Delicatese Literare
Prezentari carti

Camera minunilor de Julien Sandrel, Editura Trei

Camera minunilor

Julien Sandrel

Editura Trei

Colectie: Fiction Connection

An aparitie: 2019

Nr. pagini: 208

Titlu Original: La chambre des merveilles

Traducator: Ela Negreanu

 

Julien Sandrel s-a născut în 1980 la Hyeres, în sudul Franței. În copilărie, visa să se facă scriitor sau regizor. Deși pasionat de film și literatură, și-a luat licență în agronomie la Paris, apoi a făcut un master în marketing. În prezent, locuiește la Paris cu soția și cei doi copii ai lor.
Camera minunilor este romanul sau de debut, tradus în 25 de limbi. Cea de-a doua carte a lui se numește La vie qui m’attendait.
Louis are 12 ani. În dimineața în care îi mărturisește mamei lui, Thelma, că s-a îndrăgostit pentru prima oară, ea nu este atentă la el, se gândește la altceva. Supărat și dezamăgit, băiatul își ia skateboardul și pleacă în grabă.
Când traversează stradă fără să se asigure, un camion îl lovește în plin. Prognosticul doctorilor e sumbru. Dacă în patru săptămâni nu-și revine din comă, Louis va trebui deconectat de la aparate. Cuprinsă de disperare, Thelma se întoarce de la spital și găsește un carnet al fiului ei. În el, sunt notate toate „minunile” lui, adică toate experiențele pe care i-ar plăcea să le trăiască.
Thelma hotărăște să experimenteze tot ce-și propusese Louis și să-i povestească toate aceste „minuni”, în speranța că așa își va reveni din comă. Dar nu e tocmai ușor să trăiești visurile unui adolescent când ai aproape 40 de ani.
Un roman despre adolescență, despre visurile copiilor și decepțiile părinților, dar și despre nevoia de a profită de clipă prezența. – TELE 7 JOURS
Sensibilă și emoționantă. O carte minunată! – SUD – OUEST
Citiți Camera minunilor, este un român absolut încântător! Veți rade, veți plânge, va veți simți transfigurati. – TELEMATIN
Fragment din cartea „Camera minunilor” de Julien Sandrel:
Fața avocatului s-a luminat. O treaba pe cinste, dosarul era beton, niciodată un grup că Hegemonie – al cărui business se baza în întregime pe încrederea acordată de femeile din toată lumea – nu și-ar asumă riscul unui scandal sexist, ce i-ar putea atrage un boicot, pierderi de zeci de milioane de euro și o criză mediatică fără precedent. O să înceapă imediat discuții financiare care m-ar pune la adăpost de grijă zilei de mâine mulți ani de-aici înainte. După cum vedea el lucrurile, aș obține destul de ușor între cinci sute și șase sute de mii de euro, dar puteam să țintim mai sus dacă-l speriam rău pe marele manitu.
Înregistrarea uneia dintre glumele preferate ale comandantului-șef a fost trimisă avocaților de la Hegemonie. Microfonul e deschis, scenă începe. Echipele de marketing prezintă o nouă reclamă având-o în prim-plan pe Jennifer Preston-Conwell, actrița cu trei Oscaruri, urmărită de aproape 30 de milioane de fani pe rețelele sociale. Mister Big Boss îl întrerupe pe vorbitor fără menajamente.
– Îmbătrânește urât Jennifer a ta. Ne costă o avere cu toate retușurile în Photoshop. O mică liposucție i-ar prinde tare bine, dacă vrei părerea mea.
Pauză. Atmosfera de stanjeneala palpabilă. Tăcere. Mister Big Boss începe să radă.
– Și cum poate să aibă sâni atât de mici și un fund atât de mare? Umflați-i pieptul, slefuiti-i posteriorul, de dată asta merge. Dar după aia, găsește altă imagine pentru marcă. Altfel, vânzările produselor noastre de îngrijire corporală o vor lua în jos și tu, odată cu ele.
Jackpotul, a exultat avocatul meu, cu ochii sclipindu-i de lacrimi venale.

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, librex.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

One Comment

Spune-ți părerea!