Delicatese Literare
Recenzii

Amor la Sausalito – seria Cocktail de Alice Clayton, Editura Paralela 45 – recenzie

Amor la Sausalito

(Rusty Nailed – 2014)

Alice Clayton

Editura Paralela 45

Colecție: Besttseller

An apariție:  2020

Nr. pagini: 288

Traducător: Adriana Ciorbaru

Alice Clayton a lucrat peste un deceniu în industria cosmeticelor înainte de a pune mâna pe stilou (mai exact, pe laptop). Cărțile ei, scrise într-un stil senzual și plin de umor, sunt prezente azi pe lista de bestselleruri a New York Times și USA Today. Îi place să grădinărească – mai puțin să plivească –, să facă prăjituri – mai puțin să curețe bucătăria – și, într-un final, a reușit să-și convingă iubitul de o viață să o ia de soție.

1. Bocănilă – Wallbanger – 2012 – recenzie

2. Amor la Sausalito – Rusty Nailed – 2014

3. Căsuța de la malul mării – Screwdrivered – 2014 – recenzie

4. Regina frumuseții – Mai Tai’d Up – 2014

    4.5. Last Call – 2015

    4.6. One More Round – 2020

Simon și Caroline, eroii din BOCĂNILĂ, se întorc!

Din cauza distanței, pasiunea dintre Simon și Caroline a cam pălit: Caroline e prinsă cu serviciul, în timp ce meseria de fotograf a lui Simon îl poartă prin toată lumea. Acaparată complet de restaurarea unui superb hotel vechi, tânăra se simte depășită de situație și îi e foarte greu să treacă peste această etapă. Între conflicte și compromisuri, Simon decide să reaprindă flacăra pasiunii și să petreacă mai mult timp împreună cu Caroline. Pregătit să facă orice pentru a o recuceri, mizează pe talentele lui de seducător fără pereche.

Alice Clayton oferă încă un roman delicios, senzual și plin de umor, pe gustul tuturor cititoarelor.

Relația plină de năbădăi dintre Simon și Caroline ne-a stârnit hohote de râs în Bocănilă – prima carte din serie -, astfel că abia așteptam să văd evoluția simpaticului cuplu în Amor la Sausalito.

Deși umorul nu este la fel de spumos ca în prima carte din serie, întâlnim destule situații amuzante și replici ilare și în Amor la Sausalito, iar pasiunea este la ea acasă! 😍

”— O, Doamne!

Boc.

— O, Doamne!

Boc, boc.

— Caroline, nu vorbi așa când sunt departe, a râs Simon.

Vocea îi era scăzută și la fel de sexy ca întotdeauna.

— Ah, Simon, nu era pentru tine. Bate de partea cealaltă a peretelui.

— Cine bate?

— Tipul cu ciocanul. Ar trebui să-l vezi. E uriaș.

— Te rog să nu vorbești despre ciocanul altuia.

— Atunci treci acasă și uimește-mă cu al tău.

Râzând, m-am dus să închid ușa biroului meu, ca să mai reduc zgomotul. Totuși, nu avea să mai fie biroul meu pentru multă vreme. Avansam în carieră – sau cel puțin de-a lungul coridorului. De aici toată hărmălaia: se renova noul meu spațiu. Birou de colț, mulțumesc frumos, chiar lângă Jillian, șefa mea și patroana firmei. Vedere mai bună asupra golfului și aproape de două ori mai mare decât vechiul meu birou, cu o mică antecameră pentru un posibil viitor stagiar.

S-ar putea ca într-o zi să am un stagiar. Cum era viața mea?

— Mâine sunt acasă. Crezi că poți să stai cu gândul la ciocanul meu până atunci?

Am aruncat o privire la calendarul de pe birou: sosirea lui Simon era încercuită.

— O să fac tot posibilul, iubitule, dar ar trebui să vezi cât de groasă e centura aia cu scule. Nu promit nimic.

Simon a gemut și am râs mai tare. Îmi plăcea să-l chinuiesc de la mii de kilometri distanță.

— Să nu uiți de cadou.

— Am uitat vreodată?

— Nu, nu.

— Să nu uiți nici tu de al meu, a spus el, coborând glasul din nou.

— Cămășuța roz e pregătită. O să fiu în ea când ajungi acasă.

— Iar eu voi fi în ea, pe ea, sub ea… ups, trebuie să plec, a venit taxiul.

— Reluăm discuția despre cămășuța de noapte față-n față. Te iubesc, i-am spus.

— Și eu te iubesc, Caroline, a zis, apoi a închis.”

Pe de altă parte, în ciuda tonului lejer al cărții, întâlnim mai multe idei interesante despre relația de cuplu – importanța încrederii reciproce și a comunicării, rolul toxic al geloziei, menținerea pasiunii în ciuda rutinei care se instalează.

Încă de la începutul cărții aflăm că, în timp ce Caroline și Simon, respectiv Mimi și Ryan, formează încă un cuplu, Sophia și Neill s-au despărțit dintr-un motiv mai mult sau mai puțin stupid, în funcție de părerea cărei tabere o asculți.

Astfel, Neill se întâlnise la un moment dat cu o fostă iubită aflată în trecere prin oraș, schimbând un sărut la despărțire. Onest, își mărturisise greșeala Sophiei, care luase foc și se despărțise de el. Bineînțeles că, în timp ce Caroline și Mimi se aliaseră imediat cu Sophia, decretând că Neill era un trădător nemernic, Simon și Ryan îi ținuseră partea lui Neill, considerând că Sophia făcuse din țânțar armăsar.

Inevitabil, întrucât fetele insistau ca Sophia să participe la orice petrecere comună, iar băieții refuzau să-l excludă pe Neill din cercul lor, drumurile celor doi foști iubiți continuau să se intersecteze, distrugând sistematic atmosfera la fiecare întâlnire cu șicanele lor reciproce. Atât pentru fete cât și pentru băieți era evident că Sophia și Neill erau în continuare îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, însă erau prea orgolioși și încăpățânați pentru a accepta acest lucru și a găsi o cale de împăcare. Dansul lor ”de-a șoarecele și pisica” reprezintă sarea și piperul cărții, amuzându-ne de fiecare dată cu înțepăturile și replicile lor răutăcioase, plus insistența de a se afișa cu un partener gen ”Mister culturism”, respectiv ”Miss playboy”, pentru a-i stârni gelozia celuilalt. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte dacă și cum se vor împăca în final cei doi.

Pe de altă parte, Gillian, șefa lui Caroline cea ultraeficientă și obsedată de muncă părea să-și fi schimbat ordinea priorităților, prelungindu-și pe câteva luni luna de miere alături de Benjamin, soțul ei cel sexy, lăsând din ce în ce mai mult responsabilitatea și controlul afacerii ei de design interior pe umerii lui Caroline. La început, Caroline a fost măgulită și foarte motivată de noua ei poziție în cadrul firmei dar, pe măsura trecerii timpului, a început să fie tot mai copleșită de sarcinile tot mai multe și mai complexe, petrecând zilnic peste 12 ore la serviciu și ajungând frântă de oboseală acasă. Prin urmare, în loc să fie bucuroasă că Simon și-a anulat mai multe contracte legate de meseria lui de fotograf ce impuneau deplasarea pe perioade lungi de timp în diferite locuri ale globului, doar pentru a petrece mai mult timp alături de ea, Caroline a început să se simtă ușor sufocată, tânjind în secret să mai doarmă singură în patul ei.

Dacă Caroline mi s-a părut cam inconstantă și chiar puțin imatură, dornică să mai ”copilărească” un pic, Simon a fost iubitul ideal, la fel de pasional și plin de imaginație dar, în același timp, foarte tandru și atent la toate schimbările de dispoziție ale lui Caroline, înțelegând-o fără a o judeca în vreun fel și încercând mereu să vină în întâmpinarea dorințelor ei.

Dragostea și-a dovedit din plin puterea vindecătoare în cazul lui Simon. Îndrăgostit până peste cap de Caroline, Simon a reușit să-și depășească traumele legate de tragedia din trecutul său, care-l determinaseră până atunci să hoinărească mereu, cumpărând o casă de vis în Sausalito în scopul de a-și întemeia un cămin alături de Caroline.

M-am bucurat să-l reîntâlnesc și pe Clive, motanul plin de personalitate care m-a amuzat la maxim de mai multe ori în Bocănilă.

”Descuiam ușa apartamentului, cu gândul tot la proiect, când am auzit o bufnitură, apoi un țac-țac-țac pe podea.

Clive.

Am deschis ușa și am fost întâmpinat de motanul meu minune, mica mea părticică de paradis felin. Un vârtej torcător de blăniță cenușie mi-a înconjurat gleznele.

— Bună, scumpule, ai fost băiat cuminte azi? l-am întrebat, aplecându-mă ca să-i scarpin blana mătăsoasă.

Arcuindu-se în palma mea, m-a asigurat că da, chiar era un scump și fusese băiat cuminte. Apoi m-a certat pentru că l-am lăsat singur o mie de ani și m-a mânat către bucătărie.

Am stat de vorbă cât i-am pregătit cina, operațiune care, desigur, era principalul motiv pentru care venisem pe lume, și conversația noastră a acoperit subiectele obișnuite. Ce păsări văzuse de la fereastră, dacă ieșise vreun ghemotoc de praf de sub pat și dacă aveam să găsesc jucării în papuci. La întrebarea asta s-a făcut că plouă.”

Nici de această dată nu s-a dezmințit, producând mai multe boacăne în stilul lui caracteristic și dându-i mari emoții lui Caroline la un moment dat. Veți descoperi singuri în carte despre ce este vorba și în ce fel se va finaliza aventura lui. Vă veți distra cu siguranță! 😀

Cartea este ușoară și relaxantă, tocmai bună de strecurat între două lecturi mai grele. Pe mine m-a amuzat și m-a lăsat cu o stare de bine la final. V-o recomand!

Cărțile autoarei Alice Clayton  pot fi comandate pe edituraparalela45.ro, elefant.ro, libris, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *