Delicatese Literare
Prezentari carti

Capătul veșniciei de Ken Follett, Trilogia secolului, Editura RAO

Capătul veșniciei

Ken Follett

Editura RAO

An aparitie: 2016

Nr. pagini: 1005

Traducator: Bogdan Olteanu/Lingua Connexion

Titlu original: Edge of Eternity

Seria: The Century Trilogy

“Capătul veșniciei”, de Ken Follett, locul întâi pe lista bestseller-urilor în Statele Unite, Anglia, Franta și multe alte țări europene, a ajuns și în România.
Istoria prinde viață încă o dată în ultimul volum din trilogia secolului.
Intrigă politică, episoade amoroase, suspans și dramă, o carte ce te va consuma săptămâni întregi.
Trilogia secolului urmăreşte istoria a cinci familii care-şi croiesc destinele către veacul XX. În “Capătul veşniciei” ele se regăsesc într-o epocă a marilor frământări sociale, politice şi economice, în vâltoarea asasinatelor şi a mişcărilor politice, trecând de la Vietnam la Zidul Berlinului, de la criza rachetelor din Cuba la revoluţie şi rock. Cu iscusinţă de maestru, el ne aduce înaintea ochilor o lume pe care credeam că o cunoaştem, dar care acum nu va mai fi niciodată aceeaşi.
Citate din carte:
„— Inima este o hartă a lumii, știai asta? rosti Maria.
— Nici măcar nu știu ce înseamnă asta, spuse el.
— Am văzut, odată, o hartă medievală. Prezenta pământul ca pe un disc plat, cu Ierusalimul la mijloc. Roma era mai mare decât Africa, iar America nici nu apărea, firește. Inima este genul ăla de hartă. Sinele este în centru și tot restul este disproporționat. Îți desenezi prietenii din tinerețe foarte mari, apoi nu poți să modifici scara când trebuie să adaugi alți oameni, mult mai importanți. Oricine care ți-a făcut rău apare prea mare, la fel și cei pe care i-ai iubit. „
“În seara de vineri, aparatul de radio era pornit în bucătăria casei din Great Peter Street. Peste tot în lume, oamenii își țineau radiourile deschise, ascultând cu teamă ultimele știri.
Era o bucătărie mare, cu o masă lungă de pin, bine smirgheluita în centru. Jasper Murray prajea pâine și citea ziarele. Lloyd și Daisy Williams cumpărau toată presă londoneză, precum și câteva publicațîi de pe continent. Că membru al parlamentului, pe Lloyd îl interesa politică externă, iar asta încă de pe vremea când lupta în Războiul Civil din Spania. Jasper frunzărea paginile în căutarea unui motiv de speranța.
A două zi, sâmbătă, urmă să aibă loc un marș de protest la Londra, asta dacă Londra avea să mai existe a două zi de dimineață. Jasper urmă să se afle acolo în calitate de reporter din partea ziarului studențesc St Julian’s News. Lui Jasper nu îi prea plăcea să facă reportaje de știri: lui îi plăceau mai mult editorialele, articolele mai lungi și mai analitice, care ingaduiau un plus de fantezie. Speră că într-o bună zi să lucreze la o revista sau poate chiar în televiziune.
Însă voia mai întâi să ajungă redactor la St Julian’s News. Postul venea cu un mic salariu și cu un an sabatic, în care își putea întrerupe studiile. Era un post foarte râvnit, întrucât îi garanta practic studentului o slujba bună în jurnalism după absolvire. Jasper aplicase pentru acesta, dar îl pierduse în față lui Sam Cakebread. Numele Cakebread era celebru în jurnalismul britanic: tatăl lui Sam era redactor adjunct la The Times, iar unchiul sau era un îndrăgit comentator de radio. Avea și o sora tânăra la Colegiul St Julian, care își făcuse stagiatură la revista Vogue. Jasper bănuia că numele lui Sam – și nu abilitatea să – îi asigurase postul.”
Dupa “Căderea uriașilor” și “Iarna lumii”, acum “Capătul veșniciei” din trilogia secolului, de Ken Follett – la Editura RAO

ken follett

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

13 Comments

Spune-ți părerea!