Delicatese Literare
Prezentari carti

Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?, de dr. Laura Ene, Editura ALL

Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?

Dr. Laura Ene

Editura ALL

Nr. pagini: 288

 

Editura ALL lansează campania de precomenzi pentru volumul Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?, de dr. Laura Ene

Cea mai nouă revelație din domeniul cărților de nutriție și stil de viață sănătos poate fi comandată în avans cu o reducere de 34%, la prețul special de 19,90 lei. Această ofertă este valabilă exclusiv în perioada campaniei, în librăriile online www.all.ro și www.medlibris.ro. Livrarea se va face începând cu data de 25 mai 2018, iar toate exemplarele vor avea autograful autoarei.
Dr. Laura Ene: carte de vizită
De 15 ani, Laura Ene este medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, timp în care a ajutat peste 10.000 de pacienți să învețe să mănânce sănătos, să-și schimbe stilul de viață, să slăbească și să se mențină în forma dorită. În sfârșit, acum cititorii se pot bucura că a ales să le împărtășească experiența ei și cazurile pe care le-a întâlnit în cabinetul medical. La rândul ei, Laura s-a confruntat cu problema kilogramelor în plus, pe care a reușit să o depășească pentru totdeauna. Nu se sfiește să vorbească deschis despre această luptă personală; de fapt, toate poveștile din carte sunt ale unor persoane reale, oameni care, alături de ea, au făcut pasul decisiv spre o viață fără restricții, bazată pe alegeri inteligente.
Editori și parteneri
Editura ALL, parte a Grupului Editorial ALL, are un portofoliu central de carte academică şi specializată, din care fac parte lucrări de referință din domeniul medicinei, ştiinţelor sociale și dezvoltării personale. Printre acestea se numără Manualul Merck, Anatomia omului, de Victor Papilian, o serie extinsă de manuale Harrison, Sociologia, de Anthony Giddens, Diplomaţia, de Henry Kissinger, Istoria filosofiei, de Frederick Copleston, Istoria românilor, de Constantin C. Giurescu, Istoria lumii, de Immanuel Geiss, seriile Gallup și Franklin Covey. Colegiul Medicilor din România recunoaște relevanța portofoliului de carte medicală al Editurii ALL. Din luna mai 2017, editura este acreditată de Colegiul Medicilor, iar autorii români care publică lucrări de specialitate la Editura ALL sunt recompensați cu puncte de educație medicală continuă.
MedLibris.ro este singura librărie online specializată exclusiv pe carte cu specific medical, adresându-se atât specialiștilor din domeniu, cât și publicului larg.
Partenerii Editurii ALL sunt Clinica de Nutriție Kilostop și Academia de Nutriție „Sănătate, Te iubesc!”.
Dietele-minune sunt ca tendințele sezoniere în modă, pe când stilul rămâne pentru totdeauna
Acest ghid practic de bună purtare cu corpul și cu emoțiile lor îi va ajuta pe cititori nu numai să facă pace cu cântarul, ci să se elibereze definitiv de foame și de frustrare. În plus, vor descoperi cum să își satisfacă toate poftele, într-un mod inteligent și sănătos. Aceasta este replica pe care o aud întotdeauna pacienții care trec pragul cabinetului medical al dr. Laurei Ene, în căutarea unei cure de slăbire salvatoare: „Spune-mi ce îți place să mănânci și eu te ajut să îți construiești o dietă adecvată, pornind de la preferințele tale alimentare”. Scăderea durabilă în greutate nu se produce decât atunci când vrei să schimbi cu adevărat ceva în stilul tău de viață, nu doar când ții o dietă pentru 2-3 zile, o săptămână, nici chiar pentru o lună sau mai multe.
Cartea este concepută ca o călătorie antrenantă printre informații-cheie, strategii de slăbit și menținere care funcționează cu adevărat, exerciții și teme practice, plus o multitudine de trucuri și secrete din lumea nutriționiștilor. Se adresează deopotrivă și celor care nu au probleme cu greutatea în exces, dar se străduiesc să se mențină în forma actuală. Cei care au atins numărul optim de kilograme, dar nu sunt mulțumiți de energia cu care întâmpină fiecare zi, vor găsi motivația să apese butonul Restart și să își regăsească vitalitatea. Cititorii vor observa că relația bună cu propriul corpul, cu emoțiile și cu gândurile este unul dintre laitmotivele acestei cărți, care are astfel toate șansele să le devină o prietenă de nădejde.
Creează-ți obiceiuri sănătoase și delicioase, nu restricții!
„Am ținut până acum toate dietele din lume, nimic nu funcționează!“
„Fac orice, numai să scap de kilogramele astea care parcă îmi stau pe suflet.“
„Nu mănânc nimic toată ziua și totuși mă îngraș din ce în ce mai mult!“
„Fac eforturi supraomenești să mă mențin în forma actuală!”
„Pentru mine, energia și vitalitatea sunt doar două visuri frumoase…”
De câte ori ai gândit, ai simțit sau ai spus și tu aceste lucruri? Dacă ai înțeles că dietele nu funcționează „pe viață“, ci doar atât timp cât le ții, după care toate kilogramele date jos cu mult efort, chin, frustrare și restricții se întorc la loc, eventual aducând și întăriri… Dacă te-ai săturat de dietele în care se perindă ca într-un coșmar numai pieptul de pui la grătar, salata verde, fructele și apa cu lămâie pe stomacul gol, o multitudine de feluri de mâncare fără gust… Dacă ai vrea să mănânci tot ce îți place, fără să se cunoască pe cântar sau în talie… Dacă îți dorești să poți savura zilnic porții generoase de energie pozitivă, respiră profund și zâmbește din toată inima: ai ajuns în locul potrivit!
Fă cunoștință cu cea mai nouă revelație din domeniul cărților de nutriție și stil de viață sănătos!
De 15 ani, Laura Ene este medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, timp în care a ajutat peste 10.000 de pacienți să învețe să mănânce sănătos, să-și schimbe stilul de viață, să slăbească și să se mențină în forma dorită. În sfârșit, acum ne putem bucura că a ales să ne împărtășească și nouă experiența ei și cazurile pe care le-a întâlnit în cabinetul medical. La rândul ei, Laura s-a confruntat cu problema kilogramelor în plus, pe care a reușit să o depășească pentru totdeauna. Nu se sfiește să vorbească deschis despre această luptă personală; de fapt, toate poveștile din carte sunt ale unor persoane reale, oameni care, alături de ea, au făcut pasul decisiv spre o viață fără restricții, bazată pe alegeri inteligente.
Dietele sunt ca tendințele în modă, dar STILUL rămâne pentru totdeauna
Așadar, pregătește-te pentru o călătorie antrenantă printre informații-cheie, strategii de slăbit și menținere care funcționează cu adevărat, exerciții și teme practice. Ți se vor dezvălui o multitudine de trucuri și secrete din lumea nutriționiștilor, pe care le vei întâmpina ca pe adevărate revelații: „Uau, dacă aș fi știut toate lucrurile astea până acum!”. Chiar dacă nu ai probleme cu greutatea în exces, dar te străduiești să te menții în forma actuală, trecând din dietă în dietă, vei afla răspunsurile de care ai nevoie. Dacă ai o greutate potrivită, dar calitatea vieții tale lasă de dorit din punct de vedere al energiei, vei găsi motivația să apeși butonul Restart și să îți regăsești vitalitatea. Mai mult decât atât, vei observa că relația bună cu corpul tău, cu emoțiile și cu gândurile tale, este unul dintre laitmotivele acestei cărți, care are astfel toate șansele să îți devină o prietenă de nădejde.
Cea mai mare provocare în fața căreia mă poate pune un pacient mi se pare: «Am venit să îmi dați o dietă». Sigur că aș putea să recomand oricui, din pix, un ou fiert, o portocală, un iaurt, un piept de pui cu salată și o ciorbă de varză, dar scăderea durabilă în greutate nu se produce decât atunci când vrei să schimbi cu adevărat ceva în stilul tău de viață, nu doar când ții o dietă pentru 2-3 zile, o săptămână, nici chiar pentru o lună. Aleg să merg mai degrabă pe principiul «Spune-mi ce îți place să mănânci și eu te ajut să îți construiești o dietă adecvată, pornind de la preferințele tale alimentare»”. – Dr. Laura Ene
Capcanele dietelor ne ajută să ne descoperim pe noi înșine și să ne bucurăm de imaginea noastră în oglindă, adoptând un stil de viață sănătos și activ.” – Oana Cuzino
Mă simt profund onorată și recunoscătoare că am avut ocazia să colaborez cu Laura la realizarea acestei cărți, participând la toate etapele transformării ei dintr-un sâmbure de inspirație într-un fruct zemos și hrănitor. Dar… nu pot să nu îmi exprim și părerea de rău că nu am șansa, ca ceilalți cititori, să savurez și eu cap-coadă, dintr-o singură înghițitură, acest deliciu pentru minte, corp și spirit. Sunt sigură că va deveni preferata ta din meniul de carte al momentului!” – Iulia Burtea, editor
Fragment din carte:
PROVOCARE: „Cu cât mănânc mai puțin, cu atât slăbesc mai mult.“ Asocierea dintre dietă și înfometare este primul factor care ne sabotează planurile de slăbit. Practic, începem de dimineață în forță, făcând tot posibilul să ne abținem cât mai mult de la mâncare: bem o mare cantitate de apă, ronțăim un covrigel, mușcăm câteva guri dintr-un măr. Misiune îndeplinită până la orele 17.00-18.00, când ajungem acasă obosiți, chinuiți, frustrați și ne repezim la frigider. Suntem nevoiți să amânăm planul „pe mâine“: ne culcăm cu gândul la dietă, ne trezim cu gândul la dietă, iar a doua zi repetăm greșelile.
ADEVĂR: Perioadele de înfometare sunt urmate inevitabil de perioade de hiperalimentare. Principiul înfometării este foarte răspândit și în rândul celor care au o ambiție mai puternică. Mâncând prea puțin o perioadă mai îndelungată, își forțează corpul să consume din ce în ce mai puține calorii și pun frână metabolismului, până la blocarea totală a procesului de slăbit. Dacă aportul caloric scade pentru mai multe zile la rând sub 1.000 de Calorii pe zi, organismul intră automat pe modul conservare, reducându-și drastic consumul energetic. Atunci intervine un moment de stagnare și verdictul „dieta nu funcționează“, urmat de revenirea la stilul de viață anterior.

Recenzii și prezentări cărți Editura ALL

Spune-ți părerea!