Delicatese Literare
Prezentari carti

Cainii de vanatoare de Jorn Lier Horst, Editura TREI

Jorn Lier Horst

Editura TREI

An aparitie: 2018

Nr. pagini: 414

Titlu Original: Jakthundene

Traducător: Ivone Berceanu

Roman din Seria Inspector William Wisting/ William Wisting Series

Câștigător al The Swedish Academy of CrimeWriters’ Award, The Glass Key, The Riverton Prize

Odată cu seria de mare succes despre inspectorul William Wisting, Jørn Lier Horst (n. 1970) a intrat în elita autorilor de crime din țările nordice. Lucrând că șef de investigațîi înainte să se dedice complet scrisului, Horst ne propune o rețetă literară unică, o combinație aparte de suspans și realism. Romanele sale din seria William Wisting au cunoscut un succes răsunator, cu vânzări de peste un milion de exemplare, şi au fost traduse în treizeci de limbi.
Pe lângă romanele pentru adulți, Horst ii încânta și pe cititorii mai tineri cu povești cu mistere, creând pentru ei, împreună cu ilustratorul Hans Jørgen Sandnes, seriile Detective Agency No. 2 (apărută la noi la Editura Paralela 45) și CLUE. Cărțile din seria William Wisting au înregistrat vânzări de peste un milion de exemplare și au fost traduse în treizeci de limbi.
La Editura Trei, de același autor, a apărut Casa de vacanță, roman distins cu Bokhandlerprisen 2012 și nominalizat la The Riverton Prize.
În urmă cu 17 ani, detectivul William Wisting a condus una dintre cele mai mediatizate anchete din Norvegia, deschisă în urma uciderii Ceciliei Linde. Acum însă s-a descoperit că probele au fost falsificate și la închisoare n-a fost trimis adevăratul criminal. Wisting e suspendat, iar presă simte miros de scandal. Deși și-a petrecut întreagă viață vânând infractori, de data această Wisting se simte el însuși vânat. Că să descopere ceea ce s-a petrecut cu adevărat, își da seama că trebuie să lucreze singur și sub acoperire, ajutat doar de fiica sa, Line, jurnalist de investigații.
Dar pe măsură ce timpul trece și încă o tânără dispare, șansele că Wisting să reușească în ce și-a propus par să fie tot mai slabe.
Jørn Lier Horst e unul dintre cei mai buni autori scandinavi de române polițiste. Intrigă din cărțile lui este condusă admirabil, iar personajele sunt foarte bine construite. – Yrsa Sigurdardottir
Un roman cu o structura perfectă, complex și plin de tensiune. – CrimeTime, UK
Jørn Lier Horst are talentul de a descrie atât de bine desfășurarea unei anchete polițienești, încât simți că faci parte și tu din vânătoare. – Dagens Nyheter, Suedia
Câinii de vânătoare conține toate ingredientele unui roman polițist excepțional: intensitate, o intrigă neobișnuită, personaje unice, zugrăvite cu talentul unui psiholog criminalist. – Tønsbergs Blad, Norvegia
Drepturile de ecranizare ale romanului Câinii de vânătoare au fost achiziționate de către Good Company Films din Danemarca.

Cărţile autorului Jorn Lier Horst pot fi comandate de pe libris.ro, trei.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro.

3 Comments

Spune-ți părerea!