Delicatese Literare
Prezentari carti

Angelica – Supliciul de la Notre Dame de Anne Golon, Colectia Carti Romantice, Editura Litera

Angelica – Supliciul de la Notre Dame de Anne Golon (Angélique)
1661. Într-un Paris al contrastelor, al bogăției opulente și al sărăciei crunte, al intrigilor de curte și al iubirilor trecătoare, o femeie luptă să-și salveze dragostea vieții.
Angelica are un singur gând, acela de a obține o audiență la rege pentru a pleda cauza lui Joffrey de Peyrac, soțul ei, închis pe motiv că încheiase un târg cu diavolul.
Căci în inima marelui oraș, magistrați înveșmântați în blănuri de hermină și avocați în robe negre au puterea de a decide asupra vieții și a morții. Pe altarul obscurantismului, Joffrey de Peyrac, care pretinde că deține știința extragerii aurului din piatră, riscă să fie sacrificat într-un proces nedrept, la care Angelica asistă neputincioasă. Vor avea succes strădaniile ei? Sau va cădea și ea pradă asasinilor care o pândesc pe coridoarele Luvrului?
La o jumătate de veac de la debutul seriei ce a marcat generații de-a rândul, Anne Golon ne propune o nouă versiune a celebrei sale saga, care nu și-a pierdut nimic din puterea de seducție asupra cititorilor de pretutindeni.
„În vreme ce marele oraş din jur se deschidea spre ororile nopţii, cu tavernele lui zgomotoase, cu bandiţii la pândă, cu asasinii gata de atac şi spărgătorii de încuietori, puţinii locuitori ai Templului, la adăpostul zidurilor înalte, crenelate, dormeau în pace.
Meşterii de bijuterii false, datornicii insolvabili, tipografii clandestini închideau ochii, siguri pe liniştea ce le-o aducea ziua de mâine.”
„De când lumea şi pământul, cine a ştiut să descifreze inima femeilor şiceea ce le stârneşte pasiunea?
Să ne oprim, respectuoşi, în faţa acestui mister. Altfel, vom fi obligaţi să ardem pe rug toate femeile…!”
„În sfârşit, i se alina încordarea care o ţinea captivă. Era o nerăbdare care îi aţâţa nervii şi, totodată, o obsesie care o stăpânea cu totul, lipsind-o de orice raţiune, groază sau dorinţă, până nu-şi va duce la bun sfârşit această sarcină, ultimul lucru pe care îl putea face pentru el.”
Veți putea citi aventurile Angelicăi în romanul SUPLICIUL DE LA NOTRE DAME de Anne Golon, disponibil de vineri, 25 martie 2016, la toate chioșcurile de ziare împreună cu revista Libertatea pentru Femei!
Sursa: Carti Romantice

8 Comments

Spune-ți părerea!