatrice oribilă îi străbătea abdomenul lui Jesse, ca și cum ar fi fost înjunghiat cândva, dar el refuzase categoric să-i dea vreo explicație despre ce se întâmplase. Ava nu știa nici măcar câți ani avea Jesse, el indicându-i în glumă o altă vârstă falsă ori de câte ori îl întreba. Era evident că Jesse ascundea multe secrete întunecate din trecutul lui, pe care Ava dorea să le descopere, dar era oare ea pregătită să înfrunte adevărul?

Finalul, șocant și tulburător, ne oferă o parte din răspunsuri, dar ridică și mai multe întrebări, făcându-ne să așteptăm cu nerăbdare următorul volum din serie.

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Listă cărți Jodi Ellen Malpas

Cărțile autoarei Jodi Ellen Malpas pot fi comandate pe edituratrei.ro, librex.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, emag.ro, librariadelfin.ro

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

 

 

 

54 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *