Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Aventura Unicornului, seria Prinţesele din Ponilandia de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Aventura Unicornului

(A Unicorn Adventure – 2013)

Prinţesele din Ponilandia

Chloe Ryder

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: 2018
Nr. de pagini: 120
Traducere Mihaela Pogonici
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
Pippa şi Praf-de-Stele o urmează pe prinţesa Miere în misterioasa Pădure din Nori. Acolo dau peste un… unicorn! De la el află despre copacul fermecat din mijlocul pădurii. De cât curaj au nevoie eroinele din Ponilandia pentru a înfrunta libelulele de foc şi a găsi o nouă potcoavă fermecată?
Urmăreste toate aventurile din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Fiecare volum începe prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prinţesa Cristal, Prinţesa Nor Alb, Prinţesa Praf-de-Stele, Prinţesa Miere, Prinţul Iute-ca-Vântul, Prinţul Cometa și Prinţul Furtună.
După cum ştiţi din volumele anterioare, cele opt potcoave care păstrează magia Ponilandiei au dispărut. Fără aceste potcoave, Ponilandia ar dispărea. În Ziua Solstiţiului de Vara acestea îşi refac energia magică. Doar un miracol iar putea salva!
În acest volum aventura merge mai departe şi facem cunoştinţă cu alte personaje fermecătoare care le vor ajuta pe fetiţă şi pe ponei la găsirea unei alte potcoave.
Volumul patru începe cu repetiţia pentru Concertul Regal, care se ţine în fiecare an de Ziua Solstiţiului de Vară şi care este un omagiu adus Ponilandiei şi potcoavelor. Această repetiţie nu o ajută vocal deloc pe prinţesa Miere, care nu reuşeşte să atingă notele înalte şi vocea ei sună ca o scarţâială. Supărată că Praf-de-Stele comentează de vocea ei, prinţesa Miere pleacă de la repetiţie şi se îndreaptă către Pădurea din Nori, un loc despre care se spune că este bântuit. Pippa şi Praf-de-Stele se iau după Miere, mai ales că Pippa trebuie să îşi ceară scuze pentru comportamentul ei. Miere le spune că merge în Pădurea din Nori pentru a se întâlni cu prietena ei, Aurora, singura care nu râde de ea.
Pippa şi Praf-de-Stele o urmează pe Miere în Pădurea din Nori, unde au parte de o adevărată surpriză. Prietena prinţesei Miere este un unicorn, şi nu orice fel de unicorn, este copia mai mică şi mai delicată a prinţesei Miere. O să aflaţi, dacă citiţi cartea, că fiecare ponei din Ponilandia are o copie în Pădurea din Nori, un unicorn.
În mijlocul acestei pădurii există un copac cântător, care avea melodii magice şi de care unicornii erau foarte încântaţi, dansau şi cântau în jurul lui. Care credeţi că era magia copacului? Sunteţi isteţi, aţi ghicit! Pe ramurile copacului se află una dintre potcoave. Misiunea Pippei şi a poneiului Praf-de-stele a fost şi de data aceasta una grea şi recuperarea potcoavei a fost cu peripeţii. Oare credeţi că Ielele Nopţii au avut un amestec în această nouă aventură? Vă las să citiţi ca să descoperiţi voi singuri.
Totul este bine când se termină cu bine, dar au fost găsite doar cinci potcoave şi zilele rămase sunt puţine. Oare va reuşi Pippa să găsească şi restul potcoavelor? O să aflăm în volumele viitoare.
Această carte a fost minunată pentru fetiţa mea. Apariţia unicornilor în poveste a fost un plus pentru carte şi Irina a stat cu sufletul la gură până la terminarea cărţii.
Îmi place foarte mult coperta, de un verde încântător care te face să deschizi repede cartea pentru a citi mai departe aventura personajelor.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor!

Cartea Aventura Unicornului, seria Prințesele din Ponilandia de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *