Delicatese Literare
Prezentari carti

Apă proaspătă pentru flori de Valerie Perrin, Editura Litera, Colecția Buzz Books

Apă proaspătă pentru flori

(Changer l’eau des fleurs – 2018)

Valerie Perrin

Editura Litera

Colecția Buzz Books

Data apariției: apr. 2021

Nr. pagini: 544

Traducător: Eduard Claudiu Brăileanu

Valérie Perrin s-a născut în 1967 în Remiremont, în Munții Vosgi, Franța. A crescut în Burgundia și s-a stabilit la Paris în 1986. Romanul ei, The Forgotten Sunday (2015), a câștigat premiul Booksellers Choice Award, iar ediția paperback a fost best-seller mult timp de la publicare.

Cartea ei de debut în limba engleză, Apă proaspătă pentru flori / Fresh Water for Flowers (Europa, 2020), a câștigat premii precum Maison de la Presse, Paperback Readers Prize și a fost desemnat titlul ABA Indies Introduce și Indie Next List. A fost tradus în peste treizeci de limbi. Figaro Littéraire a numit-o pe Perrin printre cei zece autori cei mai bine vânduți în Franța în 2019, iar în Italia, Apă proaspătă pentru flori  a fost cea mai bine vândută carte din 2020. Perrin locuiește acum în Normandia.

Violette Toussaint este administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia. Diferiții participanți la înmormântări, vizitatorii fideli sau colegii – groparii, îngrijitorii și un preot – îi frecventează biroul ca să se încălzească, iar acolo râsul, camaraderia și, uneori, lacrimile oaspeților fac casă bună cu cafeaua pe care le-o oferă gazda. Aceasta din urmă își trăiește viața în ritmul confidențelor vizitatorilor ei, după caz, amuzante sau mișcătoare.

Programul lui Violette, mereu același, e dat peste cap într-o bună zi de sosirea lui Julien Seul – un comisar de poliţie din Marsilia –, care ține cu tot dinadinsul să împrăștie cenușa mamei sale, răposată de curând, peste mormântul unui necunoscut. În scurt timp devine limpede că gestul inexplicabil al lui Julien e strâns legat de trecutul complicat al lui Violette.

Cu Apă proaspătă pentru flori, Valérie Perrin le oferă cititorilor o poveste mișcătoare, spusă pe un ton intim, despre o femeie care, în ciuda tuturor piedicilor, crede neabătut în fericire.

Uluitor.“ Unidivers

„Aplauze furtunoase. Și vă rugăm să ne credeți că termenul de «furtunoase» nu e deloc exagerat.“ La Marseillaise

Veți citi întreaga poveste în romanul APĂ PROASPĂTĂ PENTRU FLORI de Valérie Perrin. De vineri, 30 aprilie 2021 la chioșcurile din toată țara, la prețul de 49,90 lei.

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din Colecția Buzz Books

Colecția Buzz Books aprilie 2021

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *