Delicatese Literare
Prezentari carti

Ascultă-ți inima – seria Familia Reid de Johanna Lindsey, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Ascultă-ți inima

(The Devil Who Tamed Her – 2007)

Johanna Lindsey

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. Zâmbetul iubirii (The Heir– 2000) – prezentare 
  2. Ascultă-ți inima (The Devil Who Tamed Her – 2007)
  3. Dorință neîmblânzită (A Rogue of My Own – 2009) – prezentare
  4. Lasă dragostea să te găsească (Let Love Find You – 2012) – prezentare
Ophelia Reid, o frumusețe răpitoare considerată cea mai dorită debutantă a sezonului, rupe logodna cu viitorul marchiz Duncan MacTavish, ales de tatăl ei drept viitor ginere, și decide să își caute ea însăși un soț potrivit. Dar în drumul spre casă se întâmplă un lucru neașteptat, care îi dă planurile peste cap.
Raphael Locke, viconte de Lynnfield, este cel mai râvnit burlac din Anglia, în ciuda dezinteresului legat de căsătorie. Deși dezaprobă comportamentul Opheliei din cauza scandalului în care l-a târât pe prietenul lui Duncan, el este convins totuși că această femeie de gheață este capabilă să se schimbe. Având binecuvântarea părinților ei, Rafe o răpește și o duce la moșia de la țară, unde încearcă să transforme furia și egoismul Opheliei în calm și bunăvoință.
Lecțiile de bune maniere încep să dea roade, drept pentru care, întorși la Londra, cererile în căsătorie încep să curgă pentru Ophelia. Însă Rafe descoperă că, deși misiunea pe care și-a propus-o este un adevărat succes, rezultatul nu este deloc cel pe care și-l dorește acum inima lui.
Citate:
„Se apropie de ea zâmbind, apoi buzele li se atinseră. Ale lui nu erau reci. Ale ei probabil că erau, dar nu pentru mult timp. Nu o săruta ca și cum ar fi fost obligat să o facă. Sau poate că nu voia să o sărute deloc. Ea simţi totuși un fior neașteptat când buzele lui le atinseră pe ale ei, deși sărutul era mai degrabă călduţ.”
„Când cele mai rele defecte ale ei își făceau apariţia, precum furia și geloziile ridicole, nu-și putea aminti de vreun moment în care fusese capabilă să-și controleze emoţiile și să nu-i afecteze pe alţii sau chiar pe ea. Nici măcar regretele nu puteau preveni ca acest cerc vicios să nu se repete. Oare asta se întâmpla pentru că nu avea altă posibilitate de a se elibera de toată pasiunea pe care o simţea?”
„Dumnezeule, cum o făcea bărbatul ăsta să se simtă! În braţele lui, simţea furie, pasiune, tandreţe, plăcere și extaz! Era deopotrivă blestemul și salvarea ei. Cum naiba îl lăsase să devină atât de important pentru ea? Oare avea dreptate Jane? Se îndrăgostise de el fără să-și dea seama?”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul ASCULTĂ-ȚI INIMA de Johanna Lindsey – disponibil de sâmbătă, 4 mai 2019, la toate punctele de difuzare a presei, alături de ziarul Libertatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *