Delicatese Literare
Retete

Atelier de prăjiturit – prăjitură de ciocolată

Atelier de prăjiturit

Am încercat prăjitura de ciocolată propusă săptămâna trecută – din cartea de bucate Sanda Marin – şi a ieşit delicioasă!

Prăjitură cu ciocolată

 

Rețeta originală:
Se taie bucăți 3 tablete de ciocolată și se pun într-o cratiță să se topească pe marginea mașinei, cu 50 gr. unt proaspăt. Se amestecă cu o lingură și, după ce s’a topit, se dau la o parte, amestecând mereu până se răcește. Se adaugă, frecând într’una, 3 gălbenușuri de ou, trei linguri de zahăr, 2 linguri de făină și trei linguri de migdale sau nuci pisate și la urmă cele trei albușuri spumă. Se unge bine cu unt o tavă dreptunghiulară, se presară făină sau pesmet, se toarnă compoziția, într’un strat nu prea gros. Se coace la foc potrivit, cam trei sferturi de oră. După ce s’a răcit, se taie romburi și se presară cu zahăr.

7 Comments

Spune-ți părerea!