Delicatese Literare
Recenzii

Callie & Kayden. Așa cum e scris in stele de Jessica Sorensen, Editura Epica – recenzie

Callie & Kayden. Așa cum e scris in stele de Jessica Sorensen – recenzie

Callie & Kayden. Așa cum e scris în stele

(The Coincidence of Callie & Kayden)

Jessica Sorensen

Editura Epica

Colecția EpicLove

304 pagini

Traducere: Elena-Andra Agafiței

1. Callie&Kayden. Așa cum e scris în stele (The Coincidence of Callie & Kayden – 2012)
2. The Redemption of Callie & Kayden – 2013
3. The Destiny of Violet & Luke – 2014
4. The Probability of Violet & Luke – 2014
5. The Certainty of Violet & Luke – 2014
6. The Resolution of Callie & Kayden – 2013
7. Seth & Greyson – 2015
8. The Evermore of Callie and Kayden – 2017
9. The Infiniteness of Violet and Luke – 2018

„În viețile noastre, există o singură întâmplare care ne unește și, pentru o clipă, inimile bat ca una singură.”

Pentru că așa e scris în stele.

După o întâmplare tragică, la numai doisprezece ani, viața lui Callie a fost distrusă. A jurat să nu povestească nimănui cele petrecute atunci și s-a închis în ea. Șase ani mai târziu, trecutul ei dureros încă îi macină viața. 
De când se știe, pentru Kayden singurul mod de a supraviețui a fost să sufere în tăcere. Cu puțină șansă și atât timp cât respecta regulile, totul decurgea normal. Dar într-o seară norocul îl părăsește și viața îi este pusă în pericol. Cu toate acestea, destinul îi surâde atunci când, din întâmplare, Callie se află în locul și la momentul potrivit ca să-l salveze.
Acum el nu-și mai poate lua gândul de la fata pe care o vedea la școală zi de zi, dar pe care nu a cunoscut-o niciodată cu adevărat. Când ajunge la aceeași universitate unde studiază Callie, el face tot posibilul să se apropie de ea. Dar Callie este reticentă și retrasă. Cu cât încearcă mai mult să facă parte din viața ei, cu atât descoperă că fata are nevoie de fapt să fie salvată.
O poveste emoționantă despre puterea dragostei și forța destinului.

Pentru fanii romanelor scrise de Colleen Hoover, Penelope Douglas, Jennifer L. Armentrout, Tammara Webber, Tracey Garvis Graves

Callie&Kayden. Așa cum e scris în stele este o carte deosebit de impresionantă, care îți atinge sufletul și te copleșește cu un val de emoții! O carte despre forța destinului, puterea speranței și magia dragostei, care poate vindeca și cele mai adânci răni sufletești!

Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva lui Callie cu cele din perspectiva lui Kayden, astfel că aflăm toate gândurile și sentimentele acestora, rezonând cu trăirile lor.

Callie Lawrence este o tânără de optsprezece ani, sensibilă și bună, fiica antrenorului echipei de fotbal a licelui. Din nefericire, o experiență traumatizantă trăită pe când avea doar doisprezece ani a schimbat-o dramatic. Dintr-un copil vesel și jucăuș, lipsit de griji, Callie s-a transformat într-o persoană introvertită și singuratică, izolându-se de toți cei din jur și neîmpărtășindu-și nimănui gândurile. Ceilalți copii au taxat-o imediat ca fiind ciudată, unii ignorând-o iar alții bârfind-o, ambele comportamente îndurerând-o pe Callie, care suferea în tăcere, fără a lua atitudine în vreun fel. Din păcate, până și părinții ei, prea preocupați de confortul lor psihic, au tratat cu superficialitate transformarea ei radicală de personalitate, fără a încerca să analizeze prea mult în profunzime cauzele care au declanșat-o, iar Callie, pentru a nu le tulbura fericirea, s-a închis tot mai mult în sine.

În ochii celor din jur, Kayden Owens pare a avea o viață perfectă. Înalt, plin de mușchi, arătos, carismatic, vedetă incontestabilă a echipei de fotbal, fapt pentru care primise și o bursă de studii la Universitatea din Wyoming, cu o situație materială prosperă și o iubită gen păpușă Barbie, Kayden părea să fi tras toate lozurile câștigătoare de la viață.

Însă aparențele înșeală de multe ori, fapt de care Callie se va convinge asistând șocată la o scenă desprinsă direct dintr-un film horror. Trimisă de mama ei să-l aducă acasă pe fratele ei Jackson, mai mare decât ea cu cinci ani, de la petrecerea organizată de părinții lui Kayden în cinstea absolvirii liceului și obținerii bursei pentru fotbal de către acesta, Callie ajunge din întâmplare aproape de casa de oaspeți a familiei Owens. Acolo, sub o lumină slabă, Callie vede îngrozită cum Kayden este bătut măr de tatăl lui, care îl lovea cu bestialitate cu pumnii în figură, continuând să-l lovească cu brutalitate cu picioarele în abdomen și în față și după ce a căzut la pământ, fără să dea vreun semn că se va opri. Surprinzător, Kayden nu făcea nici cel mai mic gest pentru a se apăra.

De fapt, ascunzându-se sub masca unui adevărat stâlp al comunității, tatăl lui Kayden era o adevărată bestie cu chip de om, care își revărsase toate frustrările pe cei trei fii ai săi, pe care-i bătea zilnic pentru cele mai neînsemnate motive. După ce cei doi frați mai mari ai săi reușiseră să plece de acasă, unul refugiindu-se în alcool iar celălalt dispărând fără a mai da vreun semn, Kayden rămăsese, încă de când avea doar zece ani, singurul sac de box al tatălui său, prea mic și neajutorat pentru a se putea apăra în vreun fel. Mai mult, mama lui, cea care ar fi avut datoria să îl apere și să îl protejeze, se prefăcea că nu observă ceea ce se petrece în casa lor, adormindu-și simțurile cu câte un pahar de vin și pretinzând că vânâtăile și alte răni de pe corpul fiului ei sunt datorate jocului de fotbal și cerându-i acestuia să-și respecte tatăl, că doar el le asigură siguranța materială… Cumplit! Nici nu știi care dintre părinți era mai rău… Tatăl, care acționa conform firii lui animalice, sau mama, care își sacrificase cu nonșalanță fiul pentru a menține o aparență de familie fericită în ochii lumii…

După ani întregi de abuzuri psihice și traume emoționale, Kayden își simțea sufletul amorțit, viitorul apărându-i sumbru și lipsit de orice bucurie. Din acest motiv nu încercase să se apere în vreun fel când tatăl lui, ieșit din minți pentru un incident minor, se transformase într-o adevărată mașinărie mortală, cărându-i pumni fără încetare. După tot iadul emoțional în care trăise atâta timp, moartea părea aproape o izbăvire…

Însă, deși era minionă și fragilă, Callie nu ezită nicio clipă în a interveni, atrăgându-i atenția domnului Owens și pretextând că era căutat de cineva în casă. Salvat în ultima clipă de la o moarte iminentă, cea mai evidentă reacție a lui Kayden este uluiala, fiind complet intrigat de motivația curajului lui Callie pentru a se amesteca între el și tatăl lui, ținând cont că propria lui mamă nu o făcuse niciodată… Cumva, gestul lui Callie l-a făcut pe Kayden să-și recapete încrederea în bunătatea umană, sădindu-i în suflet sămânța speranței…

Soarta avea să-i aducă pe cei doi față în față patru luni mai târziu, fiind studenți la aceeași facultate.

Callie reușise să-și facă primul prieten, Seth, după mulți ani după fatidica zi în care împlinise doisprezece ani. Seth era marcat, la rândul lui, de propriile experiențe nefericite din trecut. Fiind homosexual, fusese deconsirat de unul dintre colegi și tratat cu multă cruzime de ceilalți din jur, fiind ținta multor atacuri fizice și morale pline de răutate. Mai mult, iubitul lui se dezisese de el, neacordându-i nici cel mai mic sprijin moral. Atât Callie cât și Seth recunoscuseră imediat un prieten necondiționat în celălalt, fiecare deschizându-și sufletul pentru prima dată în fața cuiva, oferindu-și sprijin reciproc și sfaturi prețioase.

Kayden venise la facultate împreună cu bunul lui prieten din copilărie, Luke, cu care împărțea aceeași cameră de cămin.

Când Kayden se lovește accidental de Callie alergând după o minge, amândoi au o revelație.

Seth, observând reacția lui Callie față de Kayden, realizează că aceasta era atrasă de el și o tot încurajează să interacționeze cu el, cu atât mai mult cu cât acesta pare sincer interesat de ea.

Kayden nu încetase nicio clipă să se gândească la fata care-l salvase în mod miraculos, realizând că, deși fuseseră colegi tot liceul, el nu o cunoscuse niciodată prea bine. Abia acum remarcă faptul că era deosebit de frumoasă și cu un caracter foarte puternic, în ciuda constituției ei delicate. Deși în sinea lui se gândea că el era mult prea distrus pentru ea, Kayden nu se poate abține să nu încerce să fie mereu în preajma ei, realizând cu surprindere că era absurd de gelos pe oricine se apropia prea mult de ea.

Callie, Kayden, Luke și Seth ajung în curând să formeze un grup nedespărțit. Deși atât Kayden cât și Luke au realizat de la început orientarea sexuală a lui Seth, nu au părut să-l judece în vreun fel, împrietenindu-se imediat cu el.

Callie și Kayden sunt ca un balsam unul pentru sufletul celuilalt, descoperind împreună plăcerea micilor bucurii specifice vârstei, acceptând provocări îndrăznețe, participând la jocuri de studenție și mergând împreună la parcul de distracții.

Callie constată cu surprindere că se simțea ”ridicol de fericită” și, pentru prima dată de la trauma suferită, putea accepta atingerea unui băiat fără să se simtă amenințată. Însă demonii trecutului nu puteau fi alungați prea ușor iar Callie, după un sărut pasional cu Kayden la care participase cu mult entuziasm, o ia la fugă fără nicio explicație.

Cu o tandrețe și o răbdare impresionante, Kayden reușește să o facă pe Callie să lase garda jos și să-i mărturisească ce i se întâmplase în trecut. Iubirea lui nemărginită, în rezonanță cu propriile ei sentimente, o ajută pe Callie să facă primii pași spre vindecare, participând cu bucurie, fără reținere, la împlinirea relației lor fizice.

La rândul lui, Kayden își găsește motivația pentru a riposta în fața tatălui său, visând la un viitor plin de speranță alături de Callie.

Finalul, bulversant și șocant, te face să stai cu sufletul la gură în așteptarea volumului următor, care sper să apară cât mai repede!

Citate:

Callie:

„În viețile noastre, există o singură întâmplare care ne unește și, pentru o clipă, inimile bat ca una singură.”

”Dansez în ploaie, exact așa cum se presupune că trebuie să o fac. Este frig, dar mă simt minunat, deoarece a fost alegerea mea. În timp ce mă învârt, Kayden vine spre mine cu frică și dorință în privire, iar asta mă sperie și mă încântă. Nu știu dacă sunt pregătită pentru ce mă așteaptă dincolo de acea privire, dar vreau să aflu.”

”Cum de-a putut să-și schimbe viața mea atât de rapid cursul? Fac lucruri pe care nu le-aș face în mod normal; am încredere în oameni, simt lucruri, îmi trăiesc viața.”

”Când se apropie de mine, simt durerea, dar și cum lanțurile invizibile din jurul încheieturilor mele se rup.”

Kayden:

”Nimeni nu a mai avut vreodată nevoie de mine, pentru că nu am lăsat niciodată pe nimeni să se apropie atât de mult.”

”Dacă aș putea să o îmbrățișez pentru totdeauna, aș face-o.”

”Dau din cap, speriat de moarte. Vreau să fiu cu ea, mai mult decât orice în clipa asta. Sper doar să fac față situației, de dragul ei.”

”- Callie, ești singura persoană care m-a făcut vreodată fericit. În seara când m-ai salvat ai schimbat ceva în mine – m-ai făcut să vreau să trăiesc.”

”Când Callie mă privește cu încredere, sunt pierdut. Nimeni nu m-a mai privit așa niciodată; nimeni nu m-a mai făcut vreodată să mă simt ca acum.”

Cărțile apărute la Editura Epica se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librex.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrariadelfin.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți emoționante

Recenzii și prezentări cărți young adult

30 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *