Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Aventurile lui Andrei de Em Sava, Editura SIONO

Aventurile lui Andrei

Em Sava

Editura SIONO

Ediție bilingvă: Română/Franceză

Versiune franceză de Paulina Popescu, Francois Mallette

Ilustrațăii: Em Sava

Nr. pagini: 132

Anul apariției: 2021

Absolventă a Facultatii de litere  din cadrul Universității Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Ela Mihu, cunoscută ca autoare sub pseudonimul Em Sava, locuiește de 18 ani la Toronto. A fost profesoară de limba română la un liceu din Cluj, apoi a predat româna la Școala Internațională. Pe lângă scris, face corectură de presă și de carte în limba română. Semnează articole în reviste tipărite și online (revista Itaca din Dublin, ziarul Observator din Toronto, Alchemia, o publicație în limba română din CanadaCatchy, La Revista) și pe blogul ei, Sweet & Salty.

Em Sava a debutat în 2018 cu romanul Pași, scris împreună cu Axel. A scris apoi romanul Ana, volumul de versuri Fluturi și alte frunze și cartea de proză scurtă Orizuru.

Patria copilăriei este vesel colorată și luminoasă, cu un perpetuu happy-end, proiectat pe cerul azuriu, traversat de fluturi transparenți. Poveștile cresc zilnic în bobocii în floare, în fiecare steluță și mai ales în razele lunii. Aventurile lui Andrei e povestea unui șoricel căruia îi cam plăcea somnicul, însă, după multe peripeții, înțelege că ascultarea este înțeleaptă și familia neprețuită.

Aventurile lui Andrei de Em Sava este o încântătoare carte pentru copii, plină de tâlc, minunat îmbogățită cu ilustrații haioase și foarte sugestive, realizate chiar de autoare.

Cartea reprezintă și un excelent mijloc de deprindere și perfecționare a limbii franceze, fiind o ediție bilingvă.

Andrei este un șoricel mic și drăgălaș, însă tare leneș și neascultător. În timp ce frățiorii lui ascultau întocmai sfaturile mamei Andreița, cea mai bună mămică de șoricei, spălându-se pe dinți, curățindu-și blănița și aliniindu-se cuminți în spatele mamei lor pentru o excursie în aer liber, Andrei visa doar să lenevească. Astfel, a făcut el ce-a făcut și s-a pierdut de mămica și frățiorii lui, ascunzându-se sub o frunză de varză și crezându-se tare șmecher.

Dar, vai! În curând a regretat amarnic actul lui de rebeliune. Pericolele pândeau la tot pasul, Mâța Câța și pisoiașii ei, Miorlănel și Albioara, abia așteptau să pună laba pe el și să-l înfulece, iar Andrei nu mai nimerea drumul spre casă. Din fericire, Andrei își va găsi câțiva aliați neașteptați, care îl vor ajuta în câteva momente de cumpănă: o vrăbiuță, o furnică și un câine.

Cei mici vor fi cu siguranță fascinați de aventurile micului Andrei și vor sta cu sufletul la gură în așteptarea deznodământului. Acțiunea este punctată, din loc în loc, cu mai multe informații și învățăminte foarte utile, ce vor fi asimilate într-un mod facil și plăcut .

Astfel, copiii vor afla ce este o poiată, precum și că șoriceii mânâncă aproape orice, dar preferă semințele de cereale, vor înțelege că legumele conțin foarte multe vitamine, iar varza este un aliment foarte sănătos, care te face mai puternic, vor descoperi că pisicile mănâncă șoricei, dar și că pisicile și câinii nu se prea iubesc, precum și alte informații interesante.

După multe peripeții pe muchie de cuțit, deznodământul este unul fericit, iar Andrei a învățat, iar odată cu el și cei mici, o lecție foarte importantă: Mămica trebuie ascultată, iar frățiorii sunt cei mai apropiați și buni prieteni.

Recomand cu drag această carte pentru copii, minunată și captivantă!

Cartea Aventurile lui Andrei de Em Sava poate fi comandată pe sionoeditura.com, libris.ro, emag.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Siono

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

 

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *