Delicatese Literare
Prezentari carti

Angelica – Lumini si umbre in Paris de Anne Golon, Editura Litera/Lira

Angelica – Lumini si umbre in Paris
Anne Golon
Editura Litera/Lira
Colecţia Cărţi Romantice

– Seria Angelique

  1. Angelica. Marchiza îngerilor
  2. Angelica. Logodnica vândută
  3. Angelica. Serbări regale
  4. Supliciul de la Notre Dame
  5. Angelica. Lumini și umbre
Martie 1661. Acuzat de vrăjitorie, contele Joffrey de Peyrac este ars pe rug. În decurs de câteva ore, Angelica a pierdut tot ce avea: soțul, averea, numele și copiii.
Singură, abandonată de toți, condamnată să se ascundă, Marchiza Îngerilor își găsește refugiu la Curtea Miracolelor. Nu există nicăieri tenebre mai adânci ca în acest imperiu al cerșetoriei, nu există protecție mai periculoasă decât aceea a nelegiuitului Balivernă, care veghează îndeaproape asupra cuceririi sale…
Însă din prăpastie nu se iese tot atât de ușor pe cât se coboară. Cel puțin, după cum o învață bătrânul Magister, „să îi mai rămână ceva de salvat“. Ceea ce flăcările i-au răpit într-o clipă, Angelica își propune să recâștige prin propriile forțe: prin curaj, seducție, viclenie, inteligență… Cum va reuși ea oare să iasă din mizerie, să-și reintre în drepturile de mamă și să facă dintr-o umilă tavernă începutul revenirii în lumea din care a fost atât de brutal alungată? Atâtea obstacole îi stau în continuare în cale…
„Şovăi, apoi îndrăzni să o mângâie, pândind-o cu coada ochiului. Din pricina toanelor ei nu ştia niciodată cum ar fi fost primite iniţiativele sale amoroase. Pentru un sărut, era în stare să îi scoată ochii, cu privirea înflăcărată ca a unei pisici călcate pe coadă, ameninţând că se aruncă din turn, insultându-l şi folosind cuvinte de mahala, pe care şi le însuşise destul de repede.”
„Încet, se lipi de ea. Se trezi întinsă în fân, iar deasupra ei, foarte aproape, aceste buze fremătătoare. Avea un rid mic în expresia buzelor care o înfricoşă, fără să ştie de ce. O pecete ironică, puţin crudă. Dar privirea era tandră şi amuzată.
Rămase aşteptând până când ea, magnetizată de această chemare, făcu o mişcare spre el. Atunci, el se întinse peste ea pe jumătate şi o sărută. Acest sărut dură mult timp, preţ de zece sărutări care s-ar fi reluat în tihnă.”
„– Vrei clătite cu dulceaţă?
– Nu, te vreau pe tine. Să te văd şi să te ating îmi ajunge ca să mă satur. Vreau buzele tale ca cireşele, obrajii ca piersicile. Te-ai transformat în ceva bun de mâncat. Un poet înfometat nu poate visa la ceva mai bun…”
Citatele de mai sus fac parte din romanul ANGELICA. LUMINI ȘI UMBRE LA PARIS, care a apărut vineri, 22.04.2016, la toate chioșcurile de ziare împreună cu revista Libertatea pentru Femei!

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *