Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor de Anna Noua – recenzie

Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor

Anna Noua

Ilustrare și editare: Dumbrava Minunată a Clarei

Nr. pagini: 50

Din nota autoarei: „sunt Anna Noua, mamă, soție, cadru didactic și autor de cărți pentru copii. Odată cu etapa maternității am înțeles că acesta este cel mai important rol din viața mea. Așa au început și poveștile. Seara, la culcare, inventam povești pentru fiecare „dramă” inopinată și mi-am ajutat copilul să facă față cu bine provocărilor zilnice. Încă scriu povești, dar am schimbat puțin direcția spre dezvoltare personală, căci în punctul acesta suntem noi, acasă. Mi-am dorit să împărtășesc informațiile dobândite pentru că misiunea mea este de a ajuta părinții și copiii, în egală măsură.”
”Cartea ”Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor” este o poveste fascinantă, în care îmi propun să măresc gradul de conștientizare a copilului față de pericolele tehnologiei care ne-a invadat viața.”
„Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor” – o carte numai bună pentru a trage un semnal de alarma nu doar copiilor, dar și adulților, despre impactul negativ al tehnologiei.
Cartea „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor” e o poveste foarte simpatică despre modul în care o fetiță ajunge să ia contact cu emoțiile, aflate într-un mare impas: din cauza timpului petrecut de adulți și copii deopotrivă cu gadget-urile zilelor noastre, emoțiile au început să dispară, fiind înlocuite cu un mare gol, numit Indiferență.
Oamenii au început să se ignore unii pe alții, dar și să renunțe la vechile lor hobby-uri.
„Clarisse: – Oooo, vai! Cine este vinovatul pentru situația asta?
Supărăciosul: – Vinovații, poate vrei să spui. Vinovații sunt Televizorul, Tableta, Telefonul și Computerul!! Ei sunt răii care fac să dispară toate emoțiile și transformă oamenii în niște ființe neplăcute: agitate, morocănoase, mereu grăbite, nemulțumite și chiar indiferente la cei din jurul lor! Era o perioadă când copiii, dar și adulții, petreceau un timp potrivit folosindu-le, dar acum, la orice pas, la orice vârstă, în orice loc, oamenii sunt dependenți de aparatele astea! Sunt oameni care și-au pierdut controlul în favoarea tehnologiei și mai rău, sunt părinți ce nu-și dau seama care sunt consecințele când își lasă copiii necontrolat în fața Televizorului, Tabletei, Telefonului și Computerului… „
Fetița primește de la ghidul său în această lume specială niște obiecte magice, pe care le poate folosi pentru a elibera emoțiile acestea ajunse prizoniere, iar țelul său este de a accesa Conștiința. Finalul fericit al poveștii reașază lucrurile în ordine, cel puțin în ceea ce o privește pe Clarisse, eroina poveștii.
Cartea are coperți rezistente și ilustrații reprezentative, fiind un adevărat ghid pentru copii, care să-i ajute și îndrume în gestionarea emoțiilor.

Cartea de povești „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emotiilor” poate fi comandată dacă luați legătura cu autoarea pe pagina de Facebook Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor

De asemenea, cartea „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emotiilor” poate fi comandată de pe clarissesiemotiile.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

10 Comments

Spune-ți părerea!