Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau de Fredrik Backman, Editura Art, Colectie: musai

4

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău

Fredrik Backman

Editura Art

Colecție: musai

Traducere din limba suedeză de Andreea Caleman
Titlu original: My Grandmother Asked Me to Tell You She’s Sorry

 

Autorul bestsellerului internațional Un bărbat pe nume Ove
Fredrik Backman este editorialist, blogger și unul dintre cei mai populari scriitori suedezi contemporani. Cărțile sale au fost traduse în peste treizeci și cinci de limbi. Trăiește la Stockholm împreună cu soția și cei doi copii ai săi. Romanul său de debut Un bărbat pe nume Ove, tradus de asemenea la Editura Art, a cunoscut un succes mondial.
Elsa are șapte ani și o inteligență tăioasă și necruțătoare care o face să fie diferită, dar și marginalizată. Singura care o înțelege și care-i cultivă aplombul este bunica, fost medic în zone calamitate, privită la rândul ei de ceilalți drept o nebună excentrică. Pentru că „toți copiii au nevoie de supereroi“, bunica inventează pentru Elsa povești unde toată lumea este diferită și nimeni nu trebuie să fie normal, iar scopul este să o pregătească pentru ceea ce urmează să afle și să i se întâmple în viață. Personajele din poveștile bunicii – care se dovedesc a fi nimeni alții decât vecinii ei de bloc – îi vor fi alături în evenimentele care o vor lua cu asalt.
Acest roman, care demolează clișeele privind normalitatea, îi va inspira negreșit pe bunici în relația cu nepoții lor și va încânta cititorii de toate vârstele. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău este o carte despre diversitate și acceptare.
O carte înduioșătoare, amuzantă și inteligent scrisă.“ Kirkus Reviews
Ia-ți cu tine șervețelele atunci când începi să citești Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, dar ia-ți și simțul umorului. Este genul acela de roman pe care dacă-l ratezi, n-o să ți-o ierți niciodată.“ Business Insider
Romanul lui Backman, care aduce în prim-plan relația înduioșătoare dintre o bunică și nepoata ei, este un omagiu încântător adus puterii poveștilor de a vindeca și consola.“Booklist
Fredrik Backman are un talent excepțional de a crea povești deopotrivă credibile și ireale.“ St. Louis Post-Dispatch

 

About Author

4 comentarii

  1. După ce am citit prima carte apărută la noi scrisa de acest autor, care mi-a plăcut mult, acum îmi doresc sa o citesc si pe aceasta. Am inteles ca este cu o bunica, Ove mi s-a părut ca un bunic… deci sunt foarte curioasă.

Lasă un răspuns