Delicatese Literare
Recenzii

Bocănilă de Alice Clayton, Editura Paralela 45, Colecția Bestseller – recenzie

Bocănilă

(Wallbanger – 2012)

Alice Clayton

Editura Paralela 45

Colecție: Besttseller

Traducere: Adriana Ciorbaru

An apariție:  2019

Alice Clayton a lucrat peste un deceniu în industria cosmeticelor înainte de a pune mâna pe stilou (mai exact, pe laptop). Cărțile ei, scrise într-un stil senzual și plin de umor, sunt prezente azi pe lista de bestselleruri a New York Times și USA Today. Îi place să grădinărească – mai puțin să plivească –, să facă prăjituri – mai puțin să curețe bucătăria – și, într-un final, a reușit să-și convingă iubitul de o viață să o ia de soție.

1. Bocănilă – Wallbanger – 2012

2. Amor la Sausalito – Rusty Nailed – 2014 – recenzie

3. Căsuța de la malul mării – Screwdrivered – 2014 – recenzie

4. Regina frumuseții – Mai Tai’d Up – 2014

    4.5. Last Call – 2015

    4.6. One More Round – 2020

În prima noapte petrecută în fantasticul ei apartament din San Francisco, Caroline își dă seama că are acces la… aventurile nocturne ale noului ei vecin. Pereții subțiri îi permit să audă (noapte după noapte) nu doar bocănitul patului în perete, ci și răspunsul extatic oferit de ceea ce pare a fi o paradă nesfârșită de femei.

Când bocănitul amenință să o răstoarne literalmente din pat, copleșită de frustrare și îmbrăcată într-o cămășuță de noapte roz, Caroline îl înfruntă pe Simon Parker, vecinul pe care nu l-a văzut niciodată.

Tensiunea dintre ei crește, numai că, în mod cu totul neașteptat pentru eroină, la un moment dat se transformă în prietenie. Dar ce fel de relație ar putea exista între cei doi?

Cu un amestec delicios de umor și erotism, Alice Clayton oferă o poveste fierbinte și hilară, pentru care cel mai potrivit rezumat ar fi… „exasperare la prima vedere“.

Bocănilă de Alice Clayton este o comedie romantică savuroasă, plină de replici spumoase și de întâmplări hazlii.

Umorul fiind ingredientul de bază al cărții, situațiile descrise sunt adesea la limita absurdului, pentru un efect cât mai ilar.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Caroline, o tânără extrem de simpatică, cu un simț al umorului ieșit din comun.

Ambițioasă din fire, Caroline visa să-și facă o carieră în domeniul designului de interioare, având-o ca model pe șefa ei, Jillian, pe care o admira din toate punctele de vedere. Realizată profesional, Jillian avea o relație perfectă cu Benjamin, un bărbat foarte sexy, în ciuda faptului că trecuse de patruzeci de ani. Întrucât cei doi urmau să se căsătorească în curând, Jillian se mutase deja cu Benjamin, închiriindu-i cu generozitate, pe o sumă modică, lui Caroline vechiul ei apartament, spațios și foarte bine plasat.

Din păcate, încă din prima noapte petrecută în splendidul apartament din San Francisco, Caroline a realizat că exista totuși o mică mare problemă, care o împiedica să doarmă: dormitorul ei avea un perete comun cu dormitorul apartamentului de alături, iar pereții fiind foarte subțiri toate zgomotele din dormitorul vecin se auzeau perfect. Iar cum se părea că vecinul ei era un adevărat ”armăsar”, Caroline nu trebuia să suporte doar bocănitul patului acestuia în perete, ci și țipetele entuziaste ale partenerelor acestuia.

După o săptămână de insomnie cruntă, Caroline a reușit să stabilească un tipar: Simon (a aflat cu ușurință numele vecinului din țipetele înflăcărate ce răzbăteau până la ea) avea nu una, ci trei iubite pe care le rotea sistematic. Mai mult, se părea că nu avea un anumit gen preferat, cele trei iubite fiind foarte diferite ca fizic. În funcție de preferințele din pat ale fiecăreia, pe care le aflase fără să vrea, Caroline le-a dat câte un nume. Pe prima, scundă și plinuță, a poreclit-o ”Pălmuță”, ținând cont că dorea să fie plesnită la fund, pe a doua a botezat-o ”Purina”, întrucât miorlăiturile acesteia o făceau demnă de neamul pisicesc, iar pe cea de-a treia a numi-o ”Chicotitoarea”, din motive evidente.

Surprinzător, după o perioadă, zgomotele au încetat brusc, iar Caroline a putut să se bucure de un somn de calitate. Investigând cauzele, Caroline a aflat de la doi vecini că Simon era un reputat fotograf profesionist, care făcea deplasări frecvente în diferite zone ale globului.

Acalmia nu a durat mult. Simon s-a reîntors, reluându-și vechile îndeletniciri cu același entuziasm neobosit, frustrarea lui Caroline crescând exponențial, cu atât mai mult cu cât O-ul (orgasmul) ei părea să-și fi luat o vacanță pe durată nedeterminată de mai bine de șase luni, de la ultima ei întâlnire ratată.

Nu numai Caroline era puternic afectată de aventurile nocturne ale lui Simon. Clive, motanul ei temperamental, părea convins că și-a găsit perechea, fiind grozav de încântat la fiecare apariție a ”Purinei”. Am râs în hohote citind despre manifestările lui Clive auzind zgomotele scoase de ”Purina”!

”Așteptându-mă la o apariție iminentă a Purinei, i-am dat lui Clive un ciorap plin cu iarba-mâței și o porție mare de ton. Îmi puneam nădejdea că asta o să-l doboare înainte să înceapă acțiunea. Tratațiile au avut efectul opus. Băiatul meu era gata de petrecere când, pe la unu și un sfert dimineața, au trecut prin zid primele semne de Purina.

Dacă ar fi putut, Clive și-ar fi pus pe el un mini-smoching. Bătea camera încolo și încoace pe lângă perete, prefăcându-se indiferent. Totuși, când Purina a început să miorlăie, nu a mai putut să se stăpânească. Încă o data s-a lansat spre zid. A sărit de pe noptieră pe dulap și apoi pe poliță, escaladând perne și chiar o lampă pentru a ajunge mai aproape de iubita lui. Când și-a dat seama că n-o să reușească niciodată să treacă prin zid, s-a apucat să îi cânte serenade – un fel de Barry White pisicesc, cu mieunături care le egalau în intensitate pe ale Purinei.

Peretele a început să se zguduie, vestind că Simon se apropia de victorie, și m-am mirat că dincolo erau în stare să-și mențină concentrarea și ritmul de mitralieră. Era limpede că dacă eu îi puteam auzi, și ei auzeau serenade lui Clive. Cu toate că dacă aș fi fost trasă în țeapa lui Bocănilă-Minune, probabil că aș fi făcut, și eu, abstracție…

Pentru moment, totuși, nu eram trasă în nicio țeapă și începeam să mă enervez. Eram obosită. Eram excitată fără perspective, iar motanului meu îi ieșea din gură un bețișor pentru urechi care arăta, înspăimântător, ca o țigaretă mica.”

Tot mai afectată, Caroline a decis că era momentul  să încerce o reconciliere cu O-ul ei pereche. Pentru aceasta s-a îmbrăcat cu o cămășuță roz sexy, gen Baby Doll, a pus o muzică potrivită (INXS) și a chemat în ajutor, în fanteziile ei, toată ”artileria grea”: Jared Leto, Matt Damon, iar la final ”piesa de rezistență” – George Clooney. Când se părea că, în sfârșit, cel din urmă avea ”să spargă gheața”, a început concertul de băcănituri de alături, iar George Clooney s-a retras, profund jignit de întrerupere, din fantezia lui Caroline, lăsând-o pe aceasta nesatisfăcută și din cale afară de nervoasă.  Până aici! Caroline a decis că s-au depășit toate limitele puterii ei de suportabilitate și că se impuneau măsuri radicale și imediate. Nemaiținând cont cum era îmbrăcată, Caroline a început să bată frenetic în ușa vecinului, cerând o confruntare imediată.

”M-am dus la ușa de la intrare. Călcâiele îmi bubuiau pe dușumeaua din lemn de esență tare. Eram mai mult decât furioasă. Eram lividă. Fusesem atât de aproape. Am deschis ușa cu forța a o mie de O-uri mânioase, care zăceau încătușate de veacuri. Am bătut tare și lung, așa cum tocmai era s-o facă Clooney. Am bătut iar și iar, neslăbind ritmul, nerenunțând. Am auzit pași venind către ușă, dar tot nu m-am oprit. Frustrarea acumulată în cursul zilei și al săptămânii și al lunilor fără O se dezlănțuise.”

Bineînțeles, după cum se și aștepta Caroline, bărbatul care i-a deschis ușa era un exemplar masculin superb, ambii analizându-se, mai mult sau mai puțin subtil, din cap până în picioare. Rezultatul duelului verbal, plin de replici sarcastice, a fost nedecis, confruntarea rămânând deschisă. Urmarea? În perioada următoare, activitatea vecinului a fost mai puțin zgomotoasă, în schimb Caroline a început să aibă tot felul de vise fierbinți, cu Simon în rolul principal.

Curând, Caroline avea să-l cunoască pe Simon și în calitate oficială.

Caroline a fost invitată, alături de bunele ei prietene, Mimi și Sophia, la petrecerea dată de Jillian și Benjamin. Acolo, cele trei au făcut cunoștință cu Neill și Ryan, doi bărbați carismatici. Neill, un prezentator sportiv plin de mușchi, părea întruchiparea idealului masculin al lui Mimi, pe când Ryan, un programator cu alură de surfer, părea visul transpus în viață al Sophiei. Cele două perechi s-au format rapid, cei doi bărbați fiind imediat impresionați, la rândul lor, de cele două grații.

Când a apărut însă prietenul celor doi, Caroline a avut un adevărat șoc, recunoscându-l pe Simon, surprins și el la rândul lui. Simon a fost stupefiat să descopere că Mimi și Sophia erau la curent cu toate aventurile lui nocturne, cunoscându-l sub numele de ”Bocănilă”. Caroline a fost revoltată aflând că prietenii lui Simon o cunoșteau sub numele de ”Cămășuța de noapte roz”, având reputația de ”moartea pasiunii”.

Forțați în urma dezertării prietenilor lor să se întoarcă împreună acasă, Simon și Caroline au hotărât să încheie un armistițiu. Totuși, deși Caroline era clar atrasă de Simon, nu intenționa să facă parte din ”haremul” acestuia.

Surprinzător, în perioada următoare, cei doi constată că se înțeleg foarte bine, între ei născându-se o frumoasă prietenie, tachinându-se reciproc cu replici pline de un haz nebun. Dar, pe măsură ce noi evenimente se produc, pentru fiecare dintre ei devine tot mai greu să-și nege sentimentele reale pe care le avea pentru celălalt. Totuși, când unul făcea un pas în față, celălalt făcea un pas înapoi, fiecare părând speriat să nu piardă relația specială pe care o avea cu celălalt.

În ciuda impresiei inițiale, Simon s-a dovedit un bărbat foarte cumsecade și tandru, capabil atât de sentimente foarte profunde, cât și fidelitate. Abia când vom afla tragedia care s-a petrecut în viața lui pe când avea optsprezece ani vom înțelege de ce alesese acel stil de viață hoinar, lipsit de o implicare sentimentală serioasă.

Amuzant de urmărit este și relația celorlalte două cupluri – Mimi și Neill, Sophia și Ryan. Se pare că visele și realitatea nu se îmbină de fiecare dată în cel mai fericit mod. Deși teoretic fiecare dintre cele două prietene obținuse ceea ce visase dintotdeauna, Caroline a observat cu surprindere că amândouă erau atrase de partenerul celeilalte.

Cum se va termina această comedie încântătoare? Vă las plăcerea să descoperiți singuri, asigurându-vă că finalul este plin de artificii!

”Și apoi, când râsul a încetat și s-a așternut somnul, am meditat la ce ne putea aduce viitorul, mie și lui Bocănilă al meu.

Știam că nu va fi întotdeauna la fel de ușor. Dar sigur avea să fie al dracului de bine.”

Vă recomand acestă carte caldă și relaxantă, un adevărat medicament de bună dispoziție!

Bocănilă de Alice Clayton  poate fi comandată pe edituraparalela45.ro, elefant.ro, libris, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

 

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *