Delicatese Literare
Recenzii

Amnezic de Florentina Pandelea, Editura Stylished – recenzie

Amnezic

Florentina Pandelea

Editura Stylished

Anul aparitiei: 2019
Nr. de pagini: 272
Genul: 18+
Seria Bolnavi amândoi, vol 1
“Amnezié – Pierdere totală sau parțială a memoriei.
Amnezia poate apărea și în cazul persoanelor îndrăgostite. De regulă, când sufletele pereche se ciocnesc, explozia produsă duce spre această afecțiune pe termen nelimitat, de cele mai multe ori pentru totdeauna.
Bolnavi amândoi dansează pe tangoul pasiunii în ritmul antic al iubirii. Amnezic în labirintul seducției luptă hipnotic pentru a cuceri sufletul pereche.
Două povești.
Două iubiri.
Un singur final.”
Este primul meu contact cu scrierile acestei autoare, dar cu siguranţă nu va fi şi ultimul. Coperta foarte ispititoare m-a îndemnat să paşesc în interiorul cărţii pentru a le cunoaşte povestea Evei şi a lui George. O carte care îţi rupe sufletul în bucăţi, dar apoi te culege bucată cu bucată şi te face un întreg. O poveste sfâşietoare care ridică două probleme foarte mari: una este problema părinţilor plecaţi în străinătate pentru a le oferi un trai mai bun copiilor şi a doua problemă, războiul din Afaganistan care a lăsat atât de multe familii îndoliate, un război care nu este al nostru, care nu ne-a adus nimic bun, dar care ne-a luat multe fiinţe dragi. Oare după aceste drame mai există loc şi pentru iubire? Florentina Pandelea ne spune că da, există!
Cartea ne vorbeşte despre Eva şi George, doi oameni distruşi din mai toate punctele de vedere, care, în momentul în care se întâlnesc, îndrăznesc să creadă că mai au o şansă la fericire. Oare vor avea? Rămâne de văzut.
Felicit autoarea pentru toate emoţiile pe care mi le-a transmis. Am simţit suferinţa Evei ca şi cum ar fi suferinţa mea, am plâns, mi-am şters ochii şi am continuat să citesc cu dorinţa ca totul să se rezolve, am sperat mult la acel happy end visat de mine. Oare să fie un happy end? Vă invit să citiţi o carte extraordinară care în mod sigur va intra în sufletul vostru.
Toate obstacolele parcurse de George şi Eva au fost trecute greu, cu multă îndoială, nu credeau că ei mai merită să simtă iubirea, să poată să fie fericiţi. Capitolele alternează când din perspectiva Evei, când din a lui George, astfel putând afla ce ascunde fiecare în sufletul lui şi câtă suferinţă au acumulat până au reuşit cât de cât să se deschidă unul în faţa celuilalt.
Fiecare dintre ei trăieşte o dramă, dar sufletul meu a fost mai apropiat de Eva, am rezonat mult mai bine cu ea. Un personaj foarte bine conturat, un caracter puternic, care a renăscut din propria cenuşă. Drama Evei este o dramă prin care au trecut multe femei care şi-au avut soţii sau iubiţii plecaţi în Afganistan. Eva îşi pierde în acest război nenorocit iubirea, pe Andrei, băiatul lângă care a crescut, lângă care a cunoscut fiorii primei iubiri, primul bărbat din toate punctele de vedere. Îl pierde în război, când acesta îşi salva un camarad. Oare ar fi putut evita această tragedie? Ce l-a împins pe Andrei să plece în Afganistan, sau de ce nu a renunţat după primele misiuni? Sunt întrebari pe care mi le-am pus, am găsit răspunsurile la un moment dat şi trebuie să recunosc că am fost foarte furioasă pe Andrei.
Pe de altă parte, George, care îşi trăieşte propria dramă, o copilărie cum nu şi-o doreşte nimeni, având o familie cu înclinaţii către băutură şi violenţă. Când a reuşit să scape din infernul de acasa, să fie departe de ce a lăsat în urmă, a crezut că şi-a găsit fericirea în braţele logodnicei sale, Ana. Dar se pare că nu Ana nu i-a fost destinată şi i-a văzut adevărata faţă înainte de a deveni soţia lui. Vă las pe voi să citiţi ce s-a întâmplat cu Ana şi de ce George şi-a pierdut încrederea în femei şi mai ales în iubire. Asta bineînteles până la Eva, pentru că atunci lucrurile se schimbă.
Mi-a plăcut foarte mult modul în care cei doi s-au cunoscut. Amandoi erau jucători împătimiţi şi prin cunoscutul joc Counter Strike s-au cunoscut. Cei doi erau pe această platformă pentru a-şi vărsa furia şi frustrările interioare. Fiecare avea un nume specific care te ducea cu gândul la răutate, răzbunare, luptă.
Gandalf112: Hello, Kamikaze! Mi-a plăcut mult cum ai jucat azi, deşi niciodată n-ai alergat în mijlocul împuşcăturilor să-i scoti din închisoare. Ai curaj, nu glumă, chiar dacă îţi poţi pierde cele trei stele.
Maleficient: Mulţumesc!”
A fost de ajuns un singur mesaj pentru a începe ceea ce avea să devină ceva foarte puternic. Dacă la început fiecare avea îndoielile lui, cu timpul au început să îşi golească sufletul. George a dat dovadă de multă răbdare, a susţinut-o foarte mult pe Eva şi i-a lăsat tot spaţiul de care avea nevoie pentru a-şi vindeca rănile. O vorbă veche spune că rănile se vindeca mai uşor în doi, oare aşa să fie şi în cazul lor?
După lungi conversaţii pe platforma jocului, apoi trecând la mesaje şi convorbiri telefonice, a venit şi vremea ca cei doi să se întâlnească. Menţionez că erau din oraşe diferite, Eva stătea în Târgovişte, iar George în Bucureşti. Unde credeţi că s-au întâlnit prima dată? Vă spun eu ca să nu vă las cu ochii în soare, s-au întâlnit pe malul Mării Negre. Cum au ajuns să se întâlnească acolo este o altă poveste, pe care vă las să o citiţi.
Cartea este foarte bine structurată, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, autoarea ne dă exact atâtea informații cât trebuie şi evenimentele vin atât de firesc, atât de normal. Pasiunea dintre ei atinge cote înalte şi scenele intime dintre cei doi sunt relatate în cel mai mic amănunt, cartea meritându-şi locul în colecţia 18+.
Recomand această carte tuturor, o să plângeţi, o sa fiţi furioşi, dar la sfârşit veţi rămâne cu sentimentul că aţi citit o carte foarte bună şi că autoarea are un loc foarte sus în topul preferinţelor voastre.
Abia aştept următorul volum pentru a mă mai bucura de Eva şi George pentru că simt că o să iasă soarele şi pe strada lor.
“- Gata. Gata. Sunt aici. Şopteşte în părul meu şi mă agăţ mai mult de el. N-o să-ţi mai dau drumul. Niciodata. Şi o să-ţi spun iubito, de fiecare dată, declară simplu şi puternic, iar eu mă sperii şi, totodată sunt liniştită.
Ancora mea”
“O iubesc! Iubesc să fiu cu ea, s-o privesc cum doarme, să-i sorb fumul de ţigară şi să tânjesc după gura ei când prinde ţigara între buze. Ador cum zâmbeşte, cum îî sclipesc ochii când o fac să râdă, cum îşi dă capul pe spate şi mă lasă să îi privesc gâtul lung, subţire. Şi e divin să fiu în ea, să o simt atât de aproape, atât de a mea.”

Cartea Amnezic de Florentina Pandelea poate fi comandată de pe stylishedbooks.ro, emag.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Stylished

 

21 Comments

Spune-ți părerea!