Delicatese Literare
Recenzii

Așteaptă-mă de Elisabeth Naughton, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Așteptă-mă

Elisabeth Naughton

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Titlul original: Wait for Me

Traducerea: Andreea Șeler, Oana Barbelian

343 pagini

A 2012 Readers’ Choice Awards Finalist in Romantic Suspense!

  1. Așteaptă-mă – Editura Litera (Wait for Me) – 2011
  2. Hold on to Me – 2014
  3. Melt For Me – 2016

Așteaptă-mă este o superbă carte romantic-suspans, cu multe răsturnări de situații, minciuni și decepții, răzbunări și sabotaje, dar care în final te face să crezi în magia celei de-a doua șanse.

În urmă cu cinci ani, Kate Alexander îşi pierduse memoria după un accident de mașină. Relația cu soțul ei, Jake Alexander nu e tocmai ideală, dar de dragul fiului ei, Reed, în vârstă de 4 ani, născut după accident, face mari eforturi de a se acomoda la noua viață. Însă, după moartea neaşteptată a soţului ei într-un accident de avion, găseşte în biroul acestuia mai multe documente șocante și fotografia unei fetiţe care nu putea fi nimeni altcineva decât fiica ei, de a cărei existenţă nu avusese habar până atunci. Kate, pentru a desluși misterul, apelează la un detectiv, Simone Conners, care face o legătură uluitoare: Kate era de fapt Annie, soția unui milionar ce lucra în industria farmaceutică, Ryan Harrison, cea despre care se crezuse că murise într-un accident de avion!

Ryan nu-și uitase nici o clipă soția, pe care o iubea ca un nebun și după cinci ani de la dispariția ei, agățându-se de un fir subțire de speranță că s-a produs totuși o eroare și ea era în viață. Pentru a putea face faţă durerii se dedicase propriilor afaceri şi creşterii fiicei lor, Julia, o fetiță dulce, deșteaptă, simpatică și vorbăreață, singura care îi mai înseninează zilele. Deși Ryan avea o grămadă de bani, faimă şi putere, iar femeile roiau în jurul lui, ar fi renunţat la toate doar pentru a o avea din nou pe femeia iubită în viața lui.

Când Kate ajunge la familia Harrison, cu toții sunt șocați de asemănarea izbitoare cu Annie, dar mai ales de faptul că ea nu dădea nici un semn că i-ar fi recunoscut pe vreunul dintre ei, nici măcar pe propria fiică!

Testele ADN dovedesc însă clar că Annie și Kate erau una și aceeași persoană ba, mai mult, că Reed era de fapt fiul lui Ryan, nu al lui Jake!

Misterul este total, iar Ryan suferă enorm. Pe când el este îndrăgostit nebunește de Annie/Kate, ea îl privește ca pe un străin. El nu poate să realizeze cum ea nu simte că este a lui, că îi aparține lui, cum nu și-a dat seama în tot acel timp cât Jake a mințit-o că e soția lui că ea de fapt era a altcuiva.

Ryan își încleșta maxilarul dureros de tare, nedezlipindu-și privirea de la ea. De la femeia care-i era în continuare soție. Soția lui, fir-ar să fie. A nimănui altcuiva. Nu conta că nu-și aducea aminte de el. Nu conta nici faptul că nu se măritase efectiv cu nemernicul ăla de Alexander. Tot ce conta era că îi permisese ticălosului ăla să o ducă de nas cum că ar fi făcut-o. După tot ce se întâmplase între ei, inima ar fi trebui să-i spună că idiotul ăla o mințea. Ar fi trebuit să simtă că era a altcuiva.

Te impresionează foarte mult și reacția fetiței față de Kate. Văzând-o pe acea persoană care semăna leit cu mama ei dar se comporta complet diferit, neavând nici o explicație logică care să o lămurească ce s-a întâmplat, Julia își declanșează un mecanism de autoapărare și o respinge total pe Kate, refuzând să o accepte și vorbind despre mama ei ca despre o terță persoană, cu totul alta decât Kate. Vorbele pe care Julia i le adresează lui Kate sunt dure dar, în același, te doare sufletul simțind cât de bulversată și speriată era în interiorul ei biata fetiță.

– Julia, eu înțeleg că-ți vine greu. Tuturor ne este greu. Dar, crede-mă, chiar sunt mama ta.

– Doar din punct de vedere biologic. Julia își încrucișă din nou brațele la piept. Sunt multe femei care fac copii. Dar asta nu înseamnă că sunt și mame. Mamele rămân lângă copiii lor. Și îi iubesc. Nu… Înghiți în sec, cu lacrimi în ochi, după care continuă: Nu dispar și dup-aia se întorc fără să-și aducă aminte nimic de dinainte.

Inima lui Kate se umplu de suferință pentru fetița din fața ei.

– Dac-aș putea să schimb ce s-a întâmplat, crede-mă că aș face-o. Aș schimba totul într-o clipită.

Julia își feri privirea.

– Nu contează. Asta nu schimbă faptul că eu nu am nevoie de tine și nici nu vreau să am nimic de-a face cu tine. Și nici tati.

Aceste cuvinte o izbiră ca o palmă peste obraz. Își dădea seama că fetița brava, dar vorbele ei tot o dureau.

Încercând să găsească răspunsuri despre ce s-a întâmplat, drumurile lui Kate și Ryan se tot intersectează, iar ea începe să se simtă tot mai atrasă de el, în ciuda confuziei pe care o simțea. Dar, deși recunoaște față de el acest lucru, îi spune că prioritatea ei este relația cu copiii și, în plus, este copleșită de avalanșa de informații noi cărora nu știe cum să le facă față.

”Trebuie să mă gândesc la Reed, la ce e mai bine pentru el. Și cum să o fac pe Julia să nu mă mai urască. Și la ce naiba ar trebui să le spun părinților mei când o să vină aici. Toate astea mă depășesc. Și nici măcar nu pot să mă gândesc la tine până când nu lămuresc lucrurile astea.”

Dar și Ryan, la rândul lui, era copleșit de situație, iar răbdarea lui ajunsese la limită.

”Copiii sunt cei mai importanți și pentru mine. Dar și tu să înțelegi un lucru. Nu am atâta răbdare. Am trecut prin cinci ani de infern, în timp ce tu ți-ai văzut de viață. N-o să stau cu mâinile în sân, să te las ca tu să te lămurești cu totul, iar eu să stau în așteptare, până o să consideri tu că ești pregătită să te gândești și la mine.”

Prin perseverență și răbdare, Ryan se apropie încetul cu încetul de Kate, care simte că nu îi mai poate rezista și, curând, pasiunea dintre ei explodează, iar cei doi petrec clipe fierbinți împreună.

Ryan îi strecură o mănă pe după ceafă, o trase aproape de el și-i acoperi gura cu a lui. Ea simți că îi fuge pământul de sub picioare. Își înfipse degetele în cămașa lui și se prinse cu toată puterea. Își întredeschise gura, primind-o pe a lui, sorbindu-i limba, strecurându-și-o peste a lui, răspunzând acelei sărutări cu toată ființa ei.

”O, da, o, în sfârșit, da.”

Se părea că relația dintre ei reîncepe să funcționeze, dar minciuni și secrete din trecut riscă să-i despartă și le pun viaţă în pericol. Conspirația e mult mai vastă decât pare la prima vedere, adevăratul criminal, cel care a pus la cale întreaga șaradă, e o persoană la care nu te-ai aștepta, iar Kate a fost o victimă nevinovată într-un război al banilor, luptei pentru putere și dorinței de răzbunare.

Din fericire, viața oferă uneori o a doua șansă miraculoasă de care trebuie să te agăți cu ambele mâini.

”- Știu, Ryan. Dar acum nu pot. Am nevoie de timp pentru a pune totul la cap. Lucrurile s-au întâmplat prea repede între noi. Nu știu sigur ce îmi doresc.

– Cât crezi că îți va lua să te lămurești?

– Nu știu. Nu… nu mă aștept să stai după mine.

– Ah, iubito. Te-aș aștepta o veșnicie.”

Brusc, o veșnicie i se păru prea mult timp. Tot timpul ăsta căutase un trecut pe care îl crezuse salvator, când, de fapt, ar fi trebuit să aibă încredere în instinct. Iubirea uitată înăuntrul ei era singura care avea puterea să-i arate care era adevărul. Nimic altceva nu conta. Nu cu adevărat.

Romantică, cu mult mister și suspans și cu o revărsare de emoții pure, cartea te cucerește irezistibil.

wait

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-suspans contemporane

Cărțile autoarei Elisabeth Naughton se pot comanda pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, emag.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Elisabeth Naughton

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

Recenzii și prezentări cărți cu mister

38 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *