Delicatese Literare
Prezentari carti

Biblioteca invizibilă de Genevieve Cogman, seria Biblioteca invizibilă, Editura Nemira, Colecția Armada

Biblioteca invizibilă

(The invisible library – 2015)

Genevieve Cogman

Editura Nemira

Colecția Armada

Nr. pagini: 312

Traducător: Iulia Dromereschi

Prima parte din seria Biblioteca invizibilă/ The Invisible Library Series

Genevieve Cogman a pornit pe drumul literaturii de la o vârstă fragedă, cu operele lui Tolkien și cu povestirile despre Sherlock Holmes. Și nu a mai privit niciodată înapoi. Dar, într-o notă poate mai prozaică, ea deține un masterat în Statistică aplicată în medicină și a cochetat cu o diversitate de slujbe: a scris cod pentru programe cu profil clinic, a fost analist de date și specialist în clasificări.

Deși Biblioteca invizibilă este romanul ei de debut, a mai lucrat pe cont propriu ca autoare de scenarii pentru jocuri de rol. Seria Biblioteca invizibilă mai conține romanele The Masked CityThe Burning Page și The Lost Plot.

Pasiunile lui Genevieve Cogman includ realizarea de cuverturi din petice, crearea de bijuterii din mărgele, tricotatul și jocurile pe calculator. Locuiește în nordul Angliei.

Irene este un agent special al Bibliotecii, organizația secretă care strânge cele mai importante cărți din toate universurile paralele. Alături de Kai, enigmaticul ei ucenic, este trimisă într-o Londra infestată de haos, unde legile naturale sunt modificate de supranatural și magie. Misiunea lor? Să recupereze o varianta unică a poveștilor Fraților Grimm.
Ajunși acolo, Irene și Kai sunt prinși într-un labirint de pericole, indicii contradictorii, societăți secrete, dragoni, vampiri, reptile din metal și roboți controlați prin magie. Nu doar viețile lor și reputația Bibliotecii sunt în pericol, ci realitatea însăși.
Bibliofilii o să adore această carte! Cogman scrie impecabil un fantasy distractiv, cu personaje complicate, multă acțiune și o lume bine construită și fermecătoare. – Library Journal
Fragment din cartea „Biblioteca invizibilă” de Genevieve Cogman:

„- Deschide-te către Bibliotecă! rosti ea, conferind cuvântului „Biblioteca” întreagă să valoare, și simți cum tatuajul de pe spatele ei se mișcă și se răsucește, în timp ce se stabilea conexiunea.
A urmat un moment perfect normal de conștientizare și presiune, de parcă un lucru imens și de neimaginat i-ar fi răsfoit paginile mințîi. A durat, că întotdeauna, puțîn prea mult să fie suportabil, dar apoi ușa s-a cutremurat sub atingerea ei și s-a deschis.
Brusc, zgomote îndepărtate indică faptul că urmăritorii săi reușiseră să între. Mai zăbovi o clipă cu părerea de rău că nu avusese timp să mai înșface alte cărți și apoi pași repede înăuntru. Când ivarul se închise în spatele ei, se reatasa lumii pe care o lăsase în urmă. Ori de câte ori l-ar fi deschis ei acum, ar fi dat doar spre biroul căruia îi aparținuse de la început. Nu o puteau urmări aici.
Se afla în Biblioteca. Nu în orice bibliotecă, ci în BIBLIOTECA.
Rafturi înalte se înălțau de o parte și de altă, prea înalte și prea pline de cărți că să poată vedea ce se află dincolo de ele. Spațiul îngust din față ei abia dacă era suficient să îi permită să se strecoare. Pantofii ei lăsară urme umede în praf, iar ea pași peste trei teancuri de notițe abandonate, îndreptându-se spre zona luminată din depărtare. Singurele zgomote erau niște scartaieli vagi, care veneau de undeva din stânga ei, neregulate și nesigure, asemenea pendulărilor lente ale unui leagăn pentru copii.
Spațiul stramt se deschise brusc într-o încăpere mai vastă, lambrisată. Privi în jur, dar nu putu să își dea seama unde se află. Cărțile de pe rafturi erau tipărite, iar unele dintre ele arătau mai moderne decât oricare dintre cele disponibile în lumea alternativă pe care tocmai o părăsise – însă asta nu dovedea mai nimic.”

Cărțile din colecția Armada se pot comanda pe nemira.roelefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.rocarturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *