Delicatese Literare
DIVERSE

Articole-surpriză în luna iubirii

Ne plac surprizele, ne plac cărțile, filmele și melodiile romantice, împărtășim cu drag cu prietenii gândurile și amintirile frumoase.
Să intrăm în ”atmosfera romantică” a lunii februarie, când vom sărbători atât Ziua Îndrăgostiților, cât și Dragobetele, sărbătoarea noastră tradițională a dragostei.
Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală, care se sărbătoreşte pe data de 14 februarie. De câţiva ani, se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor şi pe meleagurile noastre. În ciuda faptului că sunt mulţi cei care consideră că această sărbătoare nu este una tradiţional românească, îndrăgostiţii şi romanticii de toate vârstele sunt bucuroşi că această sărbătoare ”a prins” și la noi, găsind ocazia de a-şi exprima odată în plus dragostea şi de a sărbători împreună cu cel iubit.

Dragobetele e nu doar o sărbătoare a dragostei – numele de Dragobete se asociază cu un personaj din mitologia tradițională românească, fiind identificat cu Cupidon, zeul dragostei în mitologia romană, și cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă -, ci este o sărbătoare strâns legată de de renașterea naturii. În această perioadă, păsările, vegetația dar și oamenii se pun în acord cu natura.

V-au plăcut Cutiuțele cu surprize de Sărbători?
Pentru luna iubirii, am pregătit o nouă serie de cutiuțe cu gânduri, povești, citate, recomandări de cărți, filme, melodii, rețete și destinații romantice – Cutiuțe cu surprize romantice din partea echipei Delicatese Literare.
Cum ne-am cunoscut partenerul de viață, unde ne-am petrecut luna de miere, în ce destinație romantică am fost sau ne-am dori să ajungem, ce melodie ne răscolește amintirile, ce cărți și filme romantice ne-au plăcut și le recomandăm, despre toate acestea vom scrie în articolele noastre speciale din luna iubirii.
”Iubirea cucerește totul; să ne predăm deci iubirii” – Virgiliu
”Viața este o floare a cărei miere este iubirea.” – Victor Hugo

 

5 Comments

Spune-ți părerea!