Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Aventuri în Țara Virtuților de Alec Blenche, Editura Univers

Aventuri în Țara Virtuților

Alec Blenche

Editura Univers

Colecția Unicorn

Ilustrații: Doina Zavadschi

Nr.pagini: 53

An apariție: 2018

Vârsta: 3-5 ani

Vârta: 5-7 ani

„Un stil de viaţă sănătos se bazează în primul rând pe iubire şi respect. Iubire şi respect pentru orice formă de viaţă care există pe planetă. Vorbim aici atât de animale şi de plante, dar şi de oameni. Deci trebuie să te iubeşti şi să te respecţi şi pe tine.“ Acesta este crezul lui Alec Blenche.

Vegetarian de peste zece ani, Alec este și nutriționist raw vegan (curs David Wolfe la BodyMInd Institute), tehnician nutriționist (curs ANATECOR), câștigător al Bursei Acts of Education în cadrul Hippocrates Health Institute, fitoterapeut – (curs ANATECOR), și are studii universitare și postuniversitare în Drept și Pedagogie Muzicală.

În ultimii ani a participat la numeroase emisiuni de televiziune și radio și a organizat și susținut o serie de prezentări, workshop-uri pe teme de nutriție și alimentație sănătoasă,  precum și tabere de detoxifiere și de gătit hrana vie.

Promotor al unui stil de viață împlinit și sănătos, Alec îi sfătuiește pe părinți să-i deprindă pe copiii lor să trăiască astfel prin puterea exemplului lor, implicându-i pe copii în activități de cunoaștere și îmbunătățire personală. Este vorba de lucruri simple, precum plimbările în natură, îngrijirea plantelor, preparatul meselor în familie. Pentru copii este esențial să facă multă mișcare și să se joace mult, să mănânce alimente sănătoase, dar și să-și hrănească mintea cu cărți potrivite cu vârsta lor, care să le stimuleze imaginația, empatia și curiozitatea.

În urma unui program de sănătate desfășurat într-o școală din Constanța, Alec Blenche a  scris prima sa carte pentru copii: Erus și Valea Răbdării. Aventurile micului Erus și ale prietenului său, Alpi, un măr care… vorbește, s-au bucurat de un asemenea succes, încât continuarea lor, Erus și Valea Generozității, a venit într-un mod firesc. Părinții și copiii sunt încântați de cărțile acestea care vorbesc în fraze simple și convingătoare despre respectul față de natură și față de tot ceea ce este viu, despre răbdare, generozitate și iubire.

”Alec Blenche reușește în Aventuri în Țara Virtuților un lucru aproape imposibil: să explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia. Folosind limbajul magic al imaginației, pe care toți copiii îl stăpânesc atât de bine, Alec face o minune în și prin cartea lui: ne învață pe toți să fim oameni. E un volum de mare preț pentru noi toți, copiii îl vor iubi, iar noi, părinții, vor fi recunoscători pentru așa un dar.” - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Cartea cuprinde și două cântece: Emma și Familia noastră.

Aventuri în Țara Virtuților este o fermecătoare carte pentru copii care reușește, pornind de la o călătorie imaginară a unei fetițe Emma în Țara Virtuților, să explice prin câteva povestioare încântătoare, în cuvinte simple și ușor de înțeles, rolul fiecărei Virtuți și de ce e aceasta importantă.

Aș dori să remarc și grafica, extrem de reușită și sugestivă, care reușește să întărească și să fixeze foarte bine mesajul textului.

Fiecare Virtute este reprezentată de un personaj reprezentativ și este interesant de urmărit și interacțiunea dintre acestea.

Regina Virtuților este, bineînțeles, Iubirea. Mi-a plăcut mult povestea acesteia. Cândva, Țara Virtuților avea un rege pe care îl chema Frică-frică, iar sub oblăduirea lui trăiau și Ne-virtuți precum: Zgârcenia, Lașitatea, Înfumurarea, Nepăsarea, Gelozia, Trădarea, Graba. Însă, într-o zi în Țara Virtuților s-a născut o fetiță specială, cu o inimă atât de mare și de bună, încât orice Virtute sau Ne-virtute se întâlnea cu ea se umplea de bucurie. În cele din urmă, fetița a reușit să-l cucerească și pe Regele Frică-frică, ce a dispărut pur și simplu după aceea, la fel ca toate Ne-virtuțile, dovedind că iubirea poate învinge orice.

”- Păi, numai dacă te uiți la masa noastră și la Virtuțile care stau la ea, îți vei da seama că Iubirea este și curajoasă, precum domnul Curaj, este și loială, precum domnul Loialitate, este și plină de compasiune, precum domnișoara Compasiune, și este, bineînțeles, modestă. Mai mult, este generoasă, iertătoare, respectuoasă și sinceră. Iubirea încununează toate Virtuțile din Țara Virtuților.”

La sfârșitul cărții se face o recapitulare a tuturor Virtuților, fiecare imagine fiind însoțită de un mesaj cheie, foarte sugestiv și ușor de reținut.

 

Vă recomand cartea, pe cei mici cu siguranță îi va încânta, iar pentru părinți și bunici se va dovedi un ajutor de nădejde pentru a-i face pe copii să înțeleagă ce înseamnă loilitatea, compasiunea, modestia, sinceritatea, încrederea, respectul, descoperind totodată că iubirea le cumulează pe toate și poate învinge orice.

Cartea Aventuri în Țara Virtuților de Alec Blenche poate fi comandată pe edituraunivers.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Univers

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii cărți Alec Blenche

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Colecția Unicorn

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *