Delicatese Literare
Prezentari carti

BIRD BOX: ORBEȘTE de Josh Malerman, Leda Edge

BIRD BOX: ORBEȘTE

(Bird Box – 2014)

Josh Malerman

An apariție: 2019

Nr. pagini: 352

Traducere de Liviu Szoke

Primul volum din Bird Box Series

DAC-AI VĂZUT CE-I AFARĂ ÎNSEAMNĂ CĂ NU VEI MAI AVEA SCĂPARE!
A apărut cel mai așteptat titlu din colecția Leda Edge! Bird Box: Orbește, scris de Josh Malerman, poate fi găsit deja în librăriile partenere și pe site-ul www.edituracorint.ro.
ACUM ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPȚIE PE NETFLIX, CU SANDRA BULLOCK ÎN ROLUL PRINCIPAL!

Malorie își crește copiii așa cum poate: cu ușile-ncuiate, draperiile trase și toate ferestrele acoperite cu saltele, să nu poată pătrunde nicio rază de lumină. Să nu poată zări ce este afară. Să nu poată desluși inamicul invizibil care a pus stăpânire pe întreaga lume și care îi transformă pe toți cei care-l privesc în criminali violenți și, în cele din urmă, în sinucigași.
Cei mici dorm încă, dar, în curând, va fi silită să-i trezească și să-i lege la ochi.
Astăzi vor risca totul. Astăzi trebuie să iasă neapărat din casă. Să plece, orbește, într-o călătorie de care depinde supraviețuirea lor.
Bird Box: Orbește este un thriller psihologic atât de bine scris, încât amintirea sa te va bântui de-a dreptul mult timp după ce îl vei fi terminat de citit.
„O carte care trebuie devorată pe nerăsuflate, printre degete. N-a mai scris nimeni o asemenea poveste de groază. Josh Malerman ne-a oferit un roman cu adevărat memorabil.” – Hugh Howey, autorul romanului Silozul
În acest thriller absolut captivant găsești o mie de tușe subtile, însă nici măcar o singură înfloritură – este atât de bine, atât de concis scris, încât i-am admirat, cu sinceritate, stilul. Josh Malerman își face treaba precum un înger înțelept, atins cu adevărat de har.” – Peter Straub, coautorul romanului Talismanul
„[Un] debut terifiant! […] Malerman […] ne ține permanent în priză datorită modului superb și neîndurător în care își așterne povestea, pe care o impregnează cu un lirism aparte […]. Un roman tulburător, care merită să fie comparat cu Păsările lui Alfred Hitchcock, cu cele mai rafinate realizări ale lui Stephen King ori cu inteligentele aventuri fantastice ale lui Jonathan Carroll.” – Kirkus Reviews
Despre autor
Josh Malerman este un scriitor american și unul dintre cei doi cantautori ai trupei de rock The High Strung. Înainte de publicarea romanului său de debut, Bird Box: Orbește (care a inspirat filmul de succes cu același nume de pe Netflix), în timp ce străbătea țara în lung și-n lat în turneu cu formația, Malerman a scris paisprezece romane, care nu au văzut niciodată lumina tiparului. În prezent locuiește în Michigan, împreună cu logodnica sa, artista și cântăreața Allison Laakko.
Ecranizare
Bird Box este un film american din 2018 regizat de Susanne Bier. Este creat în genurile postapocaliptic thriller. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich și Danielle Macdonald. Disponibil pe Netflix.

Cărțile apărute la Editura Corint / Leda Edge pot fi comandate pe edituracorint.ro, elefant.ro, libris.ro, librex.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Leda Edge

5 Comments

Spune-ți părerea!