Delicatese Literare
Recenzii

Atracție fatală de Meredith Wild, Editura Trei, Colectia Eroscop – recenzie

Atracție fatală

(Hardpressed – 2013) 

Meredith Wild

Editura Trei

Colecția Eroscop

Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times și USA Today. Alături de celebra serie Hacker, a scris seriile de mare succes Bridge si Misadventures.

Locuiește pe coasta Floridei, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune despre sine că este dependentă de tehnologie, că-i place whisky-ul și că e o romantică incurabilă.

Când nu trăiește în lumea imaginară a personajelor sale, poate fi găsită pe www.facebook.com/meredithwild.

1. Întâlnire periculoasă (Hardwired) – 2013 – recenzie
2. Atracție fatală (Hardpressed – 2013)
3. Pasiune amețitoare (Hardline – 2013) – recenzie
4. Legătură fragilă (Hard Limit – 2014) – recenzia
5. Iubire triumfătoare (Hard Love) – 2015 – recenzia

Deși îi place să dețină controlul, atrăgătorul hacker Blake Landon a reușit să câștige încrederea femeii pe care o iubește. Erica și-a depășit reținerile și și-a deschis inima în fața lui.
Dornică să înceapă o viață nouă, e hotărâtă să nu lase nimic să le afecteze relația, chiar dacă asta înseamnă să-i ofere lui Blake controlul după care acesta tânjește – atât în dormitor, cât și în afaceri.
Însă atunci când demonii din trecutul ei le amenință viitorul, Erica ia o decizie care le-ar putea schimba viețile pentru totdeauna.

„O carte plină de pasiune, dramă, intrigi, inimi frânte, înflăcărare, mister și dragoste.“ – Kiss and Tell Reviews

„Te lasă cu gura căscată și nu vrei decât să dai paginile mai repede.“ – Busy Mom of 3 Blog

„Nu cred că vreo altă carte a avut un asemenea impact asupra mea precum Atracție fatală.“ – Made for You Book Reviews

Atracție fatală ne oferă o fascinantă poveste de dragoste, neconvențională, pasională și foarte fierbinte, condimentată cu multe drame, trădări, intrigi, suferință și mister, petrecută în lumea nemiloasă a politicii de nivel înalt și a afacerilor de mare clasă.

Anumite amănunte din carte mi-au adus aminte de seria ”Cincizeci de umbre” a lui E.L. James, altele de seria Crossfire a Sylviei Day, dar autoarea introduce și destule elemente de originalitate, astfel că fanii celor două serii vor fi cu siguranță captivați.

Cartea este povestită la persoana întâi din perspectiva lui Erika, dar mi-aș fi dorit în anumite momente să aflu și gândurile lui Blake, pe care le subînțelegem totuși din desfășurarea evenimentelor.

La sfârșitul precedentului volum din serie, Întâlnire periculoasă, Erika acceptă în cele din urmă finanțarea lui Blake în sumă de patru milioane de dolari, refuzând oferta lui Max în momentul în care a realizat că ea era doar un pion în lupta celor doi, iar asociindu-se cu Max i-ar fi oferit acestuia un avantaj nedrept în fața lui Blake, care ar fi fost ușor de șantajat prin prisma ei. Totuși, Erika îi pune condiția lui Blake să nu se amestece în conducerea afacerii ei, știindu-i obsesia acestuia de a controla totul.

Tot la sfârșitul primului volum, pornind de la niște indicii descoperite din întâmplare, Erika află identitatea tatălui ei biologic – Daniel  Fitzgerald, un politician de succes, aflat în plină campanie electorală pentru postul de guvernator.

Surprinzător, după ce trecuse de primul șoc, Daniel păruse încântat ca Erika să facă parte din viața lui, chiar dacă deocamdată din umbră, pentru a nu-și compromite campania, și o invitase la el acasă. Acolo însă Erika avusese un șoc cumplit, recunoscând în Mark, fiul vitreg al acestuia, pe cel care o violase în primul an de studenție și care încă îi chinuia nopțile, având coșmaruri îngrozitoare. Mai mult, Mark pare extaziat să o reîntâlnească, amenințând-o fățiș că el dorea să reia relația cu ea. Blake aflase însă unde plecase, folosindu-se de rețeaua lui de informații, și apare la momentul oportun și o salvează, având grijă să lanseze și câteva amenințări printre dinți.

Revenirea lui Mark în viața ei nu era singura sursă de îngrijorare pentru Erika. Se părea că cineva din fosta grupare de hackeri din care făcuse parte Blake în adolescență aflase de asocierea lor, iar acum făcea tot posibilul să-i saboteze site-ul de modă pe care îl deținea, ținându-l în permanență sub un tir de atacuri informatice.

La începutul volumului al doilea, Atracție fatală, asistăm la eforturile Erikăi de a-și menține afacerea competitivă, în ciuda amenințărilor informatice repetate. Pentru că refuzase să-i dea codul de acces lui Blake și echipei acestuia de informaticieni, tot greul cădea pe umerii lui Sid, informaticianul alături de care începuse afacerea. Pentru a-i ușura acestuia misiunea, Erika îl angajase pe James, un informatician foarte priceput, dar în același timp tatuat și sexy.

De asemenea, în urma plecării bunei ei prietene Alli, Erika trebuise să angajeze o altă persoană care să se ocupe de marketing și, la recomandarea unei prietene din facultate, îi oferise postul Risei, o tânără foarte ambițioasă și entuziastă.

În ceea ce privea realația personală cu Blake, Erika realizează că se îndrăgostise total de el, în ciuda tendințelor obsesive de control ale acestuia.

”Ceea ce eram împreună devenise mult mai puternic, o forță ce-mi tăia răsuflarea și făcea ca orice altceva să cadă pe locul doi. Oricât de puțin îmi plăcea s-o recunosc, Blake Landon devenea cu repeziciune totul pentru mine.”

Erika recunoaște sincer în fața lui Blake că o parte din ea ar dori să-i predea controlul total asupra vieții ei, chiar și în momentele în care i se opunea cu înverșunare. Prea mult timp avusese grijă de ea de una singură… Totuși, nu îi putea lăsa atâta control asupra vieții ei, fiind vital pentru ea să-și păstreze o brumă de independență. Ca o soluție de compromis, în dormitor era însă dispusă să o lase să o domine cum dorea el.

”- Tu ai grijă de ceilalți și știu că pot avea încredere în tine cu orice aș lăsa în sarcina ta. Recunosc lucrul acesta și mă lupt cu el, pentru că mă sperie al naibii de tare. Nu-ți pot acorda atâta control asupra vieții mele. Pur și simplu nu pot. Dar cred că, în ceea ce privește sexul, te-aș putea lăsa să mă domini așa cum vrei.”

Dar Blake nu dorea încă să ducă relația lor intimă la un alt nivel, oricât și-ar fi dorit-o. Teama de a nu o răni era prea mare și nu era sigur că ea putea să suporte modul dur preferat de el.

Fosta iubită a lui Blake, Sophie, fusese cea care îl inițiase în aceste preferințe, fiind o adeptă înfocată a BDSM și acceptând cu mult entuziasm poziția de sclavă sexuală. Blake rupsese relația cu ea în momentul în care ea începuse să ceară lucruri din ce în ce mai periculoase.

Iubindu-l foarte mult, Erika dorea să îi ofere tot ceea ce el avea nevoie, având deplină încredere în el că nu îi va face rău.

Participând împreună cu Blake la o gală găzduită de firma lui Daniel, la invitația acestuia, Erika îl reîntâlnește din nou pe Mark, care profită de un moment în care Blake era reținut în altă parte și o invită la dans, făcându-i avansuri și precizându-i că el n-a renunțat la ea.

Vechile atacuri de panică i se declanșează lui Erika, înnebunindu-l de grijă pe Blake, care este orbit de furie aflând de amenințările lui Mark.

La scurt timp după aceea, Mark este găsit mort în apartament, toate aparențele conducând la concluzia că s-a sinucis, iar Erika se simte eliberată de presiunea psihică enormă sub care se simțise de când îl reîntâlnise.

În timp ce Blake era plecat cu afaceri, Erika pleacă într-un bar cu echipa ei pentru a sărbători un nou contract pe care îl obținuseră. A fost momentul în care a realizat că James o privea cu alți ochi decât ca pe o colegă. Pretextând că vrea să-i arate o lovitură la biliard, s-a apropiat prea mult de ea, moment în care au fost surprinși de Heath, fratele lui Blake, care îl trimisese după ea, înnebunit că nu îi răspundea la telefon.

Incidentul respectiv i-a oferit pretextul lui Blake de a trece relația cu Erika la alt nivel. Pentru a o ”pedepsi”, Blake o bate la fund pe Erika iar aceasta, spre surprinderea ei, se simte incitată de experiență.

”Savuram pedeapsa, primeam cu brațele deschise expresia fizică a tot ceea ce fierbea în mine. Totul ieșea la suprafață. Trupul mi s-a relaxat, chiar în timp ce Blake mă lovea, ca și cum aș fi fost complet descompusă, redusă la cea mai simplă, neprelucrată stare pe care mi-o puteam închipui. Nu reușeam să pricep de ce, dar întreaga situație avea ceva ce mă făcea să mă simt foarte bine.”

Pentru Blake, acceptarea pedepsei de către ea consfințea faptul că ea realiza că îi aparținea în totalitate.

”- A mea. Ești a mea. Exact așa. Corpul tău, sufletul tău. Fiecare părticică din tine.”

Din păcate însă, întreaga existență a Erikăi fusese dată peste cap, iar ea nu mai avea libertatea propriilor alegeri. Daniel o căutase și îi mărturisise că el îl omorîse pe Mark, pentru a-l pedepsi pentru ceea ce îi făcuse ei și pentru a o elibera pe ea de obsesiile lui. Dar totul avea un preț, iar ea trebuia să se revanșeze dedicându-i-se lui cu totul, renunțând la afacerea ei și canalizându-și toată energia pentru a-i susține campania lui electorală. Mai mult, pentru că Blake îndrăznize să îl amenințe, ea trebuia să rupă orice legătură cu el, în caz contrar el va avea grijă ca el să fie eliminat, întocmai ca și Mark. Pentru a fi cât mai convingător și a o convinge că nu glumea, Daniel o brutalizează, trăgându-i un dos de palmă.

Disperată ca Daniel să nu-și pună amenințările în practică, iubindu-l prea mult pe Blake ca să riște orice i-ar fi pus viața în pericol, Erika pretextează că are o nevoie de o pauză și mai mult spațiu și pleacă din apartamentul ei, vecin cu cel al lui Blake, să locuiască la Marie.

Blake este înnebunit de durere, nepricepând motivele ei și crezând că plecarea ei are legătură cu noaptea precedentă, iar limitele pe care le depășiseră împreună o copleșiseră. Este disperat să repare lucrurile, promițând orice, dar Erika este neclintită.

Urmează o perioadă de chin pentru amândoi, fiecare suferind cumplit din cauza despărțirii.

Blake folosește orice armă pe care o avea la îndemână pentru a o recuceri, urmărind-o peste tot iar apoi, văzând că nu are succes, s-a afișat cu fosta lui iubită, Sophie, pentru a o face geloasă. Erikăi i s-a frânt inima când i-a văzut împreună, deși din punctul lui de vedere ea îl părăsise fără nici un motiv. Este distrusă sufletește, realizând că nici o pierdere de până atunci nu însemnase nimic în comparație cu ce simțea în acel moment.

”Mai pierdusem și alți oameni. Știam cum să-mi iau adio. Dar nu-mi aminteam să fi suferit cândva la fel de mult. Sensul vieții mele, motivul pentru care mă trezeam în fiecare dimineță, tot ce-mi dădea până atunci speranță îmi fusese răpit.”

”Cea mai mare iubire a mea se transformase în cea mai mare pierdere.”

În același timp James, care văzuse urmele lăsate de palma lui Daniel pe obrazul ei, era convins că Blake o brutalizase și de aceea s-au despărțit și își intensifică eforturile să o cucerească.

Totuși, în ciuda faptului că James se purta foarte grijuliu și simțea o oarecare atracție față de el, Erika realizează că, pentru ea, Blake va rămâne singurul bărbat pe care-l putea iubi.

”Și atunci mi-am dat seama: Blake era singurul pe care aveam să-l las vreodată să se apropie de mine. Cumva el prinsese rădăcini în sufletul meu și asta nu avea să se mai schimbe, indiferent cât de multe și pătimașe întâlniri ocazionale aș fi avut cu James.”

Blake își intensifică atacurile emoționale asupra ei, afișându-se cu Risa, angajata ei. A fost momentul în care Erika a clacat și s-a dus la el la birou să-i ceară socoteală, moment pe care Blake îl aștepta cu nerăbdare, recunoscând că scopul lui a fost să o provoace intenționat, făcând-o geloasă și mărturisindu-i că nici Sophia, nici Risa nu contau pentru el și că nu avusese nicio relație cu nimeni de când o întâlnise pe ea. Mai mult, indiferent cât ar fi durat și indiferent ce ar fi presupus, era hotărât să facă orice pentru a o aduce înapoi.

”- Indiferent ce te-ar fi luat de lângă mine, o să îndrept lucrurile, îți promit!

– Situația asta n-ai cum s-o îndrepți, Blake.

– Pe naiba! Aș face orice ca să te aduc înapoi. Înțelegi? Orice!”

Rugămintea sfâșietoare din glasul lui a copleșit-o pe Erika, toate sentimentele ei izbucnind la suprafață și mărturisindu-i lui Blake ceea ce el dorea cu disperare să audă.

”- Te iubesc foarte mult!”

Blake o imploră să lupte, să nu renunțe la relația lor.

”- Atunci nu renunța la noi. Iubește-mă, fir-ar să fie! Te rog, scumpo! Lasă-mă să te iubesc și eu pe tine!”

Iubirea necondiționată a lui Blake, care nu încetase nicio clipă să lupte pentru ea chiar dacă nu înțelesese motivul pentru care îl părăsise, îi insuflă curajul lui Erika să-l înfrunte pe Daniel și să încerce să găsească o cale prin care să poată să fie din nou împreună.

Personaje puternice și fascinante, momente tensionate, altele foarte fierbinți, replici incitante, sentimente arzătoare, drame și trădări, toate te țin în priză de la începutul până la sfârșitul cărții, iar după ce dai ultima filă aștepți cu nerăbdare să citești următorul volum din serie.

Cărțile autoarei Meredith Wild pot fi comandate pe edituratrei.ro,libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, dol.ro, librariadelfin.ro

Recenzii Editura Trei

Recenzii Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți Meredith Wild

 

42 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *