Delicatese Literare
Recenzii

Bilete înveninate de Vi Keeland și Penelope Ward, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Bilete înveninate

(Hate Notes – 2018)

Vi Keeland și Penelope Ward

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Daniela Purgaru

Nr. de pagini: 352

An apariție: 2020

Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topurile New York Times, Wall Street Journal și USA Today. Cu milioane de exemplare vândute, titlurile sale au apărut în peste o sută de liste de bestselleruri și sunt traduse în 26 de limbi. Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani. Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

Penelope Ward este autoare de bestselleruri #1 din topul Wall Street Journal, precum și din topurile New York Times și USA Today. A crescut în Boston, alături de cei cinci frați mai mari și și-a petrecut primii ani ai carierei ca prezentatoare TV. Trăiește în Rhode Island cu soțul, fiul și fiica lor, care suferă de autism. Cu mai mult de 1,5 milioane de exemplare vândute din cele peste 20 de romane scrise, a apărut în topul New York Times de douăzeci de ori. Cărțile sale au fost traduse în peste 12 limbi și se vând în librării din întreaga lume.

De aceleași autoare, în colecția Eroscop au apărut: Ticălos la patru ace, Mister Moneybags și Egomaniac.

Totul a început cu un misterios bilețel albastru ascuns într-o rochie de mireasă.
Ceva albastru.
Mă aflam într-un magazin cu haine vintage, unde am făcut o descoperire uluitoare.
Cusut în căptușeala unei fabuloase rochii de mireasă era cel mai încântător mesaj pe care îl citisem vreodată: Îți mulțumesc că mi transformi visurile în realitate.
Numele scris în relief pe hârtia albastră era Reed Eastwood, cel mai romantic bărbat de pe pământ. Dacă fanteziile mele despre marea iubire s-ar fi oprit aici… Fiindcă de atunci am mai aflat și altceva despre Domnul cu Ochi Strălucitori.
E arogant, cinic și provocator. Soarta a făcut să fie noul meu șef. Asta însă n-o să mă împiedice să aflu povestea din spatele ultimei sale scrisori de dragoste. Care nu s-a terminat cu Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Dar nu se compară cu povestea dintre noi. Care e mai înflăcărată, mai pasională și mai surprinzătoare decât tot ce mi-aș fi putut imagina vreodată.
Ceva nou.
Și habar n-am cum se va sfârși…

„Keeland și Ward fac o echipă grozavă când vine vorba de povești romantice, intense și amuzante. Bilete înveninate e lectura perfectă în care să te pierzi. “ — Publishers Weekly

„Un nou hit al unor autoare celebre. Pe lângă umor, tandrețe și senzualitate, acest roman scris la patru mâini are și un impact emoțional extrem de puternic, precum și un mesaj profund despre viață și iubire.“ — USA Today’s Happy Ever After

„Odată ce te îndrăgostești de scrisul lui Keeland și Ward, o să vrei să le citești absolut toate cărțile!“ — Hypable

Bilete înveninate” este o carte încântătoare, deosebit de romantică și amuzantă, dar și foarte emoționantă! Dincolo de povestea de dragoste, care îți încălzește sufletul, și replicile pline de umor, care te binedispun, cartea îți oferă și o importantă lecție de viață, care te provoacă la propriile reflecții.

Toată acțiunea cărții stă sub semnul destinului. Charlotte și Reed s-au dovedit a fi suflete pereche, însă ar fi fost puțin probabil să se fi întâlnit vreodată, cei doi făcând parte din cercuri sociale complet diferite, dacă o conjunctură excepțională de evenimente nu s-ar fi produs.

Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva lui Charlotte cu cele din perspectiva lui Reed, dându-ne astfel ocazia să cunoaștem sentimentele și gândurile celor doi protagoniști, precum și motivațiile acțiunilor lor.

Un bilet a declanșat un întreg carusel de evenimente, cu consecințe de-a dreptul surprinzătoare.

Afectată de trădarea mârșavă a logodnicului său, Todd, pe care l-a prins că o înșela cu secretara lui, cu puțin timp înainte de nuntă, Charlotte și-a dus rochia de mireasă la un magazin specializat în rochii de lux second-hand. Acolo, o elegantă rochie de mireasă cu pene a atras-o ca un magnet, neputând rezista tentației de a o proba. Un bilețel albastru prins de rochie i-a înflăcărat imaginația, făcând-o să creadă în povești de iubire imposibil de frumoase, în care zicala ”…și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” nu este doar un basm.

”Pentru Allison…

Ea zise: “Iartă-mă că sunt o visătoare”, iar el o luă de mână și răspunse: “Iartă-mă că nu am fost aici mai devreme ca să visez cu tine.” — J. Iron Word

Îți mulțumesc că-mi transformi visurile în realitate.

Cu dragoste,

Reed”

Adorabil de visătoare și de optimistă, Charlotte s-a agățat de speranța că specia romanticilor încă există, iar ea tocmai l-a descoperit pe cel mai romantic dintre ei!

Incapabilă să reziste ispitei, Charlotte a luat rochia cu pene în locul rochiei ei de mireasă, deși era evident că era cu vreo două numere mai mică decât măsura ei.

Din păcate, Todd fusese șeful Charlottei, iar când aceasta rupsese logodna își depusese în același timp și demisia, astfel că acum Charlotte era aproape falită și fără loc de muncă. Totuși, cu firea ei deschisă și caldă, Charlotte nu căzuse în disperare din acest motiv, însă când a descoperit că Todd își anunțase o nouă logodnă la scurt timp după despărțirea lor, un declic s-a produs. Pentru a depăși șocul că a fost așa de ușor de înlocuit, în ciuda declarațiilor lui pompoase că va face orice să o recâștige, Charlotte s-a îmbătat criță și s-a agățat de iluzia nou descoperită, căutându-l pe Reed Eastwood pe Facebook (îi aflase numele întreg de pe antetul de pe bilețel). Ceea ce a găsit i-a făcut inima să o ia razna. Reed era pur și simplu superb și, dintr-un motiv obscur, se părea că nunta lui nu mai avusese, în cele din urmă, loc!

“Pulsul mi s-a accelerat și m-am trezit brusc din beție când pe ecran a apărut poza lui de profil. Acest Reed Eastwood era frumos de pica. De fapt, era atât de chipeș, încât m-am gândit că era posibil să fie fotografia unui model pe care cineva o folosea în glumă sau ca momeală. Însă, când i-am accesat fotografiile, am găsit mai multe cu el. În fiecare era și mai frumos.”

A doua zi, trezită cu o mahmureală cruntă, Charlotte își aducea aminte ca prin ceață evenimentele serii trecute. Totuși, se părea că acționase într-un fel anume, întrucât s-a trezit cu un mesaj în care i se comunica faptul că cererea ei de vizionare a apartamentului de lux a fost aprobată, domnul Eastwood fiind disponibil în seara respectivă, în jurul orei 5. Buimacă, Charlotte a căutat care fusese ultimul site pe care-l accesase, descoperind că se înscrisese ca un posibil cumpărător al respectivului apartament de lux, tranzacție mijlocită de Eastwood Properties – una dintre cele mai mari firme independente de brokeraj din lume, care făcea legătura între proprietăți exclusive dintre cele mai prestigioase și cumpărători calificați, asigurând discreție maximă pentru ambele părți implicate. Prețul de cumpărare era o bagatelă… 12 milioane de dolari! Iar Charlotte abia avea după ce bea apă! Totuși, se părea că informațiile completate de ea, dar de care nu își mai aducea aminte nimic, în formularul de precalificare fuseseră convingătoare, altfel nu ar fi fost sunată.

Încurajându-se că este un semn al destinului, Charlotte și-a pus o rochie elegantă și tocuri cui și a plecat la vizionare, pentru a-l întâlni pe subiectul fanteziilor ei din ultima vreme. Însă, în locul bărbatului sensibil și amabil la care se aștepta, a întâmpinat-o un bărbat rece, dur și arogant, care a spulberat și misterul a ceea ce scrisese ea în formularul de înscriere (anume că se ocupa cu dresajul pentru surfing cu câini 😀), precum și al acceptării ei la vizionare: a dorit să-i dea o lecție pentru că i-a risipit timpul de pomană!

”- (…) Nu ai niciun respect pentru valoarea timpului unei persoane, intri aici cu un profil complet fals și spui că eu sunt rău? Cred că trebuie să te uiți în oglindă, domnișoară Darling. Destul de surprinzător, se pare că este numele tău real. De ce ai mințit în legătură cu restul și ți-ai dat numele real e ceva ce mă depășește, ca să nu mai spun că e o idioțenie. Așa că… nu. Dacă aș fi fost rău, aș fi chemat chiar acum paza.”

Groaznic de umilită, cu toate iluziile spulberate, Charlotte a clacat și a început să plângă în hohote în toaleta ansamblului rezidențial.

“Nu plângeam doar pentru ceea ce mi se întâmplase sus. Era un plânset care se anunțase cu multă vreme în urmă… un plânset mare, în hohote, urât. Dacă emoțiile mele fuseseră în ultima vreme un montagne russe, aceasta era partea din călătorie în care îți ridicai palmele și o luai la vale cu 100 de kilometri la oră.”

Se zice că minunile se înfăptuiesc prin oameni, iar Charlotte va avea parte și ea de o șansă miraculoasă, oferită de Iris Locklear, o doamnă în vârstă, elegantă și distinsă, care a auzit-o plângând și a convins-o să i se destăinuie. La rândul ei, Iris i-a povestit o întâmplare din trecutul ei, cu evidente asemănări cu ceea ce i se întâmplase lui Charlotte, îndemnând-o totodată să nu renunțe niciodată la propriile ei visuri, mai ales când a auzit că Charlotte studiase cândva sculptura la Facultatea de Arte.

”- (…) trebuie să te prinzi cum să iubești viața pe care o ai, în timp ce muncești pentru a avea viața pe care ți-o dorești. Caută o slujbă care să-ți plătească facturile și sculptează noaptea. Și în weekenduri, a mai spus ea zâmbind. Așa nu o să mai bântui pe internet și n-o să mai trimiți solicitări false pentru proprietăți imobiliare.”

Și ca un adevărat înger păzitor, Iris i-a oferit și oportunitatea unei slujbe extrem de atractive, mai ales că existau și posibilități de avansare – cea de asistentă personală a lui Iris, ce deținea o companie de administrare a proprietăților imobiliare.

Însă, în prima zi de muncă, Charlotte avea să aibă un șoc imens: Reed era nepotul lui Iris, iar cum companiile lor derulau activități adiacente, ea urma să fie asistenta personală a amândurora!

Urmează o comedie romantică în toată regula, Charlotte și Reed se au ca șoarecele cu pisica, se tachinează și se duelează în replici verbale acide. Departe de tonul dulce din bilețelul care-i înflăcărase imaginația, biletele pe care Reed i le lăsa pe birou erau mai degrabă… înveninate!

Un incident petrecut în timp ce se întorceau de la o vizionare în vederea vânzării unei proprietăți îi forțează să petreacă mai mult timp împreună, mașina lui Reed fiind avariată și având nevoie de reparații. Charlotte văzuse o veveriță pe șosea și țipase pentru a-l atenționa pe Reed, rezultatul fiind că acesa frânase brusc și fusese lovit din spate.

Deși Reed o ironizează pe Charlotte când descoperă că ea și-a întocmit o ”listă cu nebunii” – dorințe atipice pe care ar dori să le experimenteze, la scurt timp după aceea Charlotte descoperă că Reed a început să-și elaboreze și el propria ”listă cu nebunii”.

Însă, degeaba faci liste peste liste cu dorințe, dacă nu încerci să le și îndeplinești!

La o petrecere, Reed și Charlotte și-au oferit reciproc sprijin pentru a scăpa fiecare de o companie nedorită, pretextând că trebuiau să discute despre un proiect extrem de important aflat în derulare – proiectul ”Veverița”, s-au retras împreună pe malul unui lac, Charlotte neputând rata ocazia să-și îndeplinească prima dorință de pe lista cu ”nebunii” – aceea de a înota goală într-un lac! Dovedind mult spirit cavaleresc, de care Charlotte s-ar fi lipsit bucuroasă, Reed s-a întors cu spatele în timp ce ea se dezbrăca, păzind-o de eventuali ochi indiscreți. Întrucât ea dovedise suficient curaj pentru acea auto-provocare, l-a provocat pe Reed să găsească el explicația pentru faptul că era udă leoarcă, iar el a făcut-o într-un mare stil! 😍

”- Mă plimbam cu Charlotte și discutam afaceri. Ea a văzut o veveriță alergând, nimerind în lac. Era întuneric, iar veverița dădea disperată din lăbuțe, încercând să rămână la suprafață. Atunci, Charlotte nu a stat pe gânduri și a sărit în apă ca s-o salveze… Și a reușit, i-a salvat viața.

Reed merita un premiu Oscar pentru că spusese povestea aceea ridicolă cu o mina serioasă, fără să ezite.”

Charlotte a capitulat prima și a recunoscut în sinea ei că era nebunește și iremediabil îndrăgostită de Reed și, observând că acesta nu era imun la farmecele ei, îl provoca în permanență. Reed părea că marșează, ca apoi să se retragă brusc, refuzând să-și deschidă sufletul în fața ei, lăsând-o năucită și îndurerată pe Charlotte.

Din capitolele scrise din perspectiva lui Reed, realizăm că acesta lupta din greu cu atracția și sentimentele tot mai puternice pe care le avea față de Charlotte.

Frustrarea lui Charlotte creștea din ce în ce și, totodată, și a mea! La fel ca și Charlotte, nu înțelegeam de ce Reed refuza să se implice într-o altă relație, chiar dacă era evident că Allison îi frânsese cândva inima când rupsese logodna.

Secretul lui a ieșit la iveală într-un mod cu totul neașteptat, în urma unui accident minor.

Cea de-a doua parte a cărții este deosebit de emoționantă. Mi-a plăcut mult de Charlotte, care a luptat cu toate armele pentru dragostea lui, regrupându-se după fiecare nouă respingere.

De multe ori, teama de ceea ce s-ar putea întâmpla ne împiedică să ne bucurăm de clipa prezentă. Iar o greșeală destul de frecventă este aceea de a crede că știm ce este cel mai bine pentru altcineva și să luăm decizii în numele acesteia, nerealizând că în acest fel putem să refuzăm fericirea amândurora.

Știind deja stilul celor două autoare, am fost convinsă că voi avea parte de un final fericit și, bineînțeles, nu m-am înșelat! Epilogul, petrecut după douăzeci și șase de ani după întâmplările din prezent, mi s-a părut extrem de potrivit pentru a întări mesajul de final.

Care era secretul lui Reed? Ce dorințe și-au trecut pe ”lista de nebunii” Charlotte și Reed? Care dorințe s-au îndeplinit și în ce fel? Care a fost deznodământul poveștii de iubire a lui Charlotte și Reed?

Vă las plăcerea să descoperiți singuri răspunsurile în această carte caldă și fermecătoare, care mi-a oferit o lectură extrem de plăcută, amuzantă și emoționantă, lăsându-mă cu o stare de bine la final!

Cartea Bilete înveninate de Vi Keeland și Penelope Ward poate fi comandată pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, dol.ro, librex.ro

Recenzii și prezentări cărți Vi Keeland

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *