Delicatese Literare
Prezentari carti

Călătorie magică in Orașul Măștilor de Mary Hoffman, Editura Meteor Publishing, Seria Stravaganza

Călătorie magică în Orașul Măștilor

Mary Hoffman

Editura Meteor Publishing

An aparitie: 2017

Nr. pagini: 304

Titlu original: City of Masks

E primul volum din Seria Stravaganza:

1. City of Masks – Călătorie magică în Orașul Măștilor
2. City of Stars – Călătorie magică în Orașul Stelelor
3. City of Flowers – Călătorie magică în Oraşul Florilor
4. City of Secrets
5. City of Ships
6. City of Swords
Mary Hoffman este pasionată de Italia și se pare că ideea originală ce a stat la baza scrierii romanelor a fost o excursie de familie la Veneția, în timpul căreia a asistat la un incident, la o cursă de gondole. Informațiile despre acest spațiu cultural abundă în scrierile sale și ele sunt pe cât de inedite, pe atât de captivante.
Stravaganza este o serie de romane fantasy, scrise de cunoscuta autoare britanică Mary Hoffman. Acțiunea lor se desfășoară la întretăierea a două lumi, cea reală, contemporană – locul de baștină al eroilor principali fiind Londra – și o lume fantastică, Talia, similară Italiei renascentiste a secolului al XVI-lea. 

Lucien, un băiat aparent obișnuit din zilele noastre, trece printr-o încercare cumplită și totul pare aproape fără putință de scăpare pentru el.
Din întâmplare, la un moment dat ajunge într-o altă lume, ciudată și misterioasă, aflată în alt timp, grație unui talisman magic. Acolo, în lumea aceea de demult, plină de un farmec irezistibil, află cu surprindere că el este un stravagante și are o misiune specială de dus la îndeplinire. Trece printr-o mulțime de peripeții palpitante, devine ucenicul unui magician, își face noi prieteni și își câștigă o nouă identitate. 
Viața lui se schimbă cu totul peste noapte, ca într-un vis. 
Fiecare volum al seriei are drept erou principal un adolescent care se confruntă cu o situație limită în viața sa reală și care, datorită unui talisman primit dintr-o altă lume, ajunge un stravagante, un fel de călător în timp și spațiu.

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *