Delicatese Literare
Prezentari carti

Cântec tăcut de Mary Balogh, Colecția Cărți Romantice, Editura Litera/Lira

Cântec tăcut

Mary Balogh

Titlu original: Silent Melody
Este al doilea volum din seria Georgian

Seria Georgian 

  1. Inimă de piatră – Editura LiteraHeartless (1995) – prezentare 
  2. Cântec tăcut Editura LiteraSilent Melody (1997)

cantec tacut

Dacă ați citit ”Inimă de piatră”, nu ratați continuarea cărții pentru a afla povestea lui Lady Emily Marlowe, o tânără încântătoare, dar surdo-mută, căreia lordul Ashley i-a frânt inima.
Lady Emily Marlowe este frumoasă, independentă și neatinsă de rigorile societății. Încă din copilărie, nu aude și nu vorbește, dar familia ei a depus mereu toate eforturile pentru a o proteja. Însă cel care i-a fost ales drept soț nu ar putea niciodată să o facă să se simtă împlinită. Există un singur bărbat potrivit pentru ea: îndrăznețul și nesăbuitul Lord Ashley Kendrick, la care a visat din adolescență, dar care a plecat în India și și-a găsit altă iubire.
După șapte ani și nenumărate visuri spulberate, Ashley se întoarce ca văduv nefericit la Emily, respectându-și promisiunea pe care i-a făcut-o odinioară. Însă propunerea lui precipitată de a se căsători trezește în Emily neliniști profunde. Dacă doar simțul datoriei și nu vreun sentiment tandru l-a îndemnat să o ceară de soție? Și ce se ascunde în acei șapte ani învăluiți în secrete prea întunecate pentru ca Ashely să le poată împărtăși?
Pentru Emily, dragostea devine acum o luptă pentru șanse regăsite și dezvăluiri uimitoare, una care, asemenea unei melodii perfecte, nu are nevoie de cuvinte.
„Emmy. Periculos de inocentă, sau periculos de curajoasă, sau ambele. Simţindu-i dorinţa fără să-i pese deloc de felul în care se manifesta aceasta. Pregătită să dea tot ce era necesar, pentru a-i alina suferinţa. Pregătită să ofere, până când nu-i mai rămânea nimic de oferit. Emmy, salvatoarea lui – uitarea şi pacea pe care
le căutase neîntrerupt încă de când părăsise India, fără să ştie că, de fapt, pe ea o căuta.”
„Emmy avea multe de oferit – şi nu prin cuvinte sau prin limbajul
semnelor, ci prin tăcere. El avea nevoie să asculte acea tăcere. Şi el avea multe de oferit – acceptare şi înţelegere, disponibilitatea de a recunoaşte lumea ei şi de a o considera la fel de legitimă ca şi lumea oamenilor care puteau auzi. Dragoste. Dar, în primul rând şi cel mai important, prietenie. Dacă nu putea primi din partea ei decât o prietenie pe viaţă, atunci trebuia să fie foarte
atent să nu o piardă.”
„Un om putea fi tăcut, dar să aibă atâtea gânduri şi cuvinte în minte, încât să trăiască de fapt într-o linişte plină de gălăgie. Tăcerea adevărată nu însemna doar lipsa cuvintelor rostite sau gândite. Presupunea o renunţare în faţa simţurilor. Presupunea… că trebuie doar să exişti.
Rămase suspendat în timp cu Emily până ce zgomotul interior şi furtuna sufletească încetară să mai facă ravagii, şi el deveni o parte din frumuseţea nopţii, alături de ea. O parte din frumuseţea de-a exista.”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul CÂNTEC TĂCUT de Mary Balogh. De vineri, 17. 06. 2016, la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Carti Romantice

silent melody

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

Recenzii Mary Balogh

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *