Delicatese Literare
Prezentari carti

Bartleby, copistul de Herman Melville – Editura Litera, Colectia SHORT STORIES – mici capodopere ale literaturii anglo-americane, in ediție bilingva romana–engleza

Bartleby, copistul (Bartleby, the Scrivener)

Herman Melville

Colecția de capodopere ale literaturii anglo-americane, în ediție bilingvă română–engleză – SHORT STORIES 
Herman Melville (1819–1891) a fost un prozator și poet american, autor al unor romane de aventuri captivante având ca fundal peisajul marin și exotic – Cojocelul alb, Moby Dick (capodopera sa), Billy Budd, marinarul – și creator de tipuri umane deosebit de puternice. A fost de asemenea un maestru al povestirii, printre narațiunile sale de mici dimensiuni numărându-se Bartleby, copistul și Benito Cereno. Opera sa, care evocă relațiile dure dintre oamenii mării sau aspirația eroului romantic către un ideal inaccesibil, îl situează pe Melville printre scriitorii reprezentativi de limbă engleză ai secolului al XIX-lea.
Cu ajutorul acestor povestiri captivante puteți să vă exersați și să vă sporiți cunoștințele de limba engleză, descoperind în același timp, în versiune integrală, creații nemuritoare ale unor mari scriitori – clasici și contemporani – intrați în canonul literar universal.
Puteți confrunta, pagină cu pagină, textele în engleză cu traduceri românești de cea mai bună calitate, pentru a vă nuanța și îmbogăți înțelegerea originalului, și puteți să vă notați pe margini cuvinte și expresii noi sau observații utile.
Sursa: Editura Litera

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *