Delicatese Literare
DIVERSE

Articole-surpriză de Sărbători

Intrăm cu pași mici în luna decembrie, cea mai strălucitoare lună a anului. Strălucește de la cristalele zăpezii și a fulgilor de nea, de la luminițele din brad, de la ghirlandele care decorează deopotrivă clădiri și străzi, de la steluțele din ochii încântați ai copiilor, de la bucuria adulților care, cu toată nebunia sărbătorilor, nu pot să nu simtă farmecul ce le învăluie și să nu se lase antrenați în entuziasmul general.
Totodată, e vremea poveștilor! Tot timpul și oricând e vremea poveștilor, dar serile din preajma sărbătorilor de iarnă au ceva magic, parcă sunt stropite cu praf de zâne, iar cărțile citite atunci au o savoare aparte. Vă plac poveștile romantice a căror acțiune se petrece în preajma Crăciunului?
E timpul filmelor de Crăciun, cred că le iubim cu toții pentru bucuria și veselia pe care o degajă. Vă invităm să vă inspirați din al nostru Top 15 filme fermecătoare de Crăciun, care îți încântă sufletul.
E vremea colindelor, le ascultăm și fredonăm cu ochii minții deschiși spre amintiri: le rememorăm pe cele vechi, creăm altele noi…
Începem cu pusul cadourilor în ghetuțe de Moș Nicolae: cărți pentru copii, dulciuri, portocale, și chiar o nuielușă pentru cei care n-au fost cuminți.
E vremea tradițiilor, ne adunăm cu mici cu mari, rude și prieteni în jurul bradului de Crăciun, în jurul mesei de Crăciun, savurând bucatele special pregătite, adulmecând aromele de scorțișoară, portocale, de cozonaci calzi și pufoși, de vin fiert și turtă dulce.
Ne plac cadourile, ne plac surprizele, ne place orice ne dă o stare de bine. Să intrăm împreună în spiritul Sărbătorilor și al iernii. Toată această perioadă de anticipare, de intrare în atmosfera Sărbătorilor este încărcată de propria magie. Are un imens potențial benefic de care să alegem să profităm, să ne lăsăm pătrunși de frumusețea colindelor care răsună peste tot, să admirăm ornamentele ce împodobesc casele și strălucesc în ferestre, să zâmbim la vederea entuziasmului copiilor, să ne aducem aminte de copilărie, să privim filme de Crăciun, să citim cărți cu tema Crăciunului, sau pur și simplu cărți care te încarcă cu o stare de bine, să oferim cadouri, fiind răsplătiți de plăcerea cu care sunt primite.
Pe site-ul nostru am pregătit, pornind de la ideea Calendarului de Advent, o serie de articole speciale, cu recomandări, povești, colinde, rețete, călătorii, tradiții de Sărbători, câte un articol în fiecare zi, începând din prima zi de decembrie și până în Ajunul Crăciunului, ca o cutiuță cu surprize pe care o deschidem să vedem ce găsim înăuntru. 

Pentru că am făcut referire la Calendarul de Advent, să aflăm ce este acesta și care sunt semnificațiile lui.
Adventul este timpul dinaintea Crăciunului, perioada de bucurie plină de anticipare și încântare, din așteptarea Crăciunului. De Advent se deschid căsuțele târgurilor de Crăciun, iar atmosfera feerică se umple de arome de scorțișoară, portocale, de cozonaci calzi și pufoși, de vin fiert și turtă dulce.
Tradiția calendarului de Advent datează din 1851, când a fost confecționat primul calendar de Advent. Primul calendar de Advent tipărit a apărut în 1902, în Hamburg. Gerharg Lang a tipărit la München, în 1908, un calendar de Advent cu imagini și mesaje biblice, care a devenit foarte popular.
Legenda despre Advent spune că un preot de la un orfelinat era întrebat zilnic de copiii nerăbdători cât mai este până la Crăciun. Văzând curiozitatea lor, preotul a avut ideea să le înșire 24 de lumânări și să le aprindă în fiecare zi câte una. Așa copiii știau sigur când vine Moșul.
Calendarul de Advent este expresia nerăbdării și a pregătirii în așteptarea sărbătorilor, numărând la propriu, zi cu zi, până în Ajun. E o perioadă magică din an, în care fiecare zi ar trebui să ne îmbogățească sufletește, să ne bucure și să ne introducă treptat în atmosfera Crăciunului.
Coronița de Advent este o coroană din ramuri de brad, prevăzută cu patru lumânări, care sunt aprinse succesiv în cele patru duminici din timpul Adventului. Obiceiul provine din Biserica Evanghelică și a fost preluat în Biserica Catolică din spațiul de limbă germană și din restul spațiului central-european. (Surse informații despre Advent: wikipedia, povestisisasesti.com)
Intrând în atmosfera magică a Sărbătorilor, vă invităm să descoperiți Calendarul nostru de Advent, urmărind salba de articole cu recomandări de sezon, cu gânduri și urări de bine oferite cu drag și bucurie de echipa Delicatese Literare

Cutiuța cu recomandări

Cutiuțe cu surprize

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *