Delicatese Literare
Recenzii

Bărbații frumoși aduc necazuri de Linda Howard, Editura Miron – recenzie

Bărbații frumoși aduc necazuri

(Troublemaker – 2016)

Linda Howard

Editura Miron

Nr. pagini: 308

Traducerea: Cornelia Cernetchi

Linda Howard s-a născut în Alabama, Statele Unite ale Amercii, în august 1950 și este una dintre cele mai bine vândute scriitoare de romane de dragoste și suspans. A început să scrie încă de la vârstă de 9 ani, fiind o mare admiratoare a scriitoarei Margaret Mitchell. A scris timp de aproape 20 de ani, dar fără să publice. Abia în anul 1982 editura Silhouette Books i-a publicat prima carte. Au urmat mai mult de 25 de titluri în peste 10 milioane exemplare în întreagă lume, titluri ce i-au adus numeroase premii: B. Dalton Bestseller Award, Reviewers Choise Award. Linda Howard a împletit nuvele romantice cu cele de acțiune și suspans, satisfăcând multe gusturi în materie de lectură. Dintre ultimele apariții fac parte: „Death Angel” – 2008, „Burn” în 2009 ori „Ice” – 2009. Singură ecranizare a acestei scriitoare este „Loving Evangeline”, a două carte din seria „Duncan and Evangeline”, apărută în anul 1994. În prezent, scriitoarea locuiește în Alabama, împreună cu soțul sau.

Linda Howard a ridicat stilul romantic suspans la nivel de artă. Cărțile sale din acest gen s-au instalat imediat pe pozițiile fruntașe ale clasamentului întocmit de Goodreads “Best Romantic Suspense”, în care în primele 10 poziții se află patru cărți ale Lindei Howard: pe prima poziție Jocul Morții, pe poziția a doua După o noapte, pe poziția a șasea Bărbatul visat, iar pe poziția a noua La vânătoare de bărbați.

Linda Howard scrie niște povești de dragoste superbe. Personajele ei sunt atat de complexe… Nu dezamăgesc niciodată…“ –  Publishers Week

O autoare cu un talent de-a dreptul incredibil… Linda Howard ne trezește parcă la viață… știe precis ce anume își doresc cititorii și îndrăznește să fie mai altfel.“  – Affair de Coeur

  1. Bărbații frumoși aduc necazuri – Editura Miron – Troublemaker – 2016
  2. Dragostea învinge obstacole – Editura Miron – The Woman Left Behind – 2018 – recenzie

Un roman de acţiune, cu ritm alert, o poveste romantică în stilul inconfundabil al Lindei Howard.

Pentru Morgan Yancy, liderul unei echipe paramilitare de operaţiuni speciale în cadrul CIA, slujba este întotdeauna pe primul loc. Totuşi, cînd este surprins într-o ambuscadă şi aproape că moare împuşcat, superiorul lui se hotărăşte să afle cine a pus la cale urmărirea şi lichidarea membrilor echipei sale de elită - dar mai ales de ce. Foarte mare este îngrijorarea că duşmanul lui necunoscut va lovi din nou, aşa că Morgan este trimis într-un loc izolat, unde va trebui să rămînă vigilent şi i se spune să-şi protejeze anonimatul. Ajuns în casa femeii speciale, care-i oferă adăpost, se vede obligat să o apere, în timp ce o ameninţare îl pîndeşte din umbră. Aceasta se dovedeşte cea mai periculoasă misiune a lui de pînă acum, fiindcă este forțat să acţioneze şi să rămînă neobservat.

Angajată cu jumătate de normă ca şefă a poliţiei într-un orăşel montan din Virginia de Vest, Isabeau "Bo" Maran, poate spune că şi-a făurit viaţa pe care o doreşte. Are prieteni, un câine şi ceva bani economisiţi la bancă. Într-o zi Morgan Yancy apare la uşa ei. Bo nu are nevoie de un bărbat misterios în viaţa ei - mai ales unul seducător, secretos şi aducător de necazuri, cum este Morgan. Cu cât amîndoi opun rezistenţă atracţiei fierbinţi pe care o simt unul faţă de celălalt, cu atît Morgan şi Bo devin mai apropiaţi; cu toate că ea ştie că el ascunde ceva. Descoperirea adevărului o poate costa pe Bo mai mult decît este dispusă să plătească.

Linda Howard este una din autoarele mele preferate din genul romantic suspans, astfel că, atunci când am descoperit cartea Bărbații frumoși aduc necazuri pe stoc pe libris.ro, nu am putut rezista ispitei.

După un început în forță, în care eroul principal, Morgan Yancy, este prins într-o ambuscadă, fiind grav rănit, acțiunea se temperează, savurăm aerul liniștit al unei localități de munte, cu micile ei drame și personaje pitorești, pentru ca pericolul și suspansul să crească la cote maxime în final.

Pentru Morgan Yancy, viața curge într-un ritm trepidant, având adrenalina în sânge. Membru al unei echipe paramilitare de operațiuni speciale din cadrul CIA, Morgan se află mereu în miezul acțiunii, asumându-și riscuri imense pentru a-și îndeplini obiectivele.

Cu toate acestea, era să-și piardă viața nu atunci când se afla într-o misiune de serviciu, ci într-una din pauzele de relaxare.  Doar reflexele câștigate în ani de luptă și antrenament l-au ajutat pe Morgan să nu fie lichidat definitiv. Totuși, rănile căpătate erau extrem de grave și Morgan a avut nevoie de o perioadă îndelungată de recuperare. Iar pericolul era departe de a fi trecut. Câtă vreme nu se știa cine și de ce comandase acel asasinat, viața lui Morgan era în continuare amenințată, cu atât mai mult cu cât acesta era vulnerabil, fiind nerefăcut fizic. În plus, exista temerea că exista și un turnător din interiorul sistemului, astfel că era esențial ca Morgan să fie dus într-o locație izolată, de care să știe cât mai puțină lume.

Axel MacNamara, superiorul lui Morgan a găsit soluția perfectă, împușcând doi iepuri dintr-o dată. Sora lui vitregă, Isabeau Maran (Bo), era angajată cu jumătate de normă ca şefă a poliţiei într-un orăşel montan din Virginia de Vest. În scurtul timp cât mama lui Bo și tatăl lui Axel fuseseră căsătoriți, ei doi se înțeleseseră ca șoarecele cu pisica, iar el se gândea cu satisfacție că avea din nou ocazia de a o scoate din sărite.

Bo nutrea și ea aceeași antipatie profundă față de temporarul ei frate vitreg, astfel că să-i facă pe plac era ultima ei dorință, însă Axel își făcuse bine temele. Printr-un concurs nefast de împrejurări, Bo acumulase o datorie importantă la bancă în urma unei investiții neinspirate într-un proiect imobiliar, rămânând cu respectiva construcție pe cap, motiv pentru care se și mutase în respectiva locație și acceptase acel post de șef de poliție cu jumătate de normă, în completare la meseria ei în marketing, pe care o făcea din pasiune, dar care nu-i aducea prea mulți bani. Iar acum venea fratele ei și-i făcea o ofertă tentantă: să scape de toate datoriile în schimbul găzduirii acelui străin misterios pe o perioadă limitată de timp. Despre întreaga dimensiune a pericolului pe care le implica acea sarcină aparent simplă, Axel a preferat să fie laconic.

Deși ar fi vrut din răsputeri să-i arunce în față oferta fratelui ei, rațiunea a primat în cele din urmă și Bo a acceptat să-l primească pe bărbat.

Chimia dintre Bo și Morgan evoluează repede, cu atât mai mult cu cât Morgan reușește să o cucerească și pe Tricks, adorabila și inteligenta cățelușă golden retriever a lui Bo.

Umorul savuros al autoarei condimentează din plin și această carte. M-au amuzat multe replici dintre cei doi protagoniști.

Funcția de șef de poliție dintr-un mic orășel de munte nu este nici ea lipsită de riscuri. În plan secundar asistăm la o dramă locală, băiatul unui puternic om de afaceri din regiune reacționând violent atunci când a fost părăsit de soția lui, o tânără localnică săracă.

Pe măsură ce ne apropiem de final, tensiunea crește și suspansul se amplifică, însăși viața lui Bo ajungând să fie pusă în pericol atunci când dușmanii lui Morgan reușesc să-i descopere locația.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri toate întâmplările din carte, precum și deznodământul.

Recomand cu drag cartea iubitorilor genului romantic-suspans, iar eu abia aștept să citesc următoarea carte din serie!

Cartea Bărbații frumoși aduc necazuri de Linda Howard poate fi comandată pe libris.ro

Listă cărți Linda Howard

Recenzii și prezentări cărți Linda Howard

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *