Delicatese Literare
Recenzii

Aripi de brumă de Sylvia Day, Editura Litera, Colecția Blue Moon – recenzie

Aripi de brumă

(Butterfly in Frost – 2019)

Sylvia Day

Editura Litera

Colecția Blue Moon

An apariție: 2020
Nr. pagini: 213
Traducerea: Bianca Paulevici
Plină de emoție și trăire, „Aripi de brumă” marchează revenirea de succes a senzației globale Sylvia Day, autoarea seriei „Crossfire” de bestselleruri internaționale cu vânzări de milioane de exemplare.
Nu mi-aș fi putut imagina mai demult că o să ajung aici. Dar acum mă simt bine. Ador casa în care locuiesc și pe care am renovat-o, îmi place să-mi petrec timpul printre prieteni dragi și am o slujbă care îmi aduce împlinire. Reușesc să-mi accept trecutul și să pun cărămizile unei noi vieți.
Și-apoi se mută Garrett Frost chiar lângă mine.
E încăpățânat și obraznic, o adevărată forță a naturii care îmi dă peste cap ordinea de zi cu zi. Recunosc fantomele care îl bântuie, tortura care îl determină să meargă înainte. Prezența lui Garrett ar fi oricum riscantă, dar când e rănit, este și mai periculos. Mi-e teamă că sunt prea fragilă pentru furtuna care îi răvășește sufletul, prea delicată ca să suport durerea care îl învăluie. Dar el e prea hotărât, iar tentația mult prea mare.
Uneori, speranța zboară chiar și cu aripile acoperite de brumă.

Sinopsisul tentant, titlul și coperta frumoase mi-au atras atenția de la început asupra acestei cărți, și bineînțeles, faptul că e semnată de Sylvia Day, autoarea celebrei serii Crossfire, care mi-a plăcut foarte mult.
Am citit cu plăcere „Aripi de brumă”, descoperind frumoasa poveste de dragoste dintre Teagan și Garrett, doi oameni celebri și frumoși, dar marcați de un trecut dureros, peste care nici unul din ei nu reușise încă să treacă.
O carte despre acceptare, speranță, despre puterea vindecătoare a iubirii, despre miracolul celei de-a doua șanse și despre curajul de a o primi și de a merge mai departe.
Cartea este o nuvelă, de sine-stătătoare, însă m-am bucurat să aflu despre Eva și Gideon că, după șapte ani de la căsătorie, sunt la fel de minunați și îndrăgostiți. Teagan îi cunoștea foarte bine, colaborând cu Eva la crearea liniei de cosmetice lansată de soții Cross.
Acțiunea cărții se petrece la Seattle, unde Teagan, lăsând în urmă agitatul New York, a cumpărat și renovat o casă cu o panoramă superbă spre Puget Sound. A lăsat în urmă nu doar New York ul, ci și viața de acolo, împreună cu amintiri prea dureroase peste care încearcă să treacă, după cum suntem lăsați să înțelegem.
”Reușesc să-mi accept trecutul și să pun cărămizile unei noi vieți.”
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Teagan, cu un ultim capitol scris din perspectiva lui Garrett.
Teagan era doctoriță, fusese vedeta unei emisiuni tv și fusese cândva căsătorită cu un star de cinema. Cam atât aflăm despre trecutul ei.
Vecinii ei erau un cuplu foarte simpatic, Roxy și Mike, care îi erau și prieteni. Tineri, frumoși, îndrăgostiți, prietenoși, veseli și ospitalieri, sunt genul de prieteni pe care oricine și i-ar dori în preajmă. Mi-a plăcut foarte mult de ei.
Însă fragilul echilibru al vieții ei e dat peste cap așa cum nici nu gândea.
”Și-apoi se mută Garrett Frost chiar lângă mine.”
Iar primul contact și impact vizual cu acesta e răvășitor.
”Mă uit mai bine și încremenesc în mers. Mi se taie respirația. Sunt prea multe lucruri de observat deodată, așa că mintea mea încearcă să îl perceapă în întregime. Îmbrăcat doar în pantaloni scurți, negri, și încălțat cu adidași, e un festin vizual de piele bronzată, tatuaje complicate pe brațe și mușchi contractați, lucioși de la transpirație. Iar fața lui. Sculptată. Maxilar pătrat. Brutal, răpitor de arătos.
Roxy, aflară acum la câțiva pași de mine, fluieră încet.
– Al naibii de sexy.”
Garrett Frost, un pictor celebru, irezistibil de atrăgător, căruia Teagan nu-i poate rezista, nici să vrea.
Atracția dintre ei e instantanee, iar disponibilitatea lui Garrett de a avea răbdare cu Teagan, care era reticentă în a-și deschide sufletul, până când se va simți pregătită să-l accepte în viața ei, e impresionantă. Mi-au plăcut amândoi, dar Garrett e preferatul meu. Evident are proprii demoni interiori care îl bântuie, însă încearcă din răsputeri să facă orice e nevoie pentru ca relația dintre el și Teagan să meargă.
”Mă uit la bărbatul de lângă mine, care mă ține de mână, care se străduiește din răsputeri ca relația noastră să funcționeze, și apreciez faptul că nu mă mai simt câtuși de puțin singură. Tristețea mereu prezentă care m-a izolat de lume mă leagă acum de Garrett. Îmi pun cealaltă mână peste mâinile noastre împreunate.
– Apropo… Și eu sunt îndrăgostită de tine.”
Ultimele pagini m-au luat complet pe nepregătite, chiar nu m-am așteptat la dezvăluirea din final. Un final frumos, optimist, care însă m-a lăsat cu câteva întrebări legate de unele evenimente din trecutul celor doi protagoniști, despre care mi-ar fi plăcut să aflu mai mult.
Mi-a plăcut această poveste romantică, ușor de citit, plină de emoție și intens erotică, cu un final demn de Musso!
”Uneori, speranța zboară chiar și cu aripile acoperite de brumă”

 

Cărțile autoarei Sylvia Day pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, emag.ro, dol.ro, librariadelfin.ro

Cărțile din colecția Blue Moon pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Colecția Blue Moon ianuarie 2020

Recenzii și prezentări cărți din Colecția Blue Moon

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți Sylvia Day

19 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *